Hotel 83 – fix in Cartierul Rosu !

 

Cazare Olanda: Hotel 83 Amsterdam 

Nu e nici cel mai ieftin, dar nici cel mai scump hotel din Amsterdam. Dar este plasat fix in centru (mai précis in Cartierul Rosu), de unde aproape toate locurile importante din Amsterdam sunt mai mult sau mai putin in “walking distance”. Nici chiar foarte scump nu e, intr-un oras unde cazarea costa bani seriosi. Este Hotel 83 din Cartierul Rosu !

Am stat in Hotel 83 de un 30 aprilie, ziua Reginei, cand jumatate din Olanda se pogoara la Amsterdam sa bea, sa cante si sa danseze pe strazi. Cine rateaza Carnavalul de la Maastricht, nu trebuie sa rateze Ziua Reginei, asa ca orasul este plin de olandezi imbracati in portocaliu (portocaliul in ciuda banuielilor multora nu vine de la tricoul lui Cruyff sau Van Basten, ci de la numele casei regale olandeze “de Oranje”). Asa ca am decis sa stau fix in buricul urbei. Cam peste tot, locurile erau rezervate de cu cateva luni inainte, dar aici, am avut noroc si am gasit o camera dubla cu toaleta cu culoar (impartita cu alte 2 camere), dar super curat si ok… Si cred ca atunci costa si vreo 40 euro dubla, ceea ce era un pret super-bun.

Ce sa va zic despre hotel… desi afara era o superharmalaie, camerele dadeau spre spate unde era o liniste de ziceai ca te afli la nu stiu cati kilometrii de sturlubaticul cartier rosu. Camera nu era sa cazi pe spate, dar era curata,  destul de intinsa si cu paturi confortabile…

Poate unii (sau unele) dintre voi or avea ceva probleme sa doarma in Cartierul Rosu… Ei bine, nu trebuie sa va temeti… cartierul rosu este foarte sigur pentru ca este controlat de cei care au interes ca business-ul din zona sa se desfasoare fara probleme… Sa nu va mirati daca rockerul de la colt de strada sau tipa plina cu piercinguri sunt de fapt paznicii locului. In plus, la doi pasi se afla cele mai mari atractii din oras, plus locuri de mancare la preturi rezonabile – fie ca sunt saoarme, pizze, sandwich-uri, gaufre de Liege sau vita argentiniana…

Preturile la camera variaza in functie de evenimentele din oras sau daca este weekend cand armate de britanici se pogoara in Amsterdam. In timpul saptamanii, dubla costa 80 euro, iar daca sunteti mai multi, au si camere de 4 si 6 persoane (nu este hotel, deci nu o sa imparti camera cu necunoscuti).

Site Hotel 83 Amsterdam: https://www.hotel83.com/

 

Cazare Olanda: Hotel 83 Amsterdam 

Bine ati venit la Hotel 83 !

Imagini Olanda: Hotel 83 Amsterdam iesire hotel 

La intrare… nu e chiar atat de popular, era un dj prin fata

Imagini Olanda: Hotel 83 Amsterdam popular.JPG 

Dar, de Ziua Reginei, este intotdeauna plin

Imagini Olanda: Hotel 83 Amsterdam camera.JPG 

Interiorul – camera noastra

 

Imagini Olanda: Hotel 83 Amsterdam pe geam.JPG 

In spate, liniste si pace

 

Imagini Olanda: Hotel 83 Amsterdam in fata 

In fata, party non-stop

 Obiective turistice Olanda: Cartierul Rosu Amsterdam 

Cartierul Rosu… la o ora mai linistita

 

Obiective turistice Olanda: Cartierul Rosu Amsterdam 

Cu urmele petrecerii pe canale

 

Obiective turistice Olanda: Cartierul Rosu Amsterdam 

Iar in zile mai linistite, ai parte si de lebede

Snack Olanda: sandwich in Amsterdam 

Mancare pentru toate buzunarele

 

Imagini Olanda: palmist Amsterdam.jpg 

Iar daca vrei sa iti afli viitorul… tot pe aici se rezolva

 

Categorii:
Europa · Olanda

Comentarii

  • Cristian spune:

    Interesant e ca in Cartierul Rosu este si o biserica…

  • sorin spune:

    am stat si eu in cartierul rosu, dar acum l-as evita, (nu e deloc elegant – din cauza promiscuitatii, al curateniei ce lasa de dorit )- mancarea e groaznica, pizzerii tinute de turci, taverne tipice unde se mananca sandwichuri, papara din oua etc. Imperatorul are dreptate cu fetitele grase, am auzit ca sunt la reducere:) Biserica e defapt muzeu si puteti admira sculpturile scaunelor di cor, sunt subliniate viciile, imi amintesc un detaliu, un fund care flatuleaza, imi scapa insa acum semnificatia profunda!

  • Liliana spune:

    Exact! Si eu am luat teapa asta, ca am zis ca ma cazez fix in centru, sau ma rog, vizavi de gara. Si am stat exact in cartierul rosu, sau ma rog, la marginea lui. Ideea e ca e aglomerat, galagie noaptea, duhnind a marijuana la orice ora din zi si noapte.

  • oioio spune:

    Cu web-site, cu servici, una alta, foarte ocupat, sunt curios cum decurge o zi din viata lui imperator. ce zici de „A day in the life of…”?

  • adela spune:

    Prima data cand am fost in Amsterdam era exact de ziua Reginei. Si mi s-a parut un oras atat de urat si de murdar incat nu credeam ca o sa mai ajung vreodata pe acolo. Am fost si in Bruxel de ziua monarhiei dar lucrurile sunt cu totul si cu totul diferite 🙂

    Am mai mers insa de cateva ori cu familia si prietenii si parca incet incet a inceput sa imi placa. Am facut plimbarea cu barca pe canale deja de 5 ori dar nu m-am plictisit de ea. Si imi place foarte mult piata de flori. Desi daca vrei sa cumperi bulbi de lalele mai deosebite, Keukenhof este mult mai potrivit.

  • […] pentru ca vei da peste cazari foarte scumpe. Atunci cand am dormit prin Amsterdam, am dormit la Hotel 83, fix in Cartierul Rosu, intre un bordel si un sex-shop. Preturile erau excelente, dar cred ca are […]

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest