Jurnal de Caraibe powered by British Airways – hotel Smugglers Cove St. Lucia

 14. piscina.jpg

In ultimele 36 de ore, am calatorit, revenind din Caraibe, asa ca nu prea m-am putut atinge de net sa va povestesc ce am mai facut in Caraibe. Asa ca m-am gandit sa nu va las vineri fara articol, asa ca am scris in avans unul… dar nu de jurnal live, ci sa va povestesc despre hotelul in care am stat – Smugglers Cove St. Lucia!

Din capul locului, pot sa va spun ca aceasta a fost prima mea experienta all-inclusive. Nu am fost niciodata in Antalya, nici la Sharm in all-inclusive, asa ca e chiar prima data. Mi se pare un concept interesant, foarte atragator pentru multi, dar care pe mine nu ma atrage, mai ales ca pe mine ma “mananca” rau talpile cand ajung in locuri noi… All inclusive sunt pentru oameni carora le place sa zaca la plaja, sa se bucure de un cocktail la umbra (sau la soare), eventual sa participe la cateva activitati mai mult sau mai putin interesante… All inclusive-urile creeaza un univers, e drept, diferit de ce este in restul insulei. Si multora le place acest univers.

Nu neg ca mi-a placut si mie. Este imposibil sa nu-ti placa Smugglers Cove… Este o adevarata gradina botanica, cu gazonul taiat la milimetru (deh, scoala britanica), cu zeci de mii de flori si cu casute frumoase, multicolore care exuda cu optimism. Am mai fost in tur prin Maldive mai acum un an… e drept, acolo este ametitor, nisipul alb, marea verde, luxul absolut, dar nu stiu daca m-as fi simtit la fel de bine ca si aici… Acolo daca nu ai papuci Calvin Klein nu esti de-al locului… Aici, e la fel de paradiziac (e drept, in alt stil), dar te poti simti mai degajat, poti sa fii tu… poti sa intri in piscina si fara un ceas Philippe Patek lasat pe sezlong la vedere.

Smugglers Cove este situat in nordul insulei, evident la doi pasi de mare. In St. Lucia, ca si in Mexic, toate plajele sunt publice, deci oricine poate veni pe plaja, nimeni si nimic nu ii poate opri… De aceea, daca vrei sa te balacesti in Caraibe, poti sa te mai intalnesti cu omu’ cu lantucuri, mare fan al lui Hagi, sau cu baiatu’ care vrea sa-ti vanda absolut orice ai vrea tu sa cumperi. E drept, tot pe plaja, l-am cunoscut si pe Captain Typhoon, deci conceptul de plaja publica nu este chiar asa de rau…

Dar daca vrei sa stai in universul tau, vei fi fericit sa afli ca hotelul are nu mai putin de opt bazine de toate formele si adancimile… Vrei sa stai la bar sa bei cocktailuri cu fundul in apa, no problem… Vrei sa joci volei in apa, exista o plasa. Vreun jacuzzi, ceva? No problem… De jur imprejur, evident, numerosi palmieri care te fac sa zici ca da, esti in Caraibe, din pacate pentru cei cu pielea mai sensibila, nimeni nu s-a gandit sa faca vreun bazin partial umbrit… Iar intr-o zi cu foarte mult soare, bronzul (sau pielea perpelita) este garantat in mai putin de jumatate de ora!

Exista, de asemenea, vreo patru restaurante – The Cove (international), Creole Grill (baietii baga niste friptane pe un grill in fiecare pranz la buza apei), La Trattoria (a la carte) si Cafe Asia… Se vede ca nu sunt un obisnuit de all-inclusive… Acum ca scriu, imi dau seama ca nu am fost decat la The Cove pana acum :).

In rest, exista programe organizate zilnic – concurs de baut bere, fotbal pe plaja, volei in piscina, concerte seara, uneori karaoke, ai parte chiar si de unele programe “speciale” in unele zile – aqua fitness, yoga, tai chi etc. etc… Evident, exista si un spa scump si cam nevizitat.

Poti sa urmezi cursuri de soca dancing (un dans caraibean), dar si sa inveti sa tragi cu arcu’! Pentru iubitorii de sporturi de apa, ei bine, exista si asa ceva si, in plus, este inclus in “all inclusive” – water ski (insa trebuie sa rezervi din timp), cursuri de water ski, sailing si windsurfing (la acesta, mai trebuie sa mai stii ceva), te poti da cu banana, dar si sa iei un mic caiac sau o barca cu pedale sa te avanti la cativa pasi de mal, in micul golf unde Smugglers Cove are iesire.

Sincer, am avut parte de cateva zile minunate in Smugglers Cove. Cum am spus, ai multe de facut si fara sa iesi din incinta… dar ar fi pacat, St. Lucia merita sa fie vizitata! Dar daca gasesti echilibrul ideal intre fun-ul din hotel si timpul alocat explorarii insulei, poti sa ai o vacanta superba intr-o mica gradina botanica!

Mai multe informatii, pe site-ul lui Smugglers Cove St. Lucia.

Si, evident, acum pozele de rigoare :).

 2. strazi hotel.jpg

Prin resort…

3. camere.jpg

Cam asa arata camerele

4. camere si flori.jpg

Intrarea in camera mea 🙂

6. camera mea.jpg

si interiorul unei camere

7. chioscuri suveniruri.jpg

chioscuri cu suveniruri (nu erau deschise la 7 dimineata 🙂

8. camere.jpg

9. copa de oro.jpg

Copa de Oro

10. mic dejun.jpg

Mic dejun

11. mic dejun.jpg

12. pasari la mic dejun.jpg

La micul dejun, avem si oaspeti nepoftiti, dar simpatici

13. piscina.jpg

Si o sarabanda de poze de la piscine 🙂

14. piscina.jpg

15. piscina.jpg

17. piscina.jpg

18. piscina.jpg

21. piscina.jpg

23. piscina.jpg

24. piscina.jpg

25. concurs baut bere.jpg

Activitati de all-inclusive

26. plaja Marea Caraibelor.jpg

Plaja la Caraibe

27. plaja Caraibe.jpg

29. sporturi apa Caraibe.jpg

Sporturi de apa…

30, canoe Caraibe.jpg

32. hotel si piscina.jpg

Comentarii

  • razvanait99 spune:

    Felicitari pentru vacanta!
    Sa inteleg acum ca esti o vedeta la scara planetara de ai ajuns sa fi invitat sa zbori cu BA la BC.
    Frumos in Santa Lucia dar eu zic ca nu se compara cu Dominicana sau Mexic. Vorbesc din proprie experienta. Nisipul mai alb, apa mai crystal.
    Poate si din cauza Mariei pozele au iesit asa.

    • Imperator spune:

      Ei, nu chiar la scala planetara, m-a invitat BA Romania 🙂 Plaje si apa, da, in Mexic si Belize mi s-au parut mai spectaculoase decat in St. Lucia, dar nu m-am dus pentru asta, ci mai mult pentru intregul ansamblu – mare, munti, vegetatie, vulcani, apa… si e un mix bun 🙂

  • Varu spune:

    Pfooooa, am trait s-o vad si pe asta.
    Apologia all-inclusive-ului la tine pe blog.
    Apologia din Santa Lucia. 🙂

    • Imperator spune:

      Hotelul e fain, nu am ce reprosa… Si l-am folosit ca baza de a vizita insula 🙂 Pacat ca nu prea au astia ferry boat-uri intre insule prin Caraibe (desi Martinique se vedea cu ochiul liber) sa mai dau o tura si prin vecini

  • gabi spune:

    Te rog sa-mi spui si mie daca este nevoie de viza pentru St Lucia?Merci mult

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest