Top 5 gratis – Helsinki

 Obiective turistice Finlanda: Catedrala Luterana Helsinki

Este normal ca atunci cand te gandesti la o calatorie prin nordul Europei sa te cauti inainte temeinic prin portofel. Tarile nordice nu sunt cele mai ieftine destinatii de pe continent si chiar si pentru un hostel trebuie sa platesti bani seriosi. Finlanda insa este cea mai ieftina destinatie dintre cele trei state scandinave, iar capitala sa, Helsinki, este un loc placut de vizitat. Oricum, chiar daca Helsinki este relativ mai ieftin decat Stockholm sau mai ales decat Oslo, tot trebuie sa fii sigur ca ai destui bani… Cu toata scumpetea, poti sa faci niste lucruri gratis si in Helsinki. Iata top 5 gratis Helsinki:

1. Catedrala Luterana – este simbolul de netagaduit al capitalei finlandeze. Ca orice biserica protestanta, sa nu va asteptati la zorzoane, altare aurite sau numeroase opere de arta in interior. In interior veti gasi statuile catorva reformatori, inclusiv a lui Luther, si in rest, mai nimic… doar un interior alb, curat si cu putine ornamente.

2. Biserica Temppeliaukio – o sa ziceti, o alta biserica si o alta biserica, normal ca intrarea in biserici e gratuita. In primul rand, intrarea in multe biserici prin lume nu e gratuita, in al doilea rand, biserica Temppeliaukio este, probabil, una dintre cele mai moderniste biserici din Europa. Sapata in roca solida, este atat un lacas sfant, cat si o sala de concerte fabuloasa, cu o acustica deosebita… Acoperisul cu un diametru de 24 de metri, orga si mai ales stanca originala va vor ramane in mod sigur in minte ca o imagine de neuitat.

3. Citybike Helsinki – sunt vreo 26 de statii de biciclete prin tot Helsinki si poti sa inchiriezi o bicicleta gratis… E drept, trebuie sa lasi 2 euro drept depozit, dar ii vei primi inapoi cand vei returna bicicleta!

4. Inoata in Marea Baltica – vara, locuitorii din Helsinki iau cu asalt plajele oraselor. Nu va asteptati la o temperatura a apei ca la Hurghada, Antalya sau Mamaia, dar, orisicat, daca nu sunteti frigurosi si ati luat o dusca de votca, va veti simti foarte bine. Daca sunteti doritori sa vedeti finlandezi goi, pe langa Helsinki exista si plaje pentru nudisti: Pihlajaasari (unisex) si Seurasaari (zone de imbaiere separate pentru barbati si femei).

5. Muzee – anumite muzee sunt gratuite din cand in cand.Tennis Palace Museum,Meilahti Art Museum si Muzeul Arhitecturii Finlandeze sunt gratuite in fiecare vineri. Muzeul National este gratuit martea, dar numai de la ora 17:00 (se inchide la 20:00 si timp de trei ore puteti sa-l vedeti in liniste… E un muzeu interesant, pot depune marturie pentru ca l-am vizitat 🙂

Si, pentru ca tot sunt la capitolul “moca”, puteti folosi gratuit propunerea mea de traseu pentru vizitarea orasului Helsinki 🙂

Obiective turistice Finlanda: Catedrala Luterana Helsinki

Catedrala Luterana

Obiective turistice Finlanda: biserica Temppeliaukio Helsinki

Biserica Temppeliaukio

Imagini Finlanda: Muzeul National Helsinki

Muzeul National al Finlandei

Picturi Finlanda: tari rusi in Muzeul National

Tari rusi la Muzeul National al Finlandei

Categorii:
Finlanda · Top 5 gratis

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest