In weekendul asta sunt pe litoralul romanesc

 Teleferic Mamaia

Pam, pam, weekendul asta unde se duce Imperator? Sa fie la capatul lumii? Nu chiar… Sa fie prin zona, prin Europa? Caldut, caldut… sa fie pe aici, pe litoralul nostru. DA! Trebuie sa recunosc ca nu merg prea des pe litoral pentru simplul motiv ca nu suport sa zac pe o plaja la soare, ci prefer sa bantui, sa experimentez lucruri noi, sa cercetez… Si dintotdeauna ideea mea despre litoralul romanesc este ca te duci sa zaci pe plaja si sa fii atent ca nu cumva sa ramana vreo bucatica din piele neinnegrita corespunzator. E drept, de ani de zile Mamaia a devenit capitala clubarelii, am facut si d-astea pe vremea cand lucram la Ursus si aveam tot soiul de activitati prin cluburile de pe litoral.

Ei bine, zilele acestea ma duc pe litoralul romanesc sa descopar litoralul dincolo de plaje. Cica se pot face multe lucruri pe litoral si in regiunea adiacenta, nu numai sa te bati pe vreun sezlong sau sa-ti gasesti un loc sa-ti intinzi cearsaful… Weekendul acesta este megaeveniment pe Litoral, zeci (sau chiar sute) de agenti de turism se duc sa vada ce mai e pe litoral inainte de sezonul estival, iar un numar de bloggeri, inclusiv subsemnatul, au fost invitati de Accent Travel si Happy Tour intr-un blogtrip intitulat #Litoralulmeu.

Si doar uitandu-ma in programul trimis mi se pare ca vor fi niste experiente chiar faine… pe unele le stiam, pe altele nu… Asa ca e intotdeauna frumos sa descopar ceva nou.

In prima zi, azi, vom experimenta, mai pe dupa-amiaza, o procedura spa la Hotelul Europa din Eforie- Nord, un hotel la care ma uitam cu jind in copilarie, ca acolo se gasea Pepsi pentru ca erau turisti straini. Ei, azi n-o sa mai caut Pepsi, ci voi fi cazat aici si voi experimenta baia cu struguri… am vazut ceva prin Ungaria, un loc in care te puteai imbaia in vin, nu stiam ca e si pe la noi si, cum nu am experimentat-o in Ungaria, hai sa vad care e treaba la Eforie-Nord J.

Vineri va fi o zi destul de sportiva. In primul rand, ne vom duce la calutii de la herghelia Mangalia. N-o sa va vina sa credeti, dar probabil ca cele mai vechi amintiri pe care inca le vad cu ochii mintii sunt de pe la trei sau patru ani cand mama ma dusese sa vad calutii de la Mangalia intr-un spectacol in care sareau peste obstacole… ei bine, acel hipodrom  este prima amintire de travel :). In plus, voi incerca si ma dau cu caiacul pe lacul Mangalia daca vremea tine cu noi. Apoi, ne vom muta cu arme si bagaje in hotelul Vega din Mamaia unde vom dormi inca doua nopti, pana duminica.

Sambata, vom naviga pe Marea Neagra la bordul velierului Adornate, o goeleta superba (judecand dupa pozele de pe net), pentru ca dupa-amiaza sa vizitam niste situri istorice din Constanta – in programul initial apare scris “geamii, cetati sau puncte de interes din Constanta”. Nu stiu daca vom iesi din orasul Constanta, banuiesc ca nu, dar, in mod cert, pot spune ca ma bucur ca o sa revad centrul vechi unde cica s-a mai lucrat de cativa ani de cand n-am mai fost pe acolo, iar Marea Moschee construita de Regele Carol I al Romaniei ar trebui sa fie pe lista oricarui turist care viziteaza Constanta.

Ultima zi va fi mai gastronomico-bahica… un pranz pescaresc si un popas la cramele Murfatlar (pentru o mine, o premiera) :).

Evident, cei prezenti vom turna poze si povesti pe Facebook si pe Twitter (urmariti hashtagul #litoralulmeu), in plus, la intoarcere o sa va povestesc despre ce am vazut… despre un litoral dincolo de plaja si stat la soare, un litoral care este mult mai divers decat stiu multi… Eu as mai fi pus pe lista si o tura la lipoveni, la Jurilovca, o vizita la Histria, mareata cetate greaca de la Marea Neagra (ma rog, cand au construit-o grecii acolo era Marea Neagra, acum e lacul Sinoe :)), cetatea bizantina de la Enisala (tot e pe drumul spre Jurilovca), moscheea de la Babadag, monumentul de la Adamclisi… Ups, dar evident ca pentru toate astea iti trebuie inca cel putin o zi in plus… si asa descopar fara sa ajung acolo cat de variata e totusi Dobrogea… si ce poti face dincolo de baut la greu si stat la plaja…

#Litoralulmeu este un eveniment organizat de Accent Travel & Events si Happy Tour la care participa 11 bloguri de travel din Romania (iaca, putem face o echipa de fotbal, e drept mixta si nu cu foarte multi baieti).

Categorii:
Romania

Comentarii

  • Ioana spune:

    Minunata initiativa. Si eu am fost dupa ani de zile pe litoralul romanesc anul trecut pentru un sejur si intr-adevar, cand cauti gasesti lucruri foarte interesante de facut. Din pacate, nu sunt promovate ca lumea, nu stii de ele. Astept articolele tale !

  • cristian spune:

    Draga Cezar,

    Ca o coincidenta, astazi indreptandu-ma decis spre finalul paginii spre a scrie ceea ce am tot incercat sa tin doar pentru mine pe parcursul a mai mult de 6 luni, am vazut si comentariul lui Ovidiu. Cu totii avem nevoie de resurse si pot intelege asta pana la un punct, insa suntem deja un grup noi cei care credem ca nu mai ai un blog de turism care sa furnizeze informatii pertinente si sfaturi demne de incredere.
    Am speranta ca mai e timp pentru a reface …..
    Iti multumesc oricum pentru informatiile din articolele memorabile de pionierat care inca mai pot fi regasite pe acest blog si ne mai folosesc si noua celor ce azi nu mai avem ce sa apreciem acum.
    Inchei amintind un proverb care spune cam asa : cand unul iti spune ca esti beat nu-l crezi, insa cand mai multi afirma acelasi lucru, te duci si te culci.

    Numai bine !
    Cristian

  • Adriana spune:

    Sper sa auzim lucruri mai bune despre litoralul romanesc, asa poate o parte dintre noi se gandesc sa mai treaca pe acolo.

  • Mihai spune:

    La Adamclisi exista si o cetate greaca/romana/bizantina, nu numai monumentul. Parca a rezistat pana prin secolul VII.

  • doru spune:

    CEZAR ,UNII DINTRE NOI ,PE CARE I-AI AJUTAT SA INVETE SA CALATOREASCA, AR VREA SA TE VADA MUNCIND,PE BRINCI TOATA VIATA SA STRANGI BANI SA CALATORESTI SI SA DAI PONTURI GRATIS,ASA CA SA FII OBIECTIV. ASA CA LA LOPATA ,SA TE SPETESTI ,SA REFUZI TOATE INVITATIILE IN LOCURI EXOTICE, CROAZIERE,BILETE DE AVION LA FIRST CLASS ,LA MUNCA 12-14 ORE PE ZI SI SA NE DAI GRATIS SI OBIECTIV .

    • Ioana spune:

      Doru, ai perfecta dreptate. De cand am descoperit blogul lui Imperator, de vreun an, am mers peste tot urmand sfaturile lui si a fost extrem de obiectiv, fix asa a fost ! Nu ma intereseaza pe banii cui merge, sa mearga pe banii cator mai multi pentru ca pe mine ma ajuta foarte mult !

  • Imperator spune:

    Iaca m-am intors de la mare unde n-am prea stat pe net ca am avut multe de facut:)

    Punctul meu de vedere este urmatorul – acesta este un blog, nu un site, practic reflecta calatoriile mele, punctele mele de vedere si ce am vazut ici si colo. Nici cea mai mica informatie din tot blogul din 2009 pana la ultimul post (exceptand cele seci de cat costa X si Y) nu este obiectiva, ci pur subiectiva, este parerea mea proprie care de cele mai multe ori este ceva mai entuziasta si pozitiva decat a multora, dar asta sunt eu. Totusi, destui de multi cititori mi-au spus / scris ca ce scriu le e folositor, asa ca voi scrie in continuare.

    Ce voi scrie ? Despre unde voi ajunge si ce voi vedea. Nu voi scrie despre locurile in care n-am calcat. Si voi da aceleasi informatii si expune aceleasi impresii pur subiective ca si pana acum.

    Despre oferte. Daca dai putin pagina in jos, o sa vezi ca in continuare, in ciuda faptului ca sunt implicat in Trip Maker, public ce vad interesant. Nu stau 7 / 7 si 24 / 24 pe net sa vad oferte. Cand calatoresc, nu stau decat cateva minute pe zi pe net si atunci strict – sa raspund la mailuri si alte cateva lucruri. Cand am fost in croaziera in aprilie, timp de 5 zile nu am fost nici o secunda online 🙂 Puteau sa fie oferte la 100 euro in jurul lumii nu le publicam pentru ca nu eram on line. Trip Maker in schimb le publica pentru ca nu sunt unicul care vaneaza preturi bune acolo. E o echipa mai mare.

    Cocosu, multumesc pentru ca m-ai citit pana acum si iti urez calatorii cat mai placute.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest