Pe scurt de la targul de turism de la Bucuresti

01. Targ turism.JPG

Am fost ieri pe la targul de turism. Nu am putut sta prea mult, m-am intalnit cu mai multa lume bune – cunoscuti, am avut si placerea de a ma intalni si cu oameni necunoscuti, dar care imi citesc articolele si le multumesc ca m-au „agatat”. Azi nu cred ca mai ajung, dar o sa fiu sambata ca duminica am treaba – ma duc la vot. Ce sa va zic de targ – nu este la fel de mare ca cel din primavara, dar cel putin e mult mai concentrat si nu trebuie sa alergi prin nu stiu cate pavilioane. Evident, sunt multe oferte, marile agentii sunt prezente, s-au lansat parteneriate cu tur operatori straini, nu am avut timp sa ma uit exact la oferte, am povestit doar cu Ondina de la Paralela 45 si o sa va spun mai jos ce oferte au (ca unele sunt chiar tari). Joi a fost o zi mai linistita, in weekend se umple zdravan (ma rog, depinde de vreme si in plus este si duminica alegerilor).

Cine sunt prezenti ? Cam toti operatorii mari din turism – Paralela 45, Eximtur, Europa Travel, Happy Tour, prietenii de la Exact Travel cu care am organizat excursia din Iran si acum promovau turul de Indochina, Malta Travel, etc. Dintre companii aeriene, am vazut doar Tarom, Blue Air, Air Berlin si TAP (in standul Portugaliei), iar sambata va fi o prezentare a Garuda, compania nationala a Indoneziei (ma duc sa vad ce zic). Dintre autoritati de turism, pe langa standurile romanesti (cel al Romaniei mai mic de obicei si intr-o sala cam pustie), am mai vazut Ungaria, Palestina (in premiera cu un stand mare), Grecia de Nord – Tracia, mai multe zone din Bulgaria (inclusiv Veliko Trnovo), Bulgaria (ministra turismului de la sud de Dunare a venit sa vada tara care le da 1 milion turisti pe an), Portugalia (e si cineva din Brazilia in stand :)), Tunisia, Moldova, dar si ambasadele Indoneziei si Argentinei.

Banuiesc ca partea de show a fost amanata pana in weekend cand vin potentialii turisti, in afara de ceva miscare la Malta Travel (parca a fost un iepuras Playboy, din pacate nu s-a dezbracat) si dansatori populari, nu a fost prea multa miscare.

Hai sa va zic insa ofertele de la Paralela 45 care mi le-a zis Ondina

In primul rand reduceri, ca aia asteapta toti de la targuri de turism reduceri. Reducerile pot fi pana la 45% (ca d-aia agentia se numeste Paralela 45) si cumuleaza atat reducerile curent de „early booking” cat si reduceri speciale de targ.

In al doilea rand, au aparut facilitati la plata pentru „early booking”-urile de la vara, adica nu mai trebuie achitat decat 20% din costul pachetului acum, 60% pana la o data variabila in functie de oferta (gen sfarsit de ianuarie, februarie, variaza) si 20% la 2 saptamani inainte de a pleca in vacanta.

Ce noutati au aparut. In Spania, a aparut Costa Blanca, litoralul din jurul Valenciei cu avioane directe din Bucuresti, Cluj si Timisoara, Rimini in Italia de unde pe langa plaja, poti sa vizitezi si orase istorice faine precum Ravenna, dar si curioasa Republica San Marino, unul dintre cele mai mici state din lume.

La circuite, apar Tunisia Discovery un circuit care sa aduca in atentie o tara foarte populara in Romania pana acum cativa ani, dar care a disparut fara nici o justificare. Adevarul ca acum cativa ani, ofertele pe Tunisia erau doar la mare si unul – doua excursii pe langa statiunile de litoral, dar erau niste oferte limitate – am fost in Tunisia acum cativa ani buni in urma si pot spune ca este o tara fascinanta de descoperit – de la europenizatul Tunis la orasul sfant Kairouan si mai ales experientele in desert. Dar cred ca o sa scriu mai multe despre Tunisia in urmatoarele zile (povestind cu Ondina, mi-am adus aminte de atatea locuri faine de acolo). Mai de aproape, o idee faina este combinatia Verona + Venetia (de Valentine’s Day pentru Verona si Venetia de Carnaval) sau o excursie la Amsterdam cu ocazia Parazii Florilor din aprilie. Mai de departe, este combinata India + Bhutan (ultima este o tara „inchisa”, dar fascinanta, este ca un desen animat), dar si Thailanda + Myanmar (Myanmarul este o tara care trebuie vazuta cat mai repede deoarece se afla intr-un proces accelerat de schimbare), dar si Etiopia de Paste, o tara care daca ar fi avut si 1 – 2 parcuri de safari pline de zebre si girafe ar fi fost tara perfecta de vizitat in Africa… Dar si asa este tara unde am avut cele mai interesante si diverse experiente din Africa !

Cum ziceam, ma voi duce si sambata si va mai povestesc ce am mai vazut 🙂

02. Paralela 45 la targ.JPG

03. Paralela 45.JPG

04. Oameni la plaja.JPG

Plaja de la targ

05. Standul TAP.JPG

Simona de la TAP sustine ca la anul se va purta Brazilia 🙂

06. Tracia si Grecia de Nord.JPG

07. Malta Travel.JPG

 Cu Mark de la Malta Travel

Categorii:
Diverse

Comentarii

  • Victor spune:

    Salut Cezar,
    Pe noi, la Christian Tour, ai uitat sa ne pui pe lista :). Nu am mai avut, intr-adevar, oferte de 1 euro dar am avut oferte de early booking cu discounturi de pana la 50% iar rezervarea acestora necesita un avans de numai 25 eur.
    Asta pe langa voucherul de 50 de euro pe care il obtineai daca te inscriai la tombola noastra, voucher care se cumuleaza cu discounturile de early booking 🙂
    Te asteptam la o cafea daca mai ajungi maine pe acolo 😉

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest