Oferta speciala – tur in China in luna august

08. Shanghai, China

De cand am blogul acesta, cele mai multe intrebari pentru Asia le-am primit pentru doua tari – China si Thailanda. Nu am o statistica la indemana, dar probabil ca sunt si cele mai vizitate tari din Asia de catre romani. Thailanda, pentru plaje, distractie si cultura sa deosebita, iar China, pentru monumentele sale impresionante, istorie si, uneori, pentru natura (desi exista numeroase zone naturale absolut superbe, marea majoritate a vizitatorilor se concentreaza pe marile metropole si situri istorice ale Chinei). Daca in Thailanda, de multe ori, excursiile (mai mult sau mai putin organizate) includ doar Bangkokul si zona de plaja (desi sunt si alte locuri absolut fabuloase), China se vede printr-un circuit. Si daca sunteti interesat de un circuit acum, in perioada de vara, adica peste cam o luna, vedeti ca J’Info Tours are un circuit complet si ofera niste reduceri in perioada aceasta.

Se pleaca pe 18 august si se aterizeaza la Beijing. Primul obiectiv vizitat este Palatul de Vara, pe care, personal, il consider mai frumos decat Orasul Interzis. Situat pe malul unui mare lac, catarandu-se pe un deal, mi se pare cel mai interesant palat al Beijingului. Evident, nici nu se discuta, in tur veti vizita si Orasul Interzis (si sa-mi spuneti daca sunteti de acord cu mine sau nu), Piata Tienanmen si, evident, Marele Zid Chinezesc, unul dintre cele sapte minuni ale lumii noi. Ce trebuie sa subliniez este ca zidul nu va fi vizitat la Badaling, unde, in general, e un puhoi de lume (unul dintre locurile in care vara realizezi ca China are intr-adevar peste un miliard de locuitori si ca multi dintre ei au dat de bani), ci in pasul Juyongguan – e drept, aici nu sunt teleferice, lifturi, trebuie sa urci pe jos, dar panorama Zidului este de nota 10 si sunt putini turisti.

Va urma, desigur Xi’an, cu luptatorii de teracota si, probabil, va veti astepta ca turul sa continue spre Shanghai, ca in cazul multor altor tururi. Ei, bine, nu va fi asa, urmatorul stop va fi Luoyang, patria artelor martiale kungfu. Veti vizita, desigur, si templul calugarilor shaolin sau pesterile sacre, dar cred ca cel mai tare moment al zilei este show-ul kung fu.

Va urma explorarea unor orase mai mici din apropierea Shanghaiului, dar care va va ajuta sa va formati o opinie mai obiectiva cu privire la cat de departe a mers China in ultimele decenii. Veti ajunge la Zhengzhou, Wuxi, un oras in care am dormit la un moment dat si unde m-am plimbat cu barca pe un lac pitoresc, plin de pavilioane chinezesti, pentru ca intr-un final sa ajungeti la Suzhou, o Venetie a Chinei, cu canale lungi, flancate de cladiri in stil traditional. Tot aici, veti putea vizita o gradina unde chinezii vor sustine (cu dovezi) ca arta bonsaiului nu provine din Japonia, ci din Wuxi!

Va urma, desigur, vizitarea celor doua megametropole moderne ale Chinei – Shanghai si Hong Kong. Evident, aici veti descoperi “the best of the best” in ceea ce priveste arhitectura urbana chinezeasca supermoderna, amandoua batandu-se pe rolul de „oras al viitorului”. Dar in ambele parti veti descoperi si parti traditionale chinezesti – in Shanghai, mai degraba zone protejate transformate in oaze turistice, in Hong Kong, mult mai autentice, aici amintind doar zona Pietei de noapte din Tsim Sha Tsui sau chiar si pe insula, mai incolo de Sheung Wan.

Exista si o excursie optionala, de o zi, in Macao. Eu zic sa nu ratati Macao. Este cu totul si cu totul o altfel de China. De fapt, o parte importanta din Macao nu e China, e Portugalia. Mi-aduc aminte, acum vreun deceniu, cand am ajuns prima oara in China, am stat vreo trei saptamani misunand prin diverse parti ale Chinei. Cand am ajuns in Macao, deodata m-am simtit asa de bine… desi era plin de chinezi, m-am simtit ca acasa, parca era la noi, in Europa… Si am avut un extraordinar sentiment de bine.

 

Acum sa va zic si detaliile excursiei.

Initial, turul costa 1659 de euro, dar s-a facut deja o reducere de 100 de euro, deci pretul este de 1559 de euro. In plus, daca folositi codul IMPERATORJFT2016, veti mai primi o reducere de 15 euro pentru acest circuit, dar si pentru altele, precum si 10% din valoarea totala la cazari. Reducerile sunt valabile pana pe 31 august 2016.

Amanunte despre turul de China gasiti aici.

Iar daca vreti sa beneficiati de reducerile de la codul de mai sus pentru alte circuite si sejururi, aruncati o privire pe noul site al J’Info Tours.

Imagini China

01. Palatul de Vara - Beijing

Palatul de Vara din Beijing. Mai mic ca cel din oras, dar mult mai pitoresc

02. Templul Cerului - Beijing

Temple of Heaven

03. Wuxi

Pe vas, la Wuxi

04. Suzhou, China

Suzhou, Venetia Chinei. Din pacate, cam plouata cand am ajuns aici

05. Shanghai traditional

Shanghai – oaza turistica cu arhitectura traditionala

06. Hong Kong

Hong Kong – it takes your breath away

07. Catedrala Macao

Ruinele catedralei din Macao

 

Categorii:
Diverse

Comentarii

  • iulian spune:

    Salut! Urmeaza sa merg la Shanghai in septembrie, impreuna cu fiul meu, fara sotie. Stie cineva daca e nevoie de vreo procura speciala pentru intrarea in China, sau e necesara doar cea care se cere la Otopeni, cind iese minorul din tara? Ma gindesc sa nu ajung acolo si sa mi ceara cine stie ce chinezii. Ne am luat deja viza, eu si baiatul, dar cei de la ambasada n au reusit sa ne lamureasca. Ms

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest