ImperatorTravel

Viza gratuita pentru Thailanda se prelungeste pana pe 31 august

01. Palatul Regal Bangkok

Acum ceva timp, va anuntam ca Thailanda hotarase sa nu mai ceara nici un ban pentru vizele emise de ambasade si sa reduca de la 2000 baht (53 euro) la 1000 baht (26 euro) tariful pentru visa-on-arrival la granitele thailandeze. Candva anul trecut, guvernul militar se gandise sa creasca tariful vizei on-arrival de la 1000 baht la 2000 baht, in consecinta numarul de turisti a scazut cu circa 12%. Dandu-si seama de prostie, anul trecut, guvernul a revenit anuntand revenirea la tariful de 1000 baht pentru visa-on-arrival, in plus, decizand sa nu mai perceapa nici o taxa daca iti iei viza de la ambasada, dar pe un termen limitat (de la 1 Decembrie 2016 la 28 februarie 2017). Rezultatul a fost incurajator, numarul de turisti a crescut (si eu am fost prin Bangkok in ianuarie pentru vreo 3 zile. Daca ar fi fost viza 2000 baht, indiscutabil, as fi ocolit Thailanda) asa ca perioada „de reduceri” s-a prelungit.

Deci, pana la 31 august, viza va fi gratis la ambasada si 1000 baht pentru visa-on-arrival. Sursa informatiei este de la principalul cotidian de limba engleza din Thailanda Bangkok Post.

Nu pierde niciun articol nou de pe ImperatorTravel.ro.
Primește noutățile direct pe adresa ta de email!

Adresa de email:

Despre autorul acestui blog: Imperator

Hobby-ul meu este călătoritul… Și deja am ajuns în 110 de țări. Aici, pe blog, depăn amintiri, povești, dar și dau sfaturi celor doritori să cunoască lumea… Doar întreabă !

4 comentarii:

 • răspunde mihai ,

  E gratuit la orice ambasada sau numai la cea din Romania?
  Mie mi-ar fi mai comod sa aplic pentru viza la ambasada din Kuala Lumpur decat sa fac un drum in Bucuresti

  • răspunde Imperator ,

   Nu stiu… Vezi ca e un link catre articolul din Bangkok Post cu cetatenii tarilor care nu platesc viza. S-ar putea sa fie gratis si la KL ca esti cetatean roman.

  • răspunde Iuxel ,

   Crezi ca sunt sanse sa o prelungeasca pana la sfarsitul anului 2017?

  Lasă un comentariu