Despre visa-on-arrival in Thailanda (dar si viza de Thailanda, in general).

Visa on arrival Thailanda

Cred ca una dintre cele mai dese intrebari pe care le primesc sunt cu privire la visa-on-arrival in Thailanda. Si pentru ca tocmai am luat una, candva, la inceput de ianuarie, m-am gandit sa scriu un mic articol pe tema asta, banuiesc ca ajuta pe multi.

Pentru a intra in Thailanda, iti trebuie viza. Viza se poate obtine in doua modalitati – la Ambasada Thailandei la Bucuresti sau on-arrival pe aeroporturi, dar si intr-un numar de puncte de trecere a frontierei rutiere. Iata aici lista completa a punctelor de frontiera unde puteti lua viza.

Ca sa luati viza de la Bucuresti, trebuie sa infruntati sictirul si birocratia de la Ambasada Thailandei, care iti garanteaza cel putin o trimitere acasa pentru ca nu ai nu stiu ce. Personal, asta iarna decat sa merg la ambasada sa iau viza gratis, mai bine am dat 1.000 de bahti pe aeroport si am scapat de cea mai nesuferita ambasada din Bucuresti. Deci nu va povestesc cum e la ambasada, dar puteti sa vedeti aici ce acte trebuie (mi se pare aberant ca pentru multiple-entry visa iti trebuie 6.000 de euro in cont in ultimele sase luni). Dar o sa vin cu lista de cerinte la finalul articolului. Dar mai bine sa va povestesc despre visa-on-arrival pe aeroportul Bangkok Suvarnabhumi (aeroportul “mare” unde aterizeaza zborurile intercontinentale, mai exisa si aeroportul Don Muang unde zboara companiile low-cost).

Am aterizat la Bangkok zburand din Kuala Lumpur. Prima luare de contact e un pic haotica, dar te lamuresti repede. Exista un birou de schimb valutar (cu cea mai proasta rata de schimb din tot Regatul, pentru ca viza nu o poti plati decat in baht, o valuta pe care nu o gasesti decat prin Cambogia). Daca insa aveti posibilitatea sa faceti rost de niste baht inainte de a ajunge in Thailanda, nu ar fi rau sa schimbati. Cum ziceam, in Cambogia gasiti sigur, in Filipine, de unde veneam, mai degraba gaseam lei romanesti :)). Evident, nu exista niciun ATM. La doi pasi de casa de schimb valutar, se afla insa un automat de facut poze pentru ca e musai sa aveti cu voi o fotografie (3.5 x 4.5) nu mai veche de sase luni. Eu mi-am facut poze intr-un mall din Manila, pe aeroportul din Bangkok costa cam de patru ori mai mult.

Tot acolo, se afla un mic birou pe care s-ar putea sa-l confunzi cu locul unde iti da viza. Am fost fericit ca nu erau decat vreo doua suflete la coada, dar, ghinion… acela era biroul de informatii, nu biroul de procesare a cererilor de viza. Dar, cel putin, era un tip haios si zambitor, care mi-a dat toate explicatiile.

 

Urmeaza coada la viza propriu-zisa. Cat dureaza depinde de noroc, de cate avioane au aterizat inaintea ta. Eu am stat vreo ora si ceva, aveam in fata destul de multi chinezi, dar am avut norocul sa “iau fata” unui contingent masiv de indieni, ca altfel as fi stat vreo doua ore. Daca nu suportati aerul conditionat dat la extrem, luati-va cu voi geci, pulovere etc pentru ca bate alizeul rau de tot.

Inainte de a ajunge la biroul unde iti sunt verificate actele propriu-zis, a venit o tipa sa se uite daca am toate actele. Ea nu se uita pe ele sa zica daca sunt ok sau nu, pur si simplu, verifica daca ai formularul de viza completat, biletul de avion, cazarea, banii si, mai ales, iti lipeste poza pe formular. Nu e voie compostata, e musai sa fie lipita si tipa asta avea toate materialele necesare :).

Odata ajuns la biroul de aplicare pentru viza, actele iti vor fi controlate cu atentie, dar, apreciez asta, cu zambetul pe buze si cu foarte multa empatie. Desi cred ca eram al nu stiu catelea doritor de visa on-arrival, ofiterul era simpatic, dragut si, chiar daca era megameticulos, o facea intr-un stil in care sa te si binedispuna.

Actul-cheie este biletul de avion care sa dovedeasca ca parasesti teritoriul Thailandei in 15 zile. Poate fi aratat si pe o tableta, dar e mai bine daca il ai tiparit. La finalul articolului, o sa fac lista cu tot ce ai nevoie. Dupa ce verifica tacticos toate datele (mai ales codul cursei cu care vei pleca), vei primi un numar de ordine si vei astepta cateva minute (nu a durat mai mult de zece minute, in cazul meu) pana cand numarul tau va fi strigat si vei primi pasaportul cu o stampila de intrare pusa in el.

Urmeaza coada (in general, nu prea lunga) la punctul de frontiera propriu-zis, unde vei primi stampila de intrare in Thailanda. Atentie, intre formularele pe care le completezi exista si un formular de intrare in tara, separat de formularul de viza – o parte din el ramane la controlul pasapoartelor, cel de-al doilea ramane la tine si trebuie sa-l dai la controlul pasapoartelor cand parasesti Thailanda. Nu stiu ce se intampla daca nu il ai, dar nu cred ca e de bine.

 

Acum, niste intrebari frecvente

 

 1. Daca ajungi in Thailanda, vizitezi tara pentru mai putin de 15 zile, apoi te duci prin jur (Laos, Myanmar, Filipine, ce vrei tu) si te intorci in Thailanda, trebuie sa iei a doua viza. Ceea ce nu iti vor spune niciodata cei de la Ambasada Thailandei din Bucuresti este ca, da, poti sa iti iei o a doua viza fara probleme. Daca ai de gand sa stai in Thailanda si in celelalte tari DOAR 15 zile (cumulat), poti sa ceri un re-entry permit care sa-ti permita sa reintri in Thailanda fara sa mai platesti viza. Acest re-entry poate fi aprobat in functie de decizia ofiterului si nu este dat de cel care stampileaza pasapoartele, ci de la un alt ghiseu. Intreaba, in prealabil! In alta ordine de idei, poate ati auzit de “visa run” (cand cineva caruia ii expira viza da o fuga pana intr-o tara invecinata, intra in ea vreo zece minute, revine si intra din nou in Thailanda). “Visa run” era folosita in special de cei care NU au nevoie de viza in Thailanda (cum ar fi englezii, australienii, israelienii etc.) si nu trebuiau sa isi ia viza (adica, s-o plateasca din nou). Totusi, daca vrei sa efectuezi un “visa run” (adica sa iesi din Thailanda si sa reintri a doua zi), asteapta-te ca ofiterul de la punctul de intrare sa te ia la intrebari, chiar, eventual, sa te trimita la plimbare. Asa ca daca vrei sa faci un “visa run”, stai si tu cel putin vreo doua zile prin Cambogia sau Laos. MERITA!
 2. Ce se intampla daca stai mai mult de 15 zile ? In pasaport, va fi scris clar ziua pana la care poti sa stai in Thailanda. Pentru fiecare zi de intarziere, vei plati o amenda de 500 baht (13 euro) pe zi. Stai 10 zile in plus, dai 5000 bath (130 euro). Maximul amenzii este de 20,000 baht (adica 40 de zile de “intarziere”). Daca stai mai mult de 90 de zile peste viza, vei plati maximul amenzii si nu vei mai avea voie sa intri in Thailanda pentru un an.
 3. Cat costa viza de Thailanda? Pana mai asta-vara, costa 1000 baht (circa 26 de euro la rata oficiala, vreo 33 de euro la rata din aeroport). Cineva inteligent a crescut pretul la 2000 baht (52 euro / 66 euro), suma aberanta daca stai maximum 15 zile, cum e cazul romanilor. Dupa aceasta decizie “inteleapta” numarul turistilor a scazut dramatic (se zice chiar o reducere de circa 15% ceea ce este imens), asa ca de la 1 decembrie s-a introdus un discount – s-a revenit la 1000 baht. Initial, pentru vreo 20 de tari (inclusiv Romania), ulterior, pentru toata lumea. Acum cateva zile, s-a prelungit perioada in care se obtine visa-on-arrival cu 1000 baht pana la sfarsit de august, dar nu stiu ce decizie se va lua dupa aceea. Daca vrei sa iei viza de la ambasada din Bucuresti, costul vizei cu o singura intrare este de 30 de euro (GRATIS, daca o iei pana pe 31 august 2017) si de 150 de euro pentru multiple intrari. ATENTIE – viza este valabila trei luni (pentru o intrare) si sase luni (pentru intrari multiple) din momentul in care ti-a fost pusa in pasaport in Bucuresti, dar ai dreptul sa stai efectiv pe teritoriul Thailandei DOAR doua luni. Oricum, nu te stresa prea mult sa calculezi cand trebuie sa iesi, in momentul in care ofiterul iti pune stampila de intrare in Thailanda va scrie clar in pasaport data limita de iesire.

 

Ce documente ai nevoie

Visa-on-arrival

 1. Pasaportul cu valabilitate de sase luni de la data intrarii in tara. Poate fi si pasaport temporar, dar in aceleasi conditii.
 2. Bilet de iesire din tara – obligatoriu bilet de avion, nu vor fi luate in considerare declaratii ca pleci cu autobuzul la Siem Reap sau cu trenul la Vientiane. Se poate sa-l arati pe tableta sau pe telefon, dar e mai bine sa il ai tiparit. Un word care pare veridic este acceptat.
 3. Taxa de viza, in baht thailandezi (nu se accepta carti de credit sau debit). Pana la 31 august este 1000 baht, dupa, vom vedea.
 4. O fotografie de 3.5 x 4.5 nu mai veche de sase luni. Poti s-o faci (scump) in aeroport, inainte de biroul de viza, sau sa vii cu ea.
 5. Dovada detinerii a 10.000 baht (sau echivalent in valuta straina) per persoana sau 20.000 baht (per familie). Rar ti se cere sa arati suma respectiva, mie nu mi s-a cerut.
 6. Formularul de cerere a vizei. O sa-l gasesti langa biroul de informatii in caz ca nu l-ai primit in avion.
 7. (facultativ) poate sa-ti ceara dovada cazarii. Un print de pe booking (pe care poti sa-l anulezi imediat dupa ce i-ai dat print) este acceptabil.

Viza cu o singura intrare, de la ambasada

 1. Pasaportul cu valabilitate de sase luni de la data in care intentionezi sa intri in Thailanda.
 2. O copie de pasaport
 3. Formularul de cerere a vizei. Il gasesti aici.
 4. O fotografie de 3.5 x 4.5 nu mai veche de sase luni. Trebuie lipita pe formular, nu capsata
 5. Bilet de transport dus-intors. In principiu, daca ai bilet de vapor, tren sau autobuz luat on-line (sau printr-o agentie de turism), ar trebui acceptat. Nu bag mana in foc ca se va intampla asta.
 6. Dovada de cazare pentru intreaga perioada (booking.com e ok)
 7. Certificat ca esti angajat undeva sau extras de cont. Legea spune “sau”. Legea interpretata in ambasada din Bucuresti spune “si”. Personal, nu as da extrasul de cont pentru ca nu se stie niciodata ce se va intampla cu el daca il predai la ambasada.
 8. Taxa de 30 de euro (se plateste cash in momentul depunerii dosarului). Pana la 31 august e gratis.
 9. Nervi tari, pentru a putea trece peste sictirul angajatei ambasadei.
 10. Trebuie sa te prezinti in persoana la Ambasada chiar daca locuiesti in Sighetu Marmatiei. Alternativ, poti sa te duci la ambasadele Thailandei din apropiere (Budapesta sau Belgrad), unde sigur vei gasi un functionar mai binevoitor.

 

Viza cu intrari multiple

 1. Fix documentele de mai sus.
 2. Carte de identitate si o copie pentru a demonstra ca ai rezidenta in Romania.
 3. Extras de cont in care sa demonstrezi ca in ultimele sase luni ai avut minimum 6.000 de euro in cont si nu ai primit nicio dobanda pe ei. Cu chiu, cu vai, se accepta si dovada ca ai avut un depozit de 6.000 de euro.
 4. Taxa de 150 euro, platibila cash.
 5. Nervi si mai tari, pentru ca exista aproape o certitudine ca nu vei avea toate documentele la tine.

 

Mai multe informatii gasesti aici

 

Viza comuna Thailanda – Cambogia

Va sfatuiesc sa luati viza cambogiana separat – o iei fie on-line, fie on-arrival fara bataie de cap.

 

Sursa foto

 

 

 

 

Categorii:
Thailanda · Vize

Comentarii

 • Se poate lua viza si pt 21 de zile in Thailandia ?

  romelia 6 martie 2017 11:09 Răspunde
 • Eu sunt o exceptie – mie nu mi-a intors actele la ambasada, se pare ca au fost corecte. Pentru pct. 7 am dus doar adeverinta de salariat cu mentionarea salariului brut si anul angajarii. Am luat viza in decembrie 2016. Dar tot nesuderita e blonda aia nevropata.

  Diana 6 martie 2017 11:11 Răspunde
 • Am patit cand am aterizat pe aeroportul Don Mueang sa nu am cash cu mine. Si acolo nu au nici bancomat si nici casa de schimb. A trebuit să astept vreo 2 ore sa vina un reprezentant al companiei aeriene cu care am zburat, sa ma treaca de vama fara control, ca sa pot scoate bani de la bancomat

  Romeo 6 martie 2017 13:11 Răspunde
 • Și eu am preferat să intru cu visa on arrival decât să am de-a face cu „doamna” ceea de la ambasada de la București. Îi spun doamnă că nu-s la mine pe blog, să o alint mai sănătos, aici trebuie să fiu politicoasă 😛 Și asta a fost acum 3 ani, pare-se că a prins rădăcini în ambasadă.
  Referitor la re-entry permit: costă. Single entry e 1000 de baht, iar multiple entry e 3800 de baht. Sigur, cum VOA e acum 1000 de baht…fie permisul, fie visa on arrival, tot acolo ajungi. Doar că având re-entry permit economisești timp la intrarea în țară, nu mai aștepți la cozile imense de la biroul de VOA.
  Cât despre cazul în care stai mai mult de 15 zile, se poate lua o viză de turist de la o ambasadă dintr-o țară vecină Thailandei. Cele din Kuala Lumpur și Vientiane sunt cele mai prietenoase.

  Cristina 6 martie 2017 16:10 Răspunde
  • Buna ziua ,
   In luna Ianuarie 2017 voi merge in Thailanda krabi pentru 15 zile, in aceasta perioda vreau sa vizitez si Cambogia pentru 4 zile, cu reintoarce in Krabi pentru inca alte 2 zile . Si as dorii sa aflu cum sa procedez cel mai bine pentru vize. Cand ajung in Thailanda sa le arat biletul de intoarcere catre Romania sau cel cu plecare spre Cambogia ? Daca nu primesc re-entry permit , pot pleca in Cambogia si reintoarce fara probleme doar platind inca o data viza ? Multumesc anticipat !

   Irina 9 iunie 2017 14:11 Răspunde
   • A, stai fix 15 zile ? Pai le arăți pe amândouă și când pleci spre Cambodgia le zici ca faci întrerupere.

    Imperator 14 iunie 2017 10:39 Răspunde
 • Dupa ce am luat 3 vize de Thailanda pe la ambasade – in Ro, USA si India am avut „placerea” de a lua de doua ori visa on arrival. De fiecare data am avut sansa unor grupuri masive de indieni. Insa a doua oara m-au taxat cu vreo 200 bath in plus, bani care nu se regaseau pe factura. Am crezut ca se scumpise viza. Fiind cu familia cu doi copii s-a ridicat putin costul vizei. Plus rata de schimb, + automatul de poze. Dar mai deranjant a fost cum tuturor ni se comunica pretul umflat, era pe la miezul noptii, noi rupti de oboseala. Morala e ca bine sa mai verifici odata inainte de a pleca si sa te astepti la tepari chiar din aeroport. Senzatia mea e ca Thailanda se degradeaza de la un an la altul si nu-s putini sarlatanii. Dar asta no sa ne impiedice sa calatorim,

  George 6 martie 2017 21:31 Răspunde
 • În cat timp o se eliberează viza de Tailanda?

  Radu 6 martie 2017 23:03 Răspunde
 • Ce pasaport frumos!

  mihaela 7 martie 2017 7:14 Răspunde
 • asa de mare e birocratia la ambasada thailandei din capitala patriei noastre?

  polat 7 martie 2017 19:38 Răspunde
 • Ambasada Thailandei este cea mai corupta ambasada din Ro, Hoasca aia de la ambasada fara spaga nu face nimic. Da-o dracu de Thailanda, sunt atatea tari frumoase si prietenoase in Asia – Filipine, Indonezia, Malaysia, Laos.

  Stefan 8 martie 2017 11:54 Răspunde
 • Pe mine acum 2 zile m a dat afara din ambasada, dupa ce am am nesimtirea sa intreb daca se plateste taxa de 30 euro si sa nu am punguta cu parfum sau ciocolata.
  I am zis politicos ca pe site este un document semnat de ambasador ca este scutita taxa de viza , am vrut sa scot telefonul sa i arat…moment in care cucoana a explodat si a urlat: — nu aveti voie cu telefon in ambasada…afara..afara din curte…si pana nu s a asigurat ca am iesit din curte…nu s a lasat…
  Nazista…nu se dezminte…
  Am apelat la agentie sa se ocupe de viza…si mi am zis ca nu vreu sa ma incarc negativ sa i fac plangere.

  Zavoianu 9 martie 2017 9:44 Răspunde
 • cummm? nu se poate obtine viza single entry pt 17zile ci doar 15zile? pe site-ul ambasadei scrie 60zile si costul de 30eur (deci nu e free) ….nu mai pricep nimic

  Monica 10 martie 2017 23:45 Răspunde
 • aha ok am priceput 15zile pt on arrival

  Monica 10 martie 2017 23:51 Răspunde
 • Eu am luat viza de Thailanda cu 2 intrari in 2011 si a mers super ok. Acum am intrebat la ambasada daca se mai poate lua cu doua intrai si mi-au zis ca nu , desi pe formular ai spatiu unde sa precizezi asta.

  nu stiu daca acum 6 ani era tot tantica asta dar atunci a mers ok.

  eu o sa ma duc in Thailanda pana pe 04. 11.2017, as putea lua viza in August ca sa nu mai platesc taxa?

  Multumesc,
  Bianca

  bianca 16 martie 2017 18:22 Răspunde
 • Noi am luat VOA de pe Suvarnabhumi in martie, exact cum ai descris mai sus, doar ca era coada formata din mai multi europeni decat chinezi. :)) 1000 baht.
  Pentru re-entry ne-au zis ca atunci cand iesim prima oara din Thailanda sa mergem la imigrari si acolo vom rezolva. N-am rezolvat, ne-au zis ca pt. VOA nu se acorda re-entry, doar pentru viza luata de la ambasada.
  Dupa cateva zile am plecat in Cambodgia si la intoarcere am aterizat in Phuket. Acolo, mult mai simplu. Ii interesa doar pasaportul, formularul completat si poza plus… 1200 baht. Degeaba am intrebat de ce cu cateva zile inainte am platit 1000 si acum e 1200, daca nu vor sa se inteleaga cu tine brusc nu mai vorbesc engleza. :)) A, sa nu uit: 1200 fara chitanta sau ceva. Stai 2 minute si la ghiseul de langa iti iei pasaportul cu viza si gata.

  Jan 20 aprilie 2017 15:25 Răspunde
 • Buna dimineata ! In oct.-noiembrie 2017 voi calatori in mai multe tari din Asia de Sud Est , aterizand la Hanoi si decoland de la Bangkok ( aeroportul Suvarnabhumi ) .Pe parcursul excursiei ( nu mai mult de 15 zile ) voi ajunge de mai multe ori in Bangkok cu Air Asia ( Sieam Reap-Bangkok , Bangkok-Luang Prabang-Bangkok , Bangkok-Yangon-Bangkok ) in aeroportul Don Muang .Esista posibilitatea ca aeroportul Don Muang sa-l tranzitez de fiecare data pentru cursele Air Asia ? La tranzit exista casete de bagaje ? Va multumesc !

  Catalin 24 aprilie 2017 8:23 Răspunde
  • Nu pricep chiar 100%. Inteleg ca vrei sa tranzitezi Don Muang fara sa intri in Thailanda.
   Daca asta este cazul, poti sa optezi pentru serviciul FLY – THRU al Air Asia. Uite aici: http://www.airasia.com/ask/template.do?id=517

   Daca, dimpotriva, vrei sa dai o fuga in Bangkok si sa lasi bagajele in aeroport, exista facilitati unde poti sa-ti lasi bagajele. Iata informatiile:
   Luggage Storage & Lockers – Luggage can be stored up to 4 months in the airport’s luggage storage facility. At the time of this update, the rates are 75 Baht per bag, if stored for less than 24 hours, and 38 Baht for up to 12 hours after or every 12 hours after. Payment is due upon retrieval of luggage. Location: Terminal 2, landside, 2nd floor.

   Imperator 24 aprilie 2017 8:54 Răspunde
 • Buna!
  Am si eu o mica intrebare. In august ma voi duce in Asia pt 14-15 zile. Voi sta 2-3 zile in KL, Malaysia, dupa cateva zile in Langawi si dupa vreau sa iau barca spre Koh Lipe in Thailanda si sa ma intorc in KL.
  O prietena mi-a spus ca pot lua viza pt Thailanda de la terminalul de ferry – pt ca voi sta in Thailanda doar cateva zile. Cum sa procedez in aceeasta situatie, stii cumva?
  Multumesc!
  Elena

  Elena 10 mai 2017 16:35 Răspunde
 • Buna ziua,
  In luna Ianuarie 2018 voi pleca in Thailanda Krabi pentru 15 zile, in aceasta perioada as dorii sa vizitez si Cambogia pentru 4 zile cu revenire in Krabi pentru alte doua zile . Cum ar trebui sa procetez cel mai bine pentru obtinerea vizelor ? La intrarea in Thailanda sa prezint biletul de intoarcere catre Romania sau cel de plecare spre Cambogia ? Daca nu primesc re-entry permit , la intoarcerea in Thailanda din Cambogia voi plati din nou viza fara alte probleme ? Multumesc anticipat !

  Irina 9 iunie 2017 15:21 Răspunde
  • Arată-mi biletul următor, cel prin care zbori în Cambodgia. La întoarcere, o sa iei o viza noua și le arăți biletul cu care te întorci în tara.

   Imperator 14 iunie 2017 10:38 Răspunde
 • Cat dureaza emiterea vizei cu o singura intrare, de la ambasada din momentul depunerii actelor?
  Imi mai poate confirma cineva(care a fost recent) ca este gratis?

  Multumesc

  Stefan 14 iunie 2017 12:41 Răspunde
  • Cateva zile. Nu stiu pe nimeni s-o fi luat recent.

   Imperator 17 iunie 2017 16:37 Răspunde
 • Daca aduci account statement mai trebuie sa aduci si adeverinta de salariat? Si care ar fi suma care ar trebui sa fie pt a lua viza de turist, vreau sa stau 5 saptamani. Multumesc!

  Ralu 5 iulie 2017 7:24 Răspunde
 • Salut! Ma poți ajuta te rog și pe mine cu câteva sfaturi? In 19 Iulie o sa ajung in Phuket la ora 7:10, iar de acolo am un alt zbor la ora 8:40 către Bangkok. Durata intre cele doua zboruri era mai mare, dar cei de la Qatar au făcut unele modificări. Poți sa îmi spui dacă pot sa fac direct transferul către Bangkok și sa iau de acolo viza? Este taxa de urgenta pt primirea vizei?

  Carmen 16 iulie 2017 8:08 Răspunde
  • Nu. Daca intri in Phuket, trebuie sa iei viza de acolo, pentru ca apoi ruta Phuket – Bangkok este interna si nu mai treci prin nici un punct de trecerea frontierei. La Bangkok, exista un fast trek (platibil), cand am fost acolo, nu era nimeni (ofiterul era plecat), la Phuket nu stiu cum e. Do obicei, Qatar ajunge la timp, dar 1 ora si jumatate este destul de la limita. Baga-te peste tot in fata cu un zambet larg si explica-le pe un ton extrem de simpatic ca pierzi avionul 🙂

   Imperator 16 iulie 2017 10:11 Răspunde
 • Te salut. Probabil ai raspuns deja la o astfel de intrebare, asa ca imi cer scuze că te rog să o faci din nou.
  Am urmatoarea problema la care iti cer sfatul si iti multumesc anticipat.
  Avem bilete pentru perioada 20 oct – 04 noi. 2017. Cineva mi-a spus că cele 15 zile se calculează din data la care ai biletul de avion… Noi abia in 21 dimineata ajungem in Thailanda și avem întoarcerea în 4 noiembrie. Dacă se calculează data intrarii (si nu data biletului) adica 21 octombrie avem exact 15 zile. Nu stim ce sa facem, sa mergem totusi la ambasada sau sa stam linistiti si o putem obtine in aeroport.
  Multumesc!

  Florin 30 iulie 2017 8:53 Răspunde
  • Scuze, dar am fost plecat intr-o zona cu putin net – Madagascar si acum ma ocup de raspunsuri 🙂
   Se calculeaza din momentul in care intri in tara, nu ii intereseaza pe thailandezi prin ce alte tari ai fost tu. Asa ar trebui sa ia in calcul si cate zile ai locuit in Romania 🙂 Se calculeaza din ziua in care intri pe teritoriu Thailandei.

   Imperator 18 august 2017 11:57 Răspunde
 • Stau in Thailanda doar 4 zile, apoi plec cu trenul in Malaysia…nu ma mai intorc in Thailanda.
  Daca am biletul de avion care atesta plecarea mea din Singapore voi putea lua VOA?

  Mimi 6 septembrie 2017 11:52 Răspunde
  • In principiu, nu.

   Imperator 6 septembrie 2017 12:06 Răspunde
   • plec duminica 🙁 ce ar trebui sa fac in acest sens?

    Mimi 6 septembrie 2017 17:55 Răspunde
    • Ia un bilet ieftin, cel mai ieftin posibil – sunt numeroase companii low cost. De exemplu un bilet Vietjet pana la Ho Chi Minh este 48 euro. Posibil sa gasesti si ceva mai ieftin.

     Imperator 7 septembrie 2017 9:10 Răspunde
     • Inca o intrebare: conteaza de unde voi pleca? Adica pot cumpara Ko Samui (insula)- Penang?

      Mimi 7 septembrie 2017 16:49
    • Poti cumpara un bilet de avion one-way cu anulare gratuita. Este mai scump, dar cum ai intrat in tara poti contacta compania pentru a-ti anula biletul si a primi banii inapoi. Dezavantajul este ca tb sa ai disponibila o suma de bani pe care sa o blochezi o perioada. Avantajul este ca per total nu te costa nimic.

     Alex Cby 7 septembrie 2017 9:14 Răspunde
     • Multumesc mult! Am vorbit si la Ambasada 🙂 asa o sa procedez.

      Mimi 7 septembrie 2017 16:46
 • @Mimi – da, e ok, trebuie sa demonstrezi ca iesi din Thailanda.

  Imperator 7 septembrie 2017 19:26 Răspunde
  • Multumesc 🙂

   Mimi 8 septembrie 2017 9:35 Răspunde
 • Cindva viza se elibera gratuit

  Andrei 19 septembrie 2017 8:32 Răspunde
 • Am nevoie de un sfat. Eu si sotul am planificat o vacanta in Ianuarie 2018, zburam din Romania spre Krabi, Tailanda.
  Durata sederii este de 16 ZILE. Cand si unde pot sa platesc amenda aferenta acestei zile in plus? Pot sa o platesc anticipat online?

  Ada 19 septembrie 2017 16:02 Răspunde
  • Nu, o platesti la aeroport cand sa pleci. Sa mergi in aeroport un pic mai devreme sa o platesti.

   Imperator 19 septembrie 2017 17:05 Răspunde

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii