Vesti bune: Wizz Air renunta la taxarea bagajului de cabina

20-wizz

Sarbatoare mare … Wizz Air a anuntat ieri renuntarea la taxarea bagajului de cabina cu incepere din data de 29 octombrie 2017 (adica peste 3 luni !). Practic, odata cu inceperea sezonului de iarna, toti pasagerii Wizz vor putea urca la bordul avionului cu un bagaj de cabina de dimensiuni 55x40x23 centimentri fara sa mai plateasca nimic. 

Acum cativa ani, Wizz-ul a luat o decizie curajoasa si relativ riscanta o consideram la perioada respectiva, anuntand taxarea bagajelor de mana la bord. De fapt, puteai sa intri doar cu o geanta mica (gen geanta de laptop gratuita) dimensiuni 42x32x25 fara sa platesti nimic, in schimb puteai sa iei cu tine un bagaj mai mare doar daca plateai o taxa suplimentara care varia in functie de perioada anului in care zburai si de distanta zburata (intre 47 si 93 lei daca plateai on-line sau 163 lei la aeroport). Posibil ca Wizz-ul s-a asteptat ca miscarea sa sa fie urmata si de altii (in special Ryanair care in perioada respectiva daca ar fi putut vinde aerul inspirat de pasageri, ar fi facut-o, dar si Easyjet). Ei bine, celelalte companii low-cost europene nu au urmat ideea Wizz Air si desi faptul ca Wizz au fost singurii pe piata cu aceasta taxa timp de cativa ani, se pare ca nu a fost prea rau afectata (cel putin in Romania, dar si la nivel european, numarul de pasageri a crescut spectaculos). De asemenea, banuiesc ca diversele cercetari de piata au indicat ca politica de bagaje ar fi cel mai important negativ la adresa companiei, asa ca cei de la Wizz au decis sa scoata totusi taxa.

Deci, din 29 octombrie, puteti sa urcati la bord cu un bagaj de mana in dimensiuni de 55x40x23 si greutate de pana la 10 kg gratuit. Dimensiunea bagajului este un pic mai mare decat la Ryanair (unde poti urca la bord cu bagaj 55x40x20). De asemenea, inteleg ca se poate lua un al doilea bagaj mic (gen bagaj de laptop) doar pentru pasagerii care au Wizz Priority, Wizz Go, Wizz Plus si Wizz Priority Pass.

Cei care si-au cumparat deja bilete pentru perioada de dupa 29 octombrie si au achizitionat deja bagaj de cala mare, vor primi banii inapoi + un bonus de 20% in contul lor Wizz, banii putand fi folositi pentru urmatoarea achizitie de bilete Wizz Air.

De asemenea, daca veti calatori pana pe data 29 octombrie, va trebui sa luati in considerare faptul ca nu veti putea intra la bord cu un bagaj mare neplatit. Daca nu aveti bagaj de dimensiuni „mici”, puteti sa va achizitionati unul care e fix pe dimensiunile impuse de Wizz de aici.

WIZZ_bagaje

Categorii:
Tips & Tricks

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest