Printre extraterestri in Japonia (ep. 2). Parcul de distractii Fuji-Q

Parcul de distractii de la Fuji a fost in topul obiectivelor. Stiu, pare stupid: sa mergi pana in Japonia si sa pierzi o zi la un parc de distractii e total nefiresc. Fuji-Q, impreuna cu Six Flags din California sunt cele mai tari parcuri de distractii din lume. In Fuji-Q ai patru mari carusele, fiecare cu cate un record mondial, si am sa va povestesc pe rand despre fiecare.

Problema noastra era urmatoarea: aveam jumatate de zi alocata parcului, iar acea jumatate era in plina vara, chiar mai mult, intr-o sambata (nu aveam cum sa schimbam lucrurile); intr-un cuvant: aglomeratie, cozi interminabile si nervi intinsi la maximum. Am citit sute de forumuri despre acest parc de distractii si cum ar fi cel mai bine sa faci. Asa ca am ales solutia sa stam la hotelul parcului. Avantajul era dat de faptul ca intrai in parc la 8:30, cu o jumatate de ora mai devreme fata de ceilalti, si puteai fie sa te duci la coada la unul dintre carusele si sa te dai printre primii, fie sa te asezi la rand la Fast Pass (se deschide la 9), fie la amandoua, daca va impartiti. Hotelul este foarte scump (180 EUR/ noapte in camerele renovate, pret prins la promotie; camerele nerenovate erau peste 150 EUR si, din ce am citit, aratau foarte rau). Daca ar fi sa mai merg din nou, as cauta cazare in oras (chiar si guest house), iar la 8 sa fiu in fata parcului. Parcul nu este mare, asa ca incepand cu ora 10 incepe sa se simta aglomeratia (pe la 9:30 ajung si autobuzele din Tokyo). Luati Fast Pass, obligatoriu, pentru cele patru mari trasee, costa 1.000 YEN un Fast Pass si iti poti alege un interval de o ora in care sa te duci, nici mai devreme, nici mai tarziu. Cum intrati in parc, „alergati” la Fast Pass Point, este in mijlocul parcului, vizavi de intrarea la Fujiyama si langa Mickey Mouse. Va puteti pune doua trasee pe ora, lejer. Nu exista zona speciala de intrare pentru cei cu Fast Pass, se intra pe la „Iesire”, cu exceptia Dodonpa, unde scrie intrare cu Fast Pass.

Inca un lucru: puteti sa achizitionati doar intrarea in parc (1.000 YEN), pentru cine nu vrea sa se dea, si eventual sa cumpere acces separat pentru fiecare carusel (cam 1.000 YEN/circuit), sau sa cumparati acces full cu 5.000 YEN si sa nu mai pierdeti timp pentru a cumpara bilete separat.

Sa va spun despre carusele:

  1. Eejanaika: este primul in care m-am dat. A fost Hell on Earth! La intrare, te descalti si lasi toate lucrurile intr-un dulap cu cheie pentru a nu-ti cadea in timpul mersului. Capul imi vajaia in toate partile, simteam ca imi tiuie ceva in cap in permanenta, iar fruntea era fierbinte ca atunci cand esti gripat. Scaunul te invarte in toate partile cu o putere fantastica. Nu va faceti probleme, nu aveti cum sa vomitati, nu ai cand! JM-am dat de doua ori in acest carusel, prima experienta a fost foarte grea, dar a doua oara, ceva fantastic. Viteza maxima, 126 km/h. Este al doilea carusel din lume (dupa X2 din Six Flags) care este in „4 dimensiuni”: scaunul se invarte la 360 de grade, in fata si in spate, si detine recordul pentru cele mai multe si inalte „invartiri” din lume. Este „cel mai grav”, daca ma intelegeti ce vreau sa spun…
  2. TAKABISHA: detine recordul pentru cel mai mare unghi de cadere din lume. Nu cazi in cap, la 90 de grade, ci la mai mult de 121 de grade. Nu este foarte dificil insa.
  3. DODONPA: cea mai rapida acceleratie din lume: 172 km/h in numai 1,8 secunde. Da, simti cum se desprinde carnea de pe fata, iar ochii se usuca instantaneu. Cele doua secunde le simti ca dureaza cat 10, iar senzatia este foarte intensa. Merita!
  4. FUJIYAMA: numit si Regele Caruselelor, printre cele mai inalte carusele clasice din lume, 79 m (cam cat Casa Poporului, care are 84 m). Este un carusel clasic, fara looping-uri, fara centuri care vin peste umeri, doar clasica bara peste bazin. Nu este deloc usor, insa. Viteza maxima atinsa este de 130 km/h, iar de multe ori ai sentimentul ca o sa sara de pe sine.

 

Se spune ca o priveliste de vis este cea catre muntele Fuji, fie dintr-unul dintre carusele, fie din hotel, de la unul dintre etajele superioare. E… culmea! N-am vazut niciun munte, era ceata si plin de nori. Ghinion! Dar e un motiv in plus sa revenim!

Imagini Fuji-Q

La tara, campuri perfecte de orez

Trenul spre Fujiyama

In asteptarea aventurii

 

S-au deschis portile, toata lumea la Fast Pass !

La coada la Fast Pass. Si coada pare fast…

Eejanaika

Eejanaika – 126 km / ora, probabil cel mai dificil traseu din lume

Eejanaika – primul roller coaster care si invarte scaunele la 360 grade

In stanga – Fujiyama, unul dintre cele mai mari roller coastere clasice din lume

 

Categorii:
Japonia

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest