Hotel Bukovina Cernauti pentru un weekend prelungit in Bucovina

Cazare Ucraina: hotel BuKovina, Cernauti

Anul trecut, mai pe vara, am petrecut un weekend chiar placut cu Varu prin Bucovina. Cu aceasta ocazie, am putut vizita superbul oras bucovinean Cernauti, o adevarata mica Viena, milenara cetate de la Hotin, dar si vechiul oras polonez Camenita (Kamyanets – Podolsky) despre care poate ati auzit din romanele istorice ale lui Mihai Sadoveanu… Dar pentru a vedea toate aceste locuri deosebite, aveam nevoie sa stam undeva, asa ca am ales Hotel Bukovina din Cernauti.

Cand am inceput sa caut posibilitati de cazare, sincer, Hotel Bukovina nu mi-a facut cu ochiul… Este vechiul hotel comunist al Bucovinei, cumparat de cine stie ce mogul local care l-a facut hotel de 4 stele, avand probabil niste preturi aberante (asa cum sunt la Kiev, de exemplu). Dar cum nu prea aveam extrem de multe variante in Cernauti, am zis sa arunc o privire pe site-ul lor si chiar am avut o surpriza placuta – camerele duble costau 385 hrivne (adica 38 euro), iar hotelul parea ok, asa ca le-am trimis un mail. Mi-au confirmat prompt, asa ca am ramas sa stam la hotel Bucovina.

Odata ajuns in fata hotelului Bucovina (am venit cu o mashrutka de la Suceava), am descoperit o cladire cam balshoi, clar construita pe vremea comunistilor, dar rearanjata chiar ok. In fata, o gradina verde si frumoasa cu pomisori plini cu flori rosii si foarte liniste – era sambata dimineata in Cernauti. Interiorul era de asemenea modern si frumos aranjat, cu receptioneri vorbitori de limba engleza.

Camerele largi, frumoase, aerisite, cu aer conditionat, televizor LCD spanzurat de perete, paturi comfortabile, baia curate si ok. In plus, hotelul este la vreo 20 minute de mers pe jos de centrul istoric al Cernautiului. Si pentru a completa informatia ca este bine plasat, trebuie sa remarc ca se afla pe acelasi bulevard cu autogara, situata, e drept, la cativa kilometri de hotel, dar poti sa iei troleibuzul pentru cateva hrivna.

Recomand cu caldura un weekend prelungit la Cernauti. O zi puteti vedea aceasta mica Viena, oras legat de atatea personalitati ale culturii si istoriei noastre cum ar fi Mihai Eminescu, Ciprian Porumbescu, baronul Hurmuzachi sau Iancu, cavaler de Flondor, cu un monument fabulos – istorica Mitropolie a Bucovinei, actualmente Universitate, dar, in apropiere puteti gasi orase si cetati care merita vizitate – Hotin, Camenita, Colomeea sau chiar si Ivano – Frankovsk intr-o excursie mai lunga (3,5 ore cu trenul, 4 ore cu autobuzul).

Am aruncat acum o privire pe site-ul lor si se pare ca preturile nu numai ca au crescut, dar au devenit inca si mai prietenoase: camerele “economy class” costa 240 hrivne (24 euro) si uitandu-ma la poze, am senzatia ca sunt tipul de camera in care am stat…!

Site-ul hotelului Bukovina Cernauti

 

Cazare Ucraina: hotel Bukovina, Bucovina, Cernauti

Hotelul Bucovina

Cazare Ucraina: hotel Bukovina, Bucovina, Cernauti noaptea.JPG

Si vedere de noapte

Cazare Ucraina: hotel Bukovina, Bucovina, Cernauti camera.JPG

Camera

Imagini Ucraina: hotel Bukovina, Bucovina, Cernauti camera.JPG

Imagini Ucraina: hotel Bukovina, Bucovina, Cernauti televizor plasma.JPG

Cazare Ucraina: hotel Bukovina, Bucovina, Cernauti electronice.JPG

Imagini Ucraina: hotel Bukovina, Bucovina, Cernauti sexy cleaners.JPG

Menajerele sunt de asemenea sexy 🙂

Imagini Ucraina: hotel Bukovina, Bucovina, Cernauti gradina hotel.JPG

Gradina hotelului

Imagini Ucraina: hotel Bukovina, Bucovina, Cernauti in fata hotel.JPG

Langa hotel, va puteti juca cu Winnie 🙂

Obiective turistice Ucraina: centru Cernauti

Flori si firme in centrul Cernautiului

Obiective turistice Ucraina: biserica Sf. Nicolae Cernauti.JPG

Biserica Sf. Nicolae, o copie a celei de la Curtea de Arges

Imagini Ucraina: Mitropolia Bucovinei Cernauti

Mitropolia Bucovinei

Categorii:
Europa · Ucraina

Comentarii

  • Adi Cretu spune:

    Eu nu stiu ca universitatea sa fi fost mitropolie, ci universitate de la bun inceput.
    http://www.chnu.edu.ua/index.php?page=en/history

  • Vlad Dulea spune:

    E foarte misto hotelul, am fost si eu acolo.
    Cu un pic de noroc s-ar putea ca oamenii de la receptie sa indrazneasca sa vorbeasca romaneste 🙂

  • eschiuelu' spune:

    Hotelul are site și în limba română:
    http://bukovyna-hotel.com/index.php?l=4

  • SORIN spune:

    Imperatorule frumos…la urma ai uitat o negatie, am pus intre paranteze: „Am aruncat acum o privire pe site-ul lor si se pare ca preturile nu numai ca (nu) au crescut” -da atâta bai să fie în lume:) aș fi curios mai multe de prețuri, dc mâncarea e ok și ieftină? taxiurile?

  • Imperator spune:

    Din cate stiu in cladirea respectiva a functionat Mitropolia Bucovinei pana in 1940 iar Universitatea Carol doar din 1919. Dar nu sunt 100% sigur.

  • hot-varza spune:

    Intr-adevar, se merita, Cernautiul este chiar fain, Bucovina – nah, stie toata lumea cat de frumoasa e, iar preturile sunt ok 😉 – parerea mea e ca merita un weekend prelungit cu niscaiva zile 😉 :))

  • Imperator spune:

    Pitzi, M-am operat de hernie si sunt in spitalul Floreasca. Nu a fost urgenta ci planificata din timp.

  • Carmen spune:

    Multa sanatate si recuperare rapida!

  • Varu spune:

    Însănătoşire grabnică, Cezare!

  • Imperator spune:

    Carmen si Varu – multumesc mult !

  • dani spune:

    Imperatorule , te asteptam cu comentarii calde de la fatza locului 😉 . Cernauti e un oras pe care il cunosc din povestile cuiva care a fost deportat de acolo …… vreau sa ajung acolo !
    Sanatate !

  • Andreea spune:

    Zece pentru notele de calatorie! E cuceritor site-ul! Tocmai a urcat in topul preferintelor mele…

    Eu sunt din Botosani (dar locuiesc in Bucuresti) si planuiesc o mica excursie la Cernauti pentru inceput de iulie… si am cateva intrebari ca punct de plecare in organizarea calatoriei.

    Eu voi pleca din Botosani cu ai mei cu masina (urmeaza sa vad daca trec granita prin Suceava sau prin Dorohoi), in functie de cum e mai convenabil cu timpul. Oare am timp, daca plec dis de dimineata, sa vizitez Cernautiul, sa dau o fuga pana la Cetatea Hotin si eventual sa rup o plimbare prin Codrii Cosminului…? Si sa ma intorc seara inapoi spre Botosani?

    • Imperator spune:

      Multumesc pentru aprecieri 🙂
      Da, poti, dar trebuie sa pleci foarte devreme dimineata. Eu as dormi o noapte in Cernauti. Atentie, sambata dimineata e nebunie in vama Siret ca multi pleaca la targul din Cernauti sa-si cumpere una alta

  • Claulea spune:

    Frumusel oras. Am fost prin august. Mi s-a parut un pic cam rece dar e drept, era si in cursul saptamanii (am stat marti-joi). Am luat un autobuz vechi, prapadit ukrainian dupa inmatriculare (la 13:00 parca, pleaca din Sv, intoarcerea 6 dimineata), din autogara din Suceava. Vamesii niste nesimiti: fiind mai mult ucrainieni, nu se uita imeni la tine, ei mai fac cate o cheta (noi nu avem treaba, nu cotizam pt vamesi) ca mai transporta una alta si se simt cu musca pe caciula.
    Cert e ca am stat 2 ore in vame, a trebuit sa „sting geamul” (adica sa tragi perdeaua, sa nu se vada din interior cand iau vamesii mita, desi nu era neaparat nevoie, noi fiind romani si curati nu aveau ce sa ne faca).
    Orasul…superb, cea mai fericita combinatie: arhitectura „neamta” populata de „rusoaice”…ce poate fi mai frumos? Preturile sublime (8,4 ron doua pachete de Marlboro rosu, 10 ron sticla de 0,5l de „chiparus”-vodka cu ardei iute), parcuri frumoase, niste pante care „te omoara”, ca inca alte 46 de orase din lume, e orasul celor 7 coline :))
    Mi-au ramas hrivne si pt data viitoare, in ultima seara scotand de la bancomat mai mult decat aveam nevoie, nestiind ca e chiar in „halul asta de ieftin”: o „pita” mare, una mica (asa se scrie la ei pizza), dva pivo balshoi Staropramen, adica doua beri mari ca pe aici nu te intelege lumea in engleza si inca una mica, toate astea la o terasa luxoasa pe „pietonala” lor centrala…toate astea au dus cu un bacsisi de peste 10%, la fabuloasa suma de 36 ron, convertit in ai nostri.
    Am stat la Bukovina, foarte bun hotelul, 40 euro/noapte. La receptie mi-a vorbit o tanti in romana, apoi cand s-au schimbat turele, au aparut niste fatuci care aveau o engleza foarte buna. In rest nici macar la restaurantul hotelului nu iti vorbesc in engleza, nici in magazine…desi mai gasesti, cu putin noroc.
    P.S. Dau o bere celui care a fost pe acolo si a vazut macar o tipa fara sa aiba picioarele superbe 😉

  • irina spune:

    Buna! Aveti idee, trebuie musai pasaport? Sau merge si cu CI? Multumesc!

  • Gheorghe spune:

    Eu sunt din Cernauti si vreau sa va spun ca m-au cam frustrat aceste articole despre Cernauti si Bucovina prin ignoranta si superficialitate. Cei din Romania cam vad Cernauti-ul ca “oras nemtesc cu rusoaice” si cam atat… Chiar asa? Sunt frustrate vazand romani din Romania incercat sa vorbeasca engezeste prin Cernauti. Eu, roman din Cernauti incerc sa promovez romana vorbind romana ori de cate ori pot. Mult mai multi vorbesc romaneste decat credeti. Chiar si cei care nu vorbesc romaneste deseori tot din romani se trag, doar ca nu prea vad nevoia sa stii romaneste daca nici macar romanii din Romania nu tin s-o vorbeasca. Acum sa vad dau un exemplu, din cei 8 veri cati am la Cernauti o verisoara vorbeste sa zicem fluent, trei verisori vorbesc romana cu accent, dar prefera ucraineana caci au facut clasele primare in romana, dar liceul si universitatea in ucraineana, o verisoara intelege romaneste si vorbeste cu greu si alti trei verisori nu inteleg romaneste si doar stiu cateva cuvinte pe romaneste.

    • Imperator spune:

      Nu prea inteleg ce vrei sa spui. Cat am fost in Cernauti, mai intai intrebam in romaneste, apoi in engleza si la final, in rusa, daca nimic, nimic. Sa inteleg ca la receptia hotelului Bucovina lucreaza verisorii tai ? Probabil cei care nu intelegeau romaneste ca dupa prima fraza care am rostit-o in romana, oamenii mi-au spus in engleza ca nu stiu romana. Asa ca am trecut pe engleza

    • clau spune:

      sal.poate imi lasi un nr de telefon sa te sun.ajung sapt asta in Cernauti si mi ar prinde bine un vorbitor de romana.(contra cost,bineinteles),vreau sa merg la bazar.Claudiu

  • Claulea spune:

    CLAR era o reacție la mesajul lui Claulea. Deși am avut o prietenă ucraineană, era din Zaporoje și ăștia vorbesc mai mult rusă. Și au boală mare pe cei din nord ca îi țin în spinare. Dar asta e altă poveste. Eu îmi cer scuze față de prietenul ofensat dar știu doar alfabetul chirilic. Că la ucrainieni g-ul rusesc e h, habar n-aveam. Eram convins ca moneda lor e grivna și stau pe strada Golovna. Până am văzut pe hotelul mai sus menționat ca scrie „gotel”. Deci îmi cer scuze aceluiași prieten ofensat, ca nu știu nici rusă, nici ucraineană. În afară de recepția hotelului, doar în biserica aia vopsită oribil în roz am mai găsit limba română. Engleză? Într-un magazin de unde am cumpărat o hartă și aia în chirilice și singura. La terasa restaurantului Bucovina, am comandat niște mușchi de porc la grătar. Sfaraiau grătarele. Peste tot, meniurile, nu numai ca erau în ucrainiana dar erau scrise și italic, mai greu de urmărit pt un începător. Cerând meniu în engleză, veneau cu ambele sa pună degetul la corespondentul în ucrainiana. La mine au nimerit mai câş. Mi-a venit o farfurie cu mușchi file, tăiat și un pătrunjel în mijloc. Nu am mai zis nimic. Dar când ziceam de dvs pica balsoi (învățasem lecția în centru, cum am pomenit mai sus) și spasibo primeam un rânjet. Și în jur aveam o grămadă de austrieci și nemți. Cum s-au înțeles, nu știu. Ca nici aia nu cred să fi vorbit română. Am găsit ziua următoare, în centru, o terasă la care servea un băiat cu o engleză bună. Am fost eu ipocrit? Dacă da, îmi cer scuze „again”.

    • Gheorghe spune:

      Scuzele sunt acceptate.

      Obiectiile mele se refereau mai mult la cele scris in comentarii nu neaparat in articolul propriuzis, asa ca Imperatore n-ai nici o vina.

      Dar daca supararea mea este mai mult pe stare lucrurilor. Eu tin mine cum inainte se vorbea preponderent romaneste, iar apoi se vorbea si romaneste, ca mai tarziu doar sa auzi uneori vorba romaneasca si acum sa mai auzi vorba romaneasca dar foarte rar.

      Eu am verisori care locuiesc in spatele hotelului Bucovina, dar daca v-ati inalni cu ei cred ca v-ar vorbi ucraineste. Fenomenul romanului care nu vorbeste romaneste este foarte raspandit la Cernauti, din pacate. Drama poporului roman din Bucovina de Nord continua, iar durerea pare a fi neinteleasa de cei din Romania.

      P.S. Eu am inteles imediat fraza „dva piva balsoi”, dar este caraghioasa si contine 3 greseli de exprimare.

  • Claulea spune:

    *dva piva balsoi – corectura de la android, scuze.

  • florin spune:

    Eu sânt din Cernăuți ( plecat de 25 de ani) Cernăuți ul cam de pe atunci a devenit sat . În schimb istorie Multă! A şi pt. Vorbitorii de română de acolo : hai mă !

  • Iulian spune:

    O cameră dublă la hotelul Bucovina costă 750 de grivnie pe când la hotelul Premium costă 550 de grivnie și la hotelul Gold Georg Palas costă 450 de grivnie. La hotelul Bucovina băile nu au fost renovate, pe când la hotelul Premium și la hotelul Gold Georg Palas băile au fost renovate recent. La Gold Georg Palas mereu am găsit personalul care vorbea română, în schimb la hotelul Bucovina nu a fost așa. Hotelul Bucovina dă la strada Holovna, cea mai aglomerată stradă din Cernăuți și noaptea, chiar și cu fereastra închisă, zgomotul se aude. Oricine alege după placul lui.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest