JR Pass – solutia ideala pentru vizitarea Japoniei. Acum de vanzare si in Romania la Exact Travel

Transport Japonia: Shinkansen in gara Osaka

Mai acum ceva timp, a fost o discutie pe blog cu privire la calatoritul in Japonia. La comentarii, se discuta despre JR Pass, un pass de trenuri pe care Andreea, autoarea articolului, il folosise. Si pentru ca eu cred ca e un pass care poate economisi multi bani pentru cei care vor sa viziteze aceasta tara totusi scumpa (mai ales in cazul transporturilor), m-am gandit sa aprofundez putin transportul.

In primul rand, ce este JR Pass. JR Pass este un bilet de tren destinat vizitatorilor straini (nu se vinde in Japonia), doar celor care sunt turisti si stau pe teritoriul Japoniei doar pe o perioada limitata de timp (se exclud diverse categorii de rezidenti temporari). JR Pass acopera multitudinea de linii ale JR (nu e vorba de cunoscutul texan din serialul Dallas, ci inseamna Japan Railways), e vorba de o retea de circa 20.000 km si de niste operatiuni care includ nu mai putin de 20.000 de trenuri pe zi.

Se poate calatori pe orice tip de tren, cu niste exceptii – e vorba de trenurile-glont Shinkansen (exceptand serviciile Nozomi si Mizuho), trenurile expres, rapide si locale, inclusiv Tokyo Monorail. Este valabil, de asemenea, pe liniile de autobuze si feriboturi ale JR, exceptand feribotul JR care leaga Japonia de Coreea (Hakata – Pusan).

JR Passul se poate cumpara pentru clasa I sau clasa a II-a (evident, la preturi diferite) si e disponibil pentru calatoria timp de 7, 14 sau 21 de zile consecutive, incepand cu prima zi de folosire.

Atentie – dupa cum am spus, JR Pass nu poate fi achizitionat in Japonia, trebuie musai achizitionat din strainatate. De fapt, achizitionezi in Romania (sau in alta parte) un Exchange Order. Acest Exchange Order este valabil doar trei luni de la data achizitionarii, deci trebuie cumparat cat mai aproape de data plecarii in Japonia. Acest Exchange Order + pasaportul tau este preschimbat in JR Pass intr-una din statiile indicate in linkul acesta. Nu va speriati ca trebuie sa bantuiti pe vreundeva prin oras in cautarea acestor case de schimbare. Le puteti gasi inclusiv pe marile aeroporturi ale Japoniei – sunt doua in Narita, dar si pe aeroportul Osaka – Kansai sau Tokyo – Haneda.

Preturile sunt exprimate in yeni si sunt unice in intreaga lume. Acestea sunt diferentiate in functie de clasa si daca pasagerul este adult sau copil.

7 zile: Adult (37,800 yeni / 352 euro la clasa I, 28,300 / 264 euro la clasa a II-a)

14 zile: Adult (61,200 yeni / 570 euro la clasa I, 45,100 / 420 euro la clasa a II-a)

21 zile: Adult (79,600 yeni / 742 euro la clasa I, 57,700 / 537 euro la clasa a II-a).

Preturile in euro sunt la rata saptamanii acesteia, evident ca evolueaza in functia de rata euro – yen)

 

Hai sa aruncam o privire sa vedem daca merita. Daca iei JR Passul pe 7 zile, te costa cam 38 de euro pe zi – trafic nelimitat. Daca iei un tren Tokyo – Osaka de tip Hikari (acoperit de JR Pass), o sa calatoresti 552 km in 2 ore 33 de minute (cu Nozomi, ar fi doar 2 ore 18 minute) si o sa te coste 14,250 yeni, adica 133 de euro. Practic, un JR Pass 7 zile costa cat un Tokyo – Osaka si retur! Deci merita cu varf si indesat.

Sfatul meu este sa zburati la Tokyo si sa petreceti cateva zile in Tokyo, iar apoi sa folositi JR Passul pentru a vizita Japonia in lung si in lat, pentru ca chiar o sa ajungeti la niste costuri chiar reduse! Si despre trenurile japoneze, ce sa va zic – legendele sunt adevarate – este un dezastru daca intarzie un minut (si lucru asta se intampla rar!), sunt confortabile – chiar daca pline la ore de varf, iar Shinkansenul chiar „zboara” cu peste 300 km/h fara sa simti. Am fost cu un shinkansen tip Hikari intre Osaka si Tokyo si a fost o experienta faina.

De unde se poate lua JR Passul sau, ma rog, Exchange Orderul. O sa aveti o surpriza foarte placuta! Nu trebuie sa balauriti prin Australia, Germania sau Ungaria, se poate cumpara frumos din Romania, mai precis de la agentia Exact Travel, care este unicul agent autorizat sa vanda JR Pass in Romania. Passul se plateste in yeni sau in lei la rata leu/yen a zilei. Mai multe informatii, pe site-ul Exact Travel.

Si daca vreti mai multe informatii despree JR Pass, aruncati o privire pe site-ul lor.

Japonia este o tara senzationala, care merita sa fie vizitata… Iar cu JR Pass puteti s-o vizitati cam peste tot :).

Trenuri japoneze cu JR Pass

 Imagini Japonia: Shinkansen in gara Osaka

Shinkansen in gara Osaka

Tren Japonia: Shinkansen in Osaka

Chiar doua, unul langa altul 🙂

Transport Japonia: Shinkansen, trenul glont din Japonia

Tren Shinkansen Japonia

Interiorul trenului. Poti sa calatoresti printre japonezi dormind sau trimitand SMS-uri permanent

fata sexy Japonia

sau cu putina bafta, langa o japoneza sexy 🙂

[mwi-product sku=”TA016,TA014,TA001″ img_width=”200″ desc=”false” type=”add” btn_color=”blue” btn_link=”button” cols=”3″ ]

Categorii:
Japonia · Tips & Tricks

Comentarii

  • Ovidiu spune:

    Acum câțiva ani ministrul transporturilor din Japonia a fost demis deoarece într-un an de zile calendaristic toate trenurile contabilizasera o întârziere de 2minute si 37 de secunde!!!!Ceasurile elvetiene cred ca sunt o legenda…

  • Hei, Imperator, incep sa cred ca imi cunosti planurile! In ultimele zile doar vesti bune si demult asteptate. Multumesc.

    Mai poti sa-mi explici cum functioneaza JR – am citit numeroase site-uri si tot nu inteleg pe deplin, mi-e frica sa nu gresesc ceva si sa platesc vreo amenda de nu face tot JR-ul… ? Adica: daca am JR mai trebuie sa fac vreo rezervare acolo sau trebuie sa imi cumpar un tichet de loc sau ma urc pur si simplu in tren?!

  • lucian spune:

    va scriu live din tokyo cu un jrpass luat de la exact travel acum 2 saptamani. luati fara frica cei de la agentie sunt super amabili si va dau si extra detalii despre jrpass.

    se foloseste usor, cand ajungi in tokyo il activezi in orice zi doresti, si poti sa iti si rezervi loc gratuit in acelasi moment. sau urci fara rezervare si daca e plin, stai in picioare

    peste fix o zi mi se activeaza si mie si plec spre takayama

    si da, japonia este senzationala

    ca preturi, e foarte comparabila cu europa de vest. auzisem si eu mitul cu japonia e super scumpa, da, dar exista si alternative la buget

  • Adina spune:

    ce veste super,o sa apelez la cei de la agentie cand o sa plec in Japonia,sigur o sa imi cumpar Japan Pass,stiam de el dar ce bine se poate cumpara si din tara.
    Lucian,eu cunosc o japoneza a studiat in Londra si normal am intrebat-o despre preturile din Japonia si mi-a spus nu este o tara asa scumpa,mai scumpa era Anglia pentru ea,bine depinde si ce vrei sa faci,dar exista si variante mai ieftine pentru calatorul care nu are un buget foarte mare.

  • […] bine, prietenii de la Exact Travel Club, singura agentie care comercializeaza pass-ul de trenuri JR Pass in Romania organizeaza o tura mai speciala in Japonia la sfarsit de martie… in care veti admira si […]

  • […] In vremurile mai recente, ma pot lauda ca am mers cu cele mai rapide trenuri din lume … cu Maglevul din Shanghai, dar si cu Shinkansenul japonez. […]

  • Rares spune:

    Japonia este mai dezvoltata din toate punctele de vedere si decat Ungaria.

  • stefan spune:

    am gasit o oferta buna de a zbura in japonia cu aeroflot . Insa am cateva temeri… in aeroport la moscova se face escala atat la dus cat si la intors …si ptr ca se sta cam mult la intoarcere , am nevoie de viza pt a merge ka un hotel… mi se oare am complicat dupa ce am citit modul in care se acorda viza . 🙁 sunt in incurcatura…

  • stefan spune:

    … si inca ceva…. daca raman in aeroprort peste noapte , este nevoie de o viza de tranzit ?

  • mishu spune:

    Nu e nevoie de viza in Rusia daca esti in tranzit si ramai in aeroport max 24 de ore. Am vazut si eu oferta pt vara, 334 lire sterline dus-intors bucuresti-tokyo, ceea ce e foarte ok. Escala la intoarcere este de 19 ore, deci se poate fara viza de tranzit. Si eu ma gandesc sa imi iau bilet.

    Legat de hotel, exista in Sheremetyevo un capsule hotel care am citit ca este chiar in zona de tranzit, deci nu e nevoie sa iesi din aeroport asta insemnand ca nu iti trebuie viza.

  • stefan spune:

    problema e ca la intoarcere din japonia , se face escala de16 ore pe timp de noapte in aeroport la Moscova pana la zborul spre Bucuresti. Mi se pare destul de mult. Am inteles ca ai fost cu aeroflot prin Sheremetyevo ,imi poti spune daca e complicat tranzitul prin aeroport? Am vazut pe harta ca zborurile dinspre Bucuresti sosesc in terminalul D iar cele spre Tokyo pleaca din terminalu; E . mersi.

  • stefan spune:

    viceversa : Bucuresti -E si Tokyo D

  • Mos Craciun spune:

    Foarte buna informarea cu trenurile.
    Eu inchiriez masina de obicei. Socoteala e simpla: 38EUROx2 = 76euro/zi. La banii astia platesc benzina si parcari si autostrazi si…amenzi; am glumit, sper ca nu. Stiti ceva despre astea ?
    In plus bag nasul peste tot. Mersul cu trenul este ca mersul cu avionul sau pe autostrada, nu prea te alegi cu mare lucru, poate doar cu motaiala ( inclusiv la volan). In plus pierzi ce este mai important din suflu unei tari: pietele de prin sate.

  • […] JR Pass (aprox. 1.000 LEI/ pers/ saptamana). Cum a povestit si Imperator, se cumpara de la Exact Travel (Str. Ghiocei nr. 2 pe langa Stefan cel Mare) cu maximum trei luni inainte de plecare. Chiar […]

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest