Vine vremea city break-urilor… Iata niste destinatii la sub 100 euro dus-intors !

Wizz Air.jpg

Stiu, stiu, suntem in plina vara, doar azi, termometrul a mai scazut sub 35 de grade. Dar omul calator cam trebuie sa-si faca iarna car si vara sanie… adica sa-si ia bilete de avion mai din timp pentru a gasi oferte bune. Nu zic inca nimic de ofertele de sanie, o sa le studiez mai atent saptamana viitoare, dar acum vreau sa va dau niste idei de un city break dragut si ieftin hai sa zicem asa de mijloc de septembrie cand in multe locuri de Europa poate sa fie cald si placut, o vreme perfecta pentru un city break… si am zis sa aleg weekendul din mijloc de septembrie: 15 – 16 septembrie. Evident, cand pleci intr-un city break, mai poti sa-ti iei 1 – 2 zile in plus din concediu si sa vizitezi destinatia aleasa mai relaxat… Deci, hai sa vedem spre ce destinatii avem avioane sub 100 euro.

Primul criteriu ales a fost ca biletul de avion sa fie sub 100 euro, inclusiv taxe aeroportuare si plata cu cardul (in cazul platii prin transfer bancar, poate fi cu 5 – 6 euro mai ieftina). Nu sunt incluse taxele de bagaje de cala insa ! Din pacate, nu am gasit oferte la nici o companie de linie, asa ca singurele oferte sunt la companiile low-cost WizzAir si Blue Air.

Din Bucuresti (ofertele Wizz Air):

Cel mai ieftin bilet de avion este spre Memlingen, aeroportul low cost al capitalei bavareze Munchen. Perioada: 14 – 17 sep. Pret: 58 euro

Apoi, puteti merge la Milano – fie ca aterizati la Bergamo sau pe principalul aeroport milanez, Malpensa, pretul e identic: 67 euro. Perioada: 13 – 17 sep. Vreti sa mergeti in centrul Italiei ? Bologna costa 77 euro si de acolo Florenta e la 2 pasi. Perioada: 13 – 17 sep. Alte destinatii ieftine din Italia: Verona la 86 euro pentru 11 – 15 septembrie, Venetia e 89 euro pentru 13 – 17 septembrie, iar pentru Roma, fac o mica concesie. Biletul costa un pic peste 100 euro, mai precis 102 euro pentru 14 – 17 septembrie !

Din Bucuresti (ofertele Blue Air)

Cel mai ieftin bilet de la Blue Air este spre Milano Bergamo la 69 euro pentru 14 – 17 septembrie. Apoi, Venetia este si ea prezenta la 86 euro pentru 13 – 18 septembrie, Bologna costa 95 euro. Putin peste 100 euro sunt alte 2 destinatii extrem de interesante care merita mentionate: Catania la 104 euro pentru 14 – 17 septembrie si Napoli la 105 euro pentru aceeasi perioada !

Din Cluj-Napoca (ofertele Wizz Air)

3 destinatii sunt disponibile la preturi sub 100 euro: Dortmund la 81 euro (12 – 17 septembrie), Bologna la 92 euro (13 – 17 septembrie) si Milano Bergamo la 76 euro (15 – 18 septembrie).

Din Timisoara (ofertele Wizz Air)

Doar doua destinatii italiene sunt sub pretul limita – Milano Bergamo costa 63 euro (14 – 17 septembrie), iar Roma e un pic peste la 102 euro (13 – 18 septembrie)

Din Tg. Mures (ofertele Wizz Air)

Aici, avem o variatie mai mare: 3 destinatii din 3 tari diferite. Evident, cea mai ieftina este Budapesta la 42 euro (13 – 18 septembrie), apoi Milano – Bergamo la 55 euro (14 – 17 septembrie) si un pic peste, la 102 euro, Dortmund (13 – 18 septembrie).

Din Bacau (ofertele Blue Air)

Din pacate, preturile practicate de Blue Air din Bacau sunt net mai ridicate decat din celelalte orase, asa ca nu am gasit nimic sub sau chiar si in jurul lui 110 – 120 euro !

Deci, aveti atatea posibilitati de un city break fain… mai ales prin Italia, dar si in Germania sau Ungaria. Din pacate, preturile spre Spania au explodat, mai ales dupa cresterea taxelor aeroportuare din peninsula iberica…

Pentru a citi mai multe despre aceste destinatii, puteti arunca o privire pe seria de articole „weekend la…”  care acopera foarte multe din aceste destinatii, sau top 5 gratis pentru ce poti face moca in diverse orase europene 🙂

Preturile la bilete au fost verificate pe 9 august seara… preturile pot varia chiar si de la un minut la altul, depinde de situatia vanzarilor pe fiecare cursa in parte, asa ca preturile pot varia (din pacate, in marea majoritate dintre cazuri, in sus !)

Categorii:
Tips & Tricks

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest