La început de aprilie, sunt implicat până peste cap în conferința Romanian Digital Travel. Și îmi place!

01. Piscina hotel Fairmont Monaco.JPG

Știți bancul ăla cu filmele lui Sergiu Nicolaescu? Un nou film românesc… regizor: Sergiu Nicolaescu, în rolul titular masculin: Sergiu Nicolaescu, în rolul titular feminin: Sergiu Nicolaescu, în rolul calului: Sergiu Nicolaescu, în rolul lui Sergiu Nicolaescu: însuși Sergiu Nicolaescu! Mă rog, Dumnezeu să-l ierte. Ei bine, pe la început de aprilie voi fi implicat într-unul dintre cele mai mari evenimente de turism (digital) în calitate de: ajutor de organizator, blogger, vorbitor și candidat la titlul “Cel mai popular blogger de travel din România”. Și, nu știu de ce, dar e un proiect care chiar îmi place foarte mult!

De câțiva ani încoace, am tot participat la diverse evenimente organizate de Alex Filip și Toma Nicolau. La unele m-au invitat, la altele nu m-au invitat, dar la cele la care m-au invitat, din seria #PriNeamt (am fost la edițiile 1 și 2, din păcate la a 3-a nu am participat că aveam niște probleme de rezolvat la București), chiar m-am simțit bine și au fost niște evenimente de nota 10. Anul trecut (fix la ediția asta, a treia), Alex mă întreabă dacă nu-i dau o mână de ajutor – ar vrea să aducă nu numai bloggeri din România și Moldova, ci și din străinătate. Așa că am aruncat o vorbă la Blue Air să sponsorizeze cu niște bilete de avion spre Bacău și am dat sfară în țară (de fapt, în lume) să găsim niște bloggeri de travel străini care să vină la Piatra Neamț și să scrie despre frumoasa, dar necunoscuta Românie. Mi-ar fi plăcut să mă fi întâlnit și cu ei la Neamț, dar asta e. Oricum, m-am bucurat că am fost a cincea roată (aia absentă) de la căruța evenimentului.

Între timp, Alex și Toma au decis să facă un eveniment care să promoveze Bucureștiul pe plan internațional. Unul mare… adică, mai mare decât cel de la Neamț și mai mic decât cel de la anu’ :). Blue s-a angajat să dea mai multe bilete de avion, iar cei doi corifei ai promovării turismului românesc m-au rugat să le dau o mână de ajutor.

Așa că am dat din nou sfară-n… lume și am cerut bloggerilor doritori de a cunoaște Bucureștiul să aplice… am făcut un formular, Alex l-a făcut Google Docs și am avut aproape 200 de bloggeri care au aplicat. Dintre care a trebuit să alegem doar 27, că atâtea bilete de avion avem de la Blue (oricum, sunt muuuulte) și mai vin două persoane care sunt, întâmplător, prin București. Deci vom avea 29 de bloggeri străini și încă doi de-ai noștri, din România de Est (numită și Republica Moldova) care să scrie despre București. Am încercat să avem un grup cât mai eterogen și am reușit – vom avea bloggeri care scriu în engleză, franceză, spaniolă, italiană, olandeză și portugheză din 13 țări (SUA, Canada, Marea Britanie, Brazilia, Franța, Slovacia, Filipine, Italia, Olanda, Spania, Portugalia, Belgia și Polonia), plus Viorica si Svetlana. Și, sincer, sunt foarte bucuros că am avut o contribuție oarecare la a-i aduce pe acești oameni. Cine sunt puteți să-i descoperiți aici.

Partea de promovare a Bucureștiului se numește “Enjoy Bucharest” și vă invit să urmăriți hashtagul #enjoyBucharest atât pe Facebook, cât și pe Instagram sau Twitter și, de ce nu, să contribuiți și voi cu imagini, filme și povești despre mult prea hulita, dar totuși interesanta noastră Capitală (adevărul este că e foarte interesantă cum ne văd străinii… și am citit destule lucruri faine despre București).

Pe lângă acest mega-info trip, mai este o conferință – Romanian Digital Travel. Aici sunt vorbitor 🙂 . Este o conferință despre  turism și despre cum se promovează în era digitală. Ca să-i citez pe organizatori, în cadrul conferinței Romanian Digital Travel companii de top și oameni importanți din industrie vor prezenta strategii eficiente de marketing online adaptate profilului unui business local de turism. Vor fi prezentate instrumente gratuite sau foarte ieftine pentru a lansa și a vinde produse turistice. Evenimentul va pune la aceeași masă un grup de specialiști în tehnologie și marketing cu o bogată experiență pe nișa turismului românesc. Aceștia vor vorbi despre experiențele proprii și despre cum să eviți greșelile costisitoare. Plus studii de caz. Iar eu voi vorbi despre “Promovarea destinațiilor prin intermediul blogurilor de călătorii” :). Dacă lucrați în turism și vă interesează conferința, vă invit să vă înregistrați aici. Și dacă vreți să obțineți vreun discount, folosiți codul IT4RDTC2015 și veți primi 10% reducere.

În cadrul conferinței, seara, va avea loc și Gala… și ce gală ar mai fi aia fără premii?! Așa că vor fi acordate premii celor mai populare hoteluri de lux sau mai ieftine, companii aeriene, orașe turistice, agenții de turism, dar și celor mai populari bloggeri. Și iată că m-am trezit pe listă… așa că v-aș ruga, dacă considerați că merit, să mă votați aici (secțiunea 16 – cel mai popular blogger de travel).

 

În final, v-aș mulțumi dacă ați urmări hashtagul #EnjoyBucharest spre sfârșitul de martie și în prima jumătate din aprilie (evenimentul are loc în perioada 3–5 aprilie), să mă votați pe site-ul Digital Travel , iar dacă lucrați în turism, poate vi se pare interesant să participați la conferința Romanian Digital Travel

 

Categorii:
Evenimente

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest