Ghid de sfaturi practice Wizz Air: Tenerife – obiective turistice, cazare, restaurante si multe alte ponturi

09. Tenerife

Tenerife este una dintre cele mai cautate destinatii de vacanta ale Europei. Stiu, de asemenea, multi romani care si-au dorit dintotdeauna sa ajunga acolo si n-au ajuns… De ce? E simplu, te uiti pe harta si vezi ca e fix de cealalta parte a Europei, mai degraba este la doi pasi de Africa. In ultimii ani, au mai fost niste chartere din cand in cand, dar, evident, nu cu frecventa celor spre Grecia sau Turcia. Exista si optiunea combinarii a doua low-costuri, dar e un pic cam complicat si riscant – ai pierdut legatura, cumperi bilet din nou si de obicei biletele pentru a doua zi costa serios. De aceea, nu am fost mirat sa vad cate share-uri si like-uri a primit stirea ca, in sfarsit, Wizz Air a anuntat o cursa directa din Bucuresti spre Tenerife. Este cea mai lunga cursa operata din Bucuresti (pana acum, recordul era detinut de Tarom si Wizz care zboara la Dubai, dar Tenerife e si mai departe de Dubai) si este cea de-a doua cursa ca lungime a Wizz Air (cea mai lunga este Katowice – Dubai). Asa ca m-am gandit sa scriu un minighid si despre Tenerife

 

Cand sa te duci la Tenerife

Se spune pe bun cuvant ca Tenerife este insula primaverii vesnice. Cam tot timpul e primavara – iarna e cald, vara nu e excesiv de cald, este climatul perfect pentru fiinta umana. Asa ca nu exista nicio perioada a anului in care sa-ti spun sa nu te duci in Tenerife. Destinatia este populara mai ales iarna, cand Batrana Europa ingheata sub gerurile Siberiei si ploile Atlanticului de Nord, de aceea si cei de la Wizz au trecut destinatia la capitolul “Winter sun”.

 

Cum ajungi la Tenerife

Cu avionul

Ai o singura optiune – cea cu avionul, Sau, poate, inot. Exista un singur ferry o data pe saptamana intre Cadiz si Tenerife si face vreo doua zile. WizzAir este singura companie care are zbor direct din Romania, mai precis, Bucuresti – Tenerife Sur, cu incepere din 2 noiembrie 2016 (un singur zbor pe saptamana). Cele mai ieftine bilete sunt la 59 de euro, dar eu zic sa va grabiti, daca vreti sa cumparati bilet la pretul acesta, ca presupun ca avionul se va umple repede. Pentru a descoperi preturile fiecarei curse Bucuresti – Tenerife faceti click aici. Daca vreti sa vedeti preturile de retur, faceti click aici.

 

Cum ajungi de la aeroport in oras, la Tenerife

Tenerife are doua aeroporturi – Tenerife Norte Los Rodeos, care este in apropiere de capitala insulei, si Tenerife Sur – Reina Sofia care se afla, dupa cum ii spune si numele, in sudul insulei, in zona statiunilor turistice. Wizz Air va ateriza pe principalul aeroport Tenerife Sur – Reina Sofia. Exista autobuze care leaga aeroportul Sur de statiuni, capitala Santa Cruz sau aeroportul Norte, o data la o jumatate de ora (noaptea, la fiecare ora sau la fiecare doua ore). Dar daca ajungi dupa 5 ore de zbor, probabil o sa sari in primul taxi – costa circa 15 euro pana la Playa de las Americas sau Los Cristianos, principalele statiuni de pe insula.

 

Cum calatoresti prin Tenerife

Exista o retea de autobuze care leaga principalele orase ale insulei, dar daca vrei sa vizitezi cele mai frumoase colturi de pe insula, cel mai bine este sa inchiriezi o masina. Exista sute de companii care inchiriaza masini in toate statiunile Tenerifelor, imposibil sa nu gasesti o oferta care sa-ti convina! Daca nu vreti sa vizitati coltisoarele insulei, compania TITSA are autobuze destul de frecvente intre principalele centre urbane ale insulei.

 

Top 5 obiective turistice in Tenerife 

  1. Vulcanul El Teide – avand o inaltime de 3.718 metri, El Teide este cel mai inalt varf din Spania. Nu trebuie sa fii vreun alpinist antrenat pentru a te urca sa admiri panorama insulei (dar si a celei invecinate – Gran Canaria). O telecabina te poarta pana la 3.555 de metri, dar daca vrei sa te duci pana in varf, iti trebuie o permisiune speciala. Compania de autobuze TITSA are o cursa pe zi spre telecabina dinspre Los Cristianos si Playa de las Americas. Atentie, venind de pe malul marii, odata ajuns deodata la 3.500 de metri, s-ar putea sa experimentezi raul de altitudine (eu am avut). In caz ca simtiti ameteala, faceti rapid doua poze si luati prima telecabina jos (care nu e chiar jos, statia de jos este la 2.200 de metri).
  2. Plajele negre – Tenerife este o insula vulcanica, asa ca vei gasi plaje negre, mai ales pe coasta nordica a insulei. Au fost primele plaje negre pe care le-am vazut in viata (au urmat altele, in Costa Rica, Santorini si prin alte locuri) si am ramas impresionat!
  3. Zona Masca – coltul vestic-nord vestic al Tenerifelor este extrem de pitoresc – munti, sosele pline cu serpentine si, din cand in cand, azuriul Oceanului. Una dintre zonele care merita din plin sa le iei la pas cu masina.
  4. Du-te sa vezi balene si delfini in larg. Este o experienta greu de uitat.
  5. San Cristobal de las Laguna este vechea capitala coloniala a insulei, care si-a pastrat arhitectura traditionala si atmosfera aceea de alt secol. Merita sa te duci sa petreci cateva ore haihui prin zona si sa bei o cafea pe vreo terasa umbrita.

Unde sa dormi in Tenerife

Cand am fost in Tenerife, eram la un curs de pregatire si am stat intr-un hotel de lux. Daca aveti bani, vi-l recomand, se numeste Dream Hotel Gran Tacande si se afla in Costa Adeje. In rest, puteti gasi o serie intreaga de oferte – atat la agentiile de turism romanesti, cat si pe diverse site-uri on-line. Comparati preturile.

 

Bani si cum sa platesti in Tenerife

Valuta nationala a Spaniei este euro si, desi Tenerifele au un alt statut al TVA, este parte din UE si foloseste moneda unica europeana. Cardurile de credit sunt insa folosite peste tot – pe la hoteluri, restaurante, magazine, chiar si la automate de bilete de transport in comun, asa ca nu e o problema daca veniti cu putin cash la voi. Daca folositi cardul MasterCard WIZZ Bancpost, pe langa serviciile obisnuite de la un card de credit, la fiecare cumparatura poti acumula puncte care se pot concretiza in discounturi la bilete de avion Wizz Air si chiar in zboruri gratuite.

 

Ce sa faci dincolo de Tenerife

Tenerife face parte din Arhipelagul Canarelor, asa ca ar fi pacat sa nu te duci sa descoperi si alte insule, cum ar fi Lanzarote sau Gran Canaria (in total, arhipelagul este compus din sapte insule principale). Puteti calatori intre insule cu ferry-ul, Exista un ferry direct din Santa Cruz spre Gran Canaria si din Los Cristianos spre La Gomera.

 

 

Wizz-logo

Comentarii

  • Robert spune:

    Ai vreo idee cand apar zborurile Wizz pentru aprilie 2017?

  • Alex spune:

    La fix a venit articolul acesta! Luna viitoare am planificat concediul- o saptamana in Tenerife. Am observat ca printre obiectivele turistice recomandate de tine nu se regaseste niciunul dintre cele doua parcuri: Siam Park sau Loro Parque.Ce zici, nu prea se merita sau … ?

  • Loredana spune:

    Cea mai frumoasă experiență turistică în Tenerife, am trăit-o în Loro Parque! Este un loc care transmite o emoție aparte și lasă amintiri de neuitat! Cred că ar trebui introdus în topul celor mai importante obiective turistice din Tenerife!

  • Arbait spune:

    Vreau să merg în februarie sau martie. Cum urăsc zborul cu avionul dar iubesc marea am să merg cu feribotul, din Huelvo, 36 de ore, 111 euro pe sens, o plecare pe săptămînă cu Armas http://www.navieraarmas.com.
    Cazare am găsit camere bine cotate pe Airbnb la 20 sau 30 de euro pe zi dar de la români stabiliți acolo am aflat că poți închiria local garsonieră sau apartament cu 250 – 300 euro pe lună.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest