Cea mai buna oferta Europa Travel – 1.178 de euro pentru a vedea cele mai faine locuri din Spania si Portugalia in 13 zile

Praca Do Comercio. Lisabona

Oferta speciala a lunii noiembrie de la Europa Travel se adreseaza celor care doresc sa viziteze una dintre cele mai frumoase regiuni ale Europei – e vorba de Peninsula Iberica: nu numai ca este absolut spectaculoasa, dar este fix cealalta extremitate a latinitatii – asa cum noi suntem extremitatea estica, spaniolii si portughezii se afla in partea fix opusa a continentului, in extremitatea vestica.

Ce pot sa spun despre Spania si Portugalia? Datorita unor marinari, exploratori si cuceritori extrem de antreprenoriali si de indrazneti, au reusit sa-si construiasca doua imperii coloniale raspandite pe mai multe continente, iar cu bogatiile obtinute de acolo au construit niste orase somptuoase, cu niste cladiri incredibile – si atunci, prin secolele XVI – XVII, si in zilele noastre, acestea continua sa fie nise exemple de frumusete. Orase ca Madrid, Toledo, Segovia, Porto sau Lisabona sunt unele dintre cele mai atragatoare din Europa si pe bun cuvant. Dar hai sa trecem in revista ce ofera acest tur.

Se va zbura direct la Madrid, cu un zbor al companiei Tarom (deci, veti avea 23 kg de bagaj de cala, dar si drept de a duce un bagaj de 10 kg la bord). Se va vizita capitala Spaniei, un oras cu bulevarde largi, cu palate imense (palatul din Madrid este cel mai mare palat regal din Europa), dar si muzee de arta deosebite. Practic, aveti optiunea de a vizita Madridul timp de doua zile sau doar sa-l treceti in revista si a doua zi sa va alaturati unei excursii optionale la Toledo, capitala precedenta a Spaniei, un oras care si-a pastrat structura citadina feudala – cu stradute inguste si intortocheate, catarat pe un deal incoronat cu citadele militare – tot aici, veti descoperi vechea traditie a productiei de sabii – faima sabiilor de Toledo a facut turul Europei in tot Evul Mediu si au fost pretuite de toti nobilii timpului.

Din Madrid, veti porni spre nord, nord-vest. trecand prin alte bijuterii arhitecturale ale istoriei Spaniei – orasul Segovia, cu un monumental apeduct provenind din vremea romanilor, dar si cu un castel despre care unii sustin ca a reprezentat modelul pentru Castelul Frumoasei din Padurea Adormita imaginat de marele Walt Disney, dar si Salamanca, unde a fost fondata cea mai veche universitate din Spania, acum 800 de ani. La capatul intinerariului prin peninsula, veti ajunge in Porto, un oras boem, un oras construit spectaculos pe tarmurile destul de abrupte ale raului Douro, dar si locul unde va veti binedispune – vinul de Porto este faimos in intreaga lume si pe bun cuvant.

Veti continua itinerariul spre sud, spre Lisabona, spectaculoasa capitala a Portugaliei, una dintre cele mai frumoase capitale ale Europei, oprindu-va pe drum la Fatima, unde se spune ca o fetita s-ar fi intalnit cu Fecioara Maria candva, in timpul Primului Razboi Mondial.

In Lisabona, puteti alege sa stati toata ziua in oras sau sa dati o fuga in timpul dupa-amiezii spre Sintra, locul dintre dealuri unde se retrageau monarhii portughezi sa se refugieze de caldura verii – Sintra e un soi de Sinaia a Portugaliei, aflata nu la munte, ci la picioarele unor dealuri relativ abrupte, care dau senzatia de munte, si unde regii si-au construit palate somptuoase (nici marii nobili nu au stat cu mainile-n san, si ei si-au construit resedinte fastuoase dupa modelul dinastiei conducatoare).

Din Portugalia, o sa porniti spre Andaluzia, mai precis spre Cordoba, unde se afla una dintre cele mai frumoase moschei ale lumii. Actualmente, dupa cucerirea spaniola (celebra Reconquista), moscheea a fost convertita in biserica si astazi poarta oficial numele de Mezquita – Catedral (Catedrala – Moschee), dar in interior este fix ca in 1001 de nopti.

Vor urma celelalte orase-cheie ale Andaluziei – Sevilla cu centrul ei vechi din vremea coloniala, Granada, ultima capitala maura unde se afla unul dintre cele mai stralucite exemple ale arhitecturii islamice din lume – Alhambra (e curios, dar cele mai stralucite exemple se afla acum in tari cu majoritate nemusulmana – Spania catolica si India hindusa), terminand turul andaluz prin Malaga. De asemenea, exista posibilitatea unei ture prin Gibraltar, aceasta Anglie tropicala :).

Turul continua de-a lungul coastei mediteraneene, cu opriri la Valencia (zona Orasului Artelor si Stiintei este cu adevarat WOW), manastirea Montserrat, construita spectaculos intre stanci, si, in fine, incoronarea turului iberic – Barcelona. Am uitat sa zic, o zi va veti putea trage sufletul pe o plaja spaniola intre Valencia si Barcelona J. Plecarea spre casa va avea loc din Barcelona.

 

Sunt programate 3 plecari: 14 iunie, 2 august si 14 septembrie.

Cum ziceam, pentru 1.178 de euro, aveti incluse biletele de avion Romania – Spania si retur (cu tot cu taxe, bagaje, mancare), transport cu autocarul de-a lungul intregii Peninsule Iberice, 12 nopti de cazare cu mic dejun in hoteluri de 3 stele si intrari, si tururi conform programului.

Aflati toate amanuntele aici ––-> Circuit Spania si Portugalia

 

Imagini Spania si Portugalia

Palatul Comunicatiilor Madrid

Palacio de Comunicaciones – Madrid

Toledo

Vechiul Toledo si al sau Alcazar – citadela din varful dealului

Porto

Porto vazut de la inaltimea podului Dom Luis I

Lisabona

Praca do Comercio din Lisabona – toate bogatiile de pe trei continente ajungeau aici

Sintra

Palatul regal din Sintra, Sinaia Portugaliei

. Sevilla

Giralda, fost minaret, fosta clopotnita, din nou clopotnita catedralei din Sevilla

Granada

Alhambra, bijuteria arhitecturii islamice din Granada

Malaga

Zidurile vechii citadela arabe din Malaga

Gibraltar

Stanca Gibraltarului la capatul sudic al peninsulei iberice

Valencia Oceanografic

Oceanograful din Valencia

. Valencia Orasul Artelor Si Stiintelor

Si o parte din spectaculosul oras al Artelor si Stiintelor din Valencia

Barcelona

Rambla, principala strada pietonala din Barcelona

Categorii:
Noutati

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest