Visa-on-arrival va fi gratis pentru romani in Thailanda intre 1 decembrie si 31 ianuarie

13. Bangkok Thailanda

Poate unii dintre voi ati citit ieri ca guvernul Thailandei a decis sa renunte la a percepe suma de 2000 baht (circa 50 euro) pentru visa-on-arrival pentru 15 zile. Presa a trambitat insa niste prostii – in primul rand, au anuntat ca masura intra in vigoare de la 1 ianuarie (incorect, intra in vigoare de la 1 decembrie) si nu este pe termen nelimitat, ci doar pe 2 luni: 1 decembrie 2018 – 31 ianuarie 2019 (cu posibilitate de prelungire, am mai vazut-o). Asa zisii ziaristi de la asa-zisa televiziune Antena 1 au trambitat chiar ca Thailanda ridica vizele pentru romani, dovedind ca in redactia sus-numitei institutii sunt fie niste indivizi care nu au auzit de Google, fie stiu engleza ca idolul lor Veorica Dancila, fie sunt pur si simplu niste prosti.

Deci, stirea anuntata de Bangkok Post, principalul ziar thailandez de limba engleza este urmatoarea – pentru ca numarul turistilor chinezi a scazut semnificativ si pentru ca China este in acelasi „pachet” cu Romania si alte 19 tari (cetatenii pot obtine o visa-on-arrival de 15 zile), pentru a creste numarul de turisti, au decis sa renunte la taxa de viza. Aceasta decizie nu modifica preturile de la vizele obtinute de la ambasadele thailandeze, ci doar cea pentru visa-on-arrival. Decizia de renuntare la perceperea taxei de viza este valabila doar 2 luni: 1 decembrie – 31 ianuarie. Personal, cred ca decizia este tardiva si probabil va fi prelungita si dupa 31 ianuarie (a mai existat odata un discount de 50% pentru viza care era initial pentru 3 luni, apoi a fost prelungit pentru aproape un an), dar sa mai vedem.

Stire buna… daca pretul vizei v-a facut sa pregetati sa mergeti in Thailanda, grabiti-va … e gratis, dar nu pentru mult timp.

Categorii:
Vize

Comentarii

  • Bună idee au avut – dacă prelungesc și în Februarie îmi vor scuti în total 100 USD 🙂

    Marius 9 noiembrie 2018 11:05 Răspunde

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii