INCEPAND DE AZI: Va puteti lua viza de Thailanda on-line !

21. Statuie De Aur Bangkok

Acum cateva zile va anuntam ca intr-un final glorios, Thailanda a intrat in era digitala si a introdus masura ca visa-on-arrival sa fie luata on-line si nu numai la punctul de trecere frontiera. Data anuntata de lansare a procedurii era anuntata ca fiind azi, 14 februarie 2019. Asa ca m-am uitat sa vad ce si cum si DA – site-ul functioneaza. Incepand de azi, puteti sa aplicati si sa luati visa-on-arrival (adica cea valabila 15 zile) on-line. Haideti sa va dau amanuntele.

Viza se poate lua on-line de pe acest site ———-> Thailand e-visa

Viza este valabila 15 zile din momentul intrarii.

Tipul de pasaport admis: Doar pasapoarte normale, valabile minim 30 zile incepand cu ziua sosirii in Thailanda. Pasapoartele temporare nu sunt admise.

Ce documente trebuie sa le incarci pe site – coperta pasaportului (cea grena pe care scrie „ROMANIA”), pagina cu detaliile tale personale, biletele de avion (de intrare si iesire din tara), rezervarea de cazare (Booking sau Agoda sunt OK) si o fotografie. Nu vei mai avea nevoie sa arati aceste documente sau sume de bani la intarea in tara.

Poti folosi visa-on-line NUMAI daca intri in Thailanda prin punctele de trecere frontiera de la cele doua aeroporturi din Bangkok (Suvarnabhumi si Don Muang) si aeroporturile Chiang Mai si Phuket. Daca intri in Thailanda prin orice alt punct de trecere frontiera, e-visa nu va fi valabila, trebuie sa primesti o visa-on-arrival dupa vechile proceduri. Daca nu pleci maine, e bine sa mai verifici pe site pentru ca in mod cert, numarul punctelor de intrare acceptand e-visa va creste.

Cum intri in tara – vei vedea ca exista mai multe culoare – unul pentru cei care au e-visa si unul pentru cei care nu o au. Daca ai e-visa, trebuie doar sa dai pasaportul si hartie cu e-visa printata. Daca nu o ai, te pui la coada la coridorul obisnuit de unde vei obtine visa-on-arrival (procedurile, conditiile si documentele cerute raman aceleasi).

Cat costa e-visa.

In acest moment, costul vizei este de 0 baht, cel putin pana la 30 aprilie 2019. Dupa aceasta data, vom vedea daca se va reveni la pretul anterior (2000 baht – 56 euro) sau nu.

Costul de procesare: pentru o e-visa livrata in maxim 72 ore, se plateste 600 baht (17 euro). Pentru o e-visa livrata in conditii de urgenta, adica 24 ore, se plateste 2500 baht (70 euro).

 

Pentru mai multe informatii si ponturi cu privire la Thailanda, arunca o privire aici ——> Thailanda

Categorii:
Thailanda · Vize

Comentarii

  • Nu prea înțeleg, e gratuit acum, dar va costa în viitor procesarea? Sau e gratuită o parte, dar costă procesarea?

    În altă ordine de idei, nu înțeleg de ce încăpățânează să permită viza doar pentru 15 zile…

    Claudiu 14 februarie 2019 18:17 Răspunde
    • Viza este gratuita pana pe 30 aprilie, mai incolo, nu stiu, vom vedea.
      Procesarea nu este gratuita, costa 600 respectiv 2500 baht. Procesarea este asigurata de o firma privata care percepe o taxa.

      Pentru ca Ministerul de Externe de la Bucuresti ii doare undeva ca noi suntem pe lista de „15 zile”. Exista o lista de 6 tari a caror cetateni pot sta 90 zile fara viza, exista o lista de 50 tari care pot sta 30 zile fara viza, exista 2 natiuni care pot intra fara viza timp de 14 zile si restul tarilor trebuie sa aplice pentru viza in avans la ambasada.

      Imperator 14 februarie 2019 18:30 Răspunde
      • Oricum, destul de scump.

        În rest, da, am remarcat, suntem pe o listă selectă de țări care plătesc Visa on arrival alături de Uganda, Rwanda și alte țări din zona asta.

        Claudiu 14 februarie 2019 22:04 Răspunde
        • Suntem pe lista cu cele mai importante tari pentru Thailanda – India si China.

          Imperator 15 februarie 2019 8:40 Răspunde
  • multumim de info. frumoasa tara. din pacate cam scumpa si complicata procedura ( cu ambasada) de visa pt cei care vor sa stea mai mult de 15 zile

    viviana 15 februarie 2019 0:21 Răspunde
  • Intrebare: Ma voi deplasa in Thailanda din 24.04.2019 pana in 10.05.2019. 15 zile ar fi pana in 09.05 dar avionul decoleaza la ora 00:10 in data de 10.05 (in a 16-a zi:( ). Voi avea probleme cand voi arata biletul de avion? Voi primi viza?

    vladi 16 februarie 2019 22:11 Răspunde
  • Buna tuturor
    Ca sa nu va pierdeți 2-3h cum facut noi pana am pozat si descărcat toate cele necesare si convertit in dimensiunea solicitata de ei si sa ajungeți în pasul final unde descoperiți surpriza, va spun ca e-voa este gratuită dar faptul că o solicitați online costă
    Ca sa stiti si sa nu va pierdeți vremea dacă scopul este să nu platiti

    Mari 17 februarie 2019 18:41 Răspunde
  • Viza la sosire in aeroport(Krabi)a fost o procedura foarte simpla, completezi un chestionar(nume,sosire,plecare) trebuie o poza tip pasaport( o poti face si inaeroport(inseamna timp pierdut inutil)mai bine o ai inainte sa ajungi nu m-a intrebat nimeni de nici un ban(in cazul meu.
    Nu am platit nimic doar ce m-am intors, tara este frumoasa locurile turistice sunt extrem de scumpe…ca si in europa in lucuriel turistice

    Cristian 25 februarie 2019 3:02 Răspunde
  • Buna ziua,
    Dar dacă accesez viza de Thailanda on-line și nu o vreau nici in 72 ore, nici in 24 ore ( regim de urgentă) mai plătesc ceva?
    Mulțumesc anticipat.
    O zi buna.

    Cristina 25 februarie 2019 14:40 Răspunde
    • Pai viza e gratuita pana pe 30 aprilie. Se plateste doar procesarea.

      Imperator 26 februarie 2019 0:01 Răspunde
  • Buna, dar oficial eu nu vad sa fie anuntat acest site, nici pe site biroul de imigrari si nici pe site-ul ambasadei Thai la Bucuresti.
    In plus, serviciul online este valabil doar pentru cei are aterizeaza pe aeroportul din BKK conform site ambasada:
    – The Royal Thai Government launched the „Online Application for Visa on Arrival (VOA)” service to facilitate passport holders that are eligible to apply for visas at the immigration checkpoints on arrival for the purpose of tourism. Only passenger arriving in Thailand via Suvarnabhumi Airport can apply for the Visa on Arrival online prior to arrival in Thailand. The online application can be made at https://extranet.immigration.go.th/voaonline/voaonline/VoaonlineAction.do

    Maria 26 februarie 2019 17:49 Răspunde
  • Buna,
    Multumim pentru informatiile utile.
    Vreau sa adaug ceva. Dupa ce am citi aici ca se poate face E-visa online am intrat sa vad daca suntem eligibili.
    Din pacate,Romania nu este printre tarile care isi pot realiza e-viza online…
    Poate fi actualizata informatia te rog?In cazul in care aplici si iti este respinsa viza pierzi acei 17 dolari.
    „NOTE: Applicants must be citizens of: Andorra, Bhutan, China, Ethiopia, Fiji, India, Kazakhstan, Maldives, Mauritius, Papua New Guinea, San Marino, Saudi Arabia, Taiwan, Ukraine or Uzbekistan”

    O zi buna!

    Raluca74 27 februarie 2019 11:20 Răspunde
  • Buna! Eu am bilete pt noiembrie. Plec cu fiica mea care are 16 ani, deci minora. Mentionez ca s divortata. Ce acte trebuie si cum procedez?pl

    Anda 19 martie 2019 17:28 Răspunde
  • Asteptam un raspuns concret. Multumesc

    Anda 19 martie 2019 17:46 Răspunde
  • Buna ziua am primit viza pentru thailanda de la ambasada din Londra pe data de 15 Iulie plec si ma întorc pe 7 august am scos bilet dus si vreau sa stiu daca este vro probleme daca nu am hotel rezervat ca stau la prietena mea va multumesc

    Constantin 6 iunie 2019 23:45 Răspunde
    • Fa o rezervare pe booking, o printezi si apoi o anulezi.

      Imperator 7 iunie 2019 7:37 Răspunde
  • Cum pot sa stau mai mult de 15 zile ?
    1 luna de exemplu

    Ovidiu 1 august 2019 18:52 Răspunde
    • Poti lua viza de la ambasada pentru o luna. Sau dupa 15 zile iesi din Thailanda, te duci intr-o tara din jur si te intorci.

      Imperator 2 august 2019 9:10 Răspunde
      • Pai ei pe aeroport verifica biletul si vad ca plec peste o luna (la varianta ca trec intr o tara invecinata)?
        Cam care ar fi procedura ,as inteleg mai bine ?

        Ovidiu 13 august 2019 16:00 Răspunde
        • Da, in principiu ar trebui sa le arati si un bilet de avion spre o tara invecinata. Sau bilet de autobuz spre Cambogia de exemplu.

          Imperator 13 august 2019 16:17 Răspunde
  • Buna tuturor,
    aveti ideea cum daca as putea obtine o viza mai indelungata de 15 zile fara a trebui sa ma prezint la Consulatul din Bucuresti?
    Traiesc de multi ani in Spania si nu imi iese rentabil , sa vin in Bucuresti special pt asta , sa astept zilele de procesare etc . Exista alte posibilitati? Am citit ca pot ”risca”trecand frontiera intr-o tara vecina si reveni la scurt timp , dar este foarte putin probabil sa imi permita sa cer din nou viza .
    Va multumesc anticipat

    veronica 27 august 2019 1:16 Răspunde
    • Pai poti lua de la Ambasada Thailandei de la Madrid. Poti sa iei visa-on-arrival de 15 zile cand ajungi in Thailanda, dupa 15 zile te duci intr-o tara din zona si apoi te intorci si iei o noua viza. Pana la 30 aprilie 2020, viza de 15 zile e gratis.

      Imperator 27 august 2019 10:42 Răspunde
  • Singurele tari din Europa care platesc viza de intrare in Thailanda si numai pentru 15 zile sunt Romania si Bulgaria. Nu am sa uit momentele umilitoare prin care am trecut in 2018 pe aeroportul din Chiang Mai. Pe langa faptul ca nu era afisata niciunde suma de plata pentru viza, functionara de la ghiseu ne-a cerut mie si sotului meu suma de 80 de dolari pentru obtinerea vizei. Ceea ce nu stia ea, era faptul ca ma aflam pentru a doua oara in Thailanda, iar cu un an in urma platisem 2000 de bahti pe aeroportul din Bangkok. Am refuzat sa platesc suma ceruta si am intrebat-o la ce curs a facut calculul si de ce nu e afisata suma. I-am aratat cursul si i*am spus ca refuz sa platesc suma. In fine, ne a pus sa asteptam, in sala,dar o vedeam ca ne urmarea sa vada ce urmeaza sa facem. Probabil se temea cumva sa nu fac vreo reclamatie. In timp ce ma plimbam prin fata ghiseului am observat afisul pe care erau trecute tarile care aveau nevoie de viza. Nu le retin pe celelalte, dar pe astea doua le-am retinut. Umilitor! Romania, lumea a treia… Asa ma simteam, ca vin din lumea a treia….
    Am revenit in fata ghiseului si am intrebat-o cat are de gand sa ne mai tina acolo, avand in vedere ca eram obositi dupa 24 de ore de zbor. Ne-a spus ca e de acord sa-i dam 70 de dolari. Nu -mi venea sa cred ca negocia cu mine ca la piata….Ce mai e de spus? Si am ajuns sa ne bucuram ca se poate obtine viza online..

    Laura 8 octombrie 2019 21:27 Răspunde
    • Te-as contrazice, mai e si Cipru. Sa speram ca diplomatia romana o sa-i pese la un moment dat si de aspectul asta, desi am dubii pentru ca detinatorii de pasapoarte diplomatice nu au nevoie de viza.

      Imperator 10 octombrie 2019 9:17 Răspunde
  • Bună, daca vreau sa vizitez și țările din jur și stau in total 11 zile, cum se procedează? Aplic la visa on arrival de 2 ori? Pt cand aterizez in Bangkok din București și apoi pt când revin in Bangkok din Siem Reap? Mulțumesc anticipat.

    Iulia 20 octombrie 2019 13:50 Răspunde
    • Da, aplici de 2 ori de fiecare data cand intri in Thailanda.

      Imperator 25 octombrie 2019 18:10 Răspunde
  • Se aude ceva, daca mai prelungesc gratuitatea vizei si dupa 31 octombrie? Eu am bilete pe 10 noiembrie. Cat era inainte costul vizei, 40 de usd?

    danny 25 octombrie 2019 0:38 Răspunde
    • E pana la sfarsit de aprilie 2020 din cate stiu

      Imperator 25 octombrie 2019 18:07 Răspunde
      • E oficial? Aveti un link?
        Multumesc.

        Mihai 1 noiembrie 2019 19:25 Răspunde
    • Salut
      Ai platit viza ? Am vazut ca ai calatorit dupa 31.oct

      George 26 noiembrie 2019 19:41 Răspunde
      • Salut. Nu am platit nimic. Recomand sa luati din aeroport VOA fara procesare online, nu platiti nimic acum. Totul a durat 15-20 de minute cu tot cu completat formulare. Au fost maxim 2-3 persoane in fata noastra, mai repede si decat sa intri in Romania :))))

        danny 27 noiembrie 2019 8:44 Răspunde
  • Buna,
    locuiesc in Munchen si doresc ca in 2020 sa viziter acest Stat, intrebarea mea este:
    pot aplica pentru viza on line si cat este aceasta valabila ?
    pot intervenii probleme daca vreau sa zbor din Munchen catre Thailanda si nu din Romania ?

    Andreea 14 noiembrie 2019 19:31 Răspunde
    • Da, se poate aplica on-line si este valabila 15 zile. Poti sa pleci de oriunde din lume, chiar si din Myanmar sau Laos.

      Imperator 15 noiembrie 2019 8:47 Răspunde
  • Buna,
    daca vrem sa stam 16 nopti in thailanda, deci 17 zile, cum putem face? multumesc

    Daria 17 noiembrie 2019 16:54 Răspunde

Lasă un răspuns la Daria Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii