Cea mai bună ofertă Europa Travel – China, la 1.438 de euro (9 zile în Beijing – Xi’an – Shanghai)

Templul Cerului Beijing China

Voiam să vă atenționez că sunt niște promoții pentru circuite în China a celor de la Europa Travel. E vorba de circuitul care acoperă cele trei megadestinații turistice ale nordului și centrului Chinei – e vorba de Beijing – Xi’an – Shanghai. Dar hai să vă dau amănuntele de rigoare.

Până pe 19 aprilie 2019, există o reducere semnificativă pentru turul cu plecare pe 28 mai 2019 (îți trebuie viza de China, nu poți să plătești și a doua zi să sari în avion). Prețul este de 1.438 de euro (cu tot cu taxe aeroportuare), redus de la 1.898 de euro.

Și dacă nu te poți mobiliza așa repede, până pe 1 Mai există o reducere pentru turul cu plecare pe 18 septembrie, în acest caz prețul fiind cu doar 60 de euro în plus, mai precis 1.498 de euro, redus tot de la 1.898 de euro. O reducere de 400 de euro e o reducere semnificativă – trebuie să spun!

 

Care este programul?

Se zboară cu KLM via Amsterdam cu aterizare la Beijing, imensa capitală a Chinei. Se vor vizita principalele monumente din capitală – Templul Cerului, Piața Tienanmen, Orașul Interzis (vechiul palat imperial) și fix în spatele palatului este Parcul Jinshan. Nu foarte departe, se află și templul Behai, unde se află o imensă stupă budistă tibetană și unde mi-am făcut poză îmbrăcat în împărat chinez 😊. De altfel, cam în toate atracțiile turistice chinezești, poți să te îmbraci în haine de epocă (împărat, împărăteasă, războinic, diverse) pentru a te fotografia 😊.

Evident, o zi este dedicată Marelui Zid Chinezesc (care se află în proximitatea capitalei chineze), una dintre cele șapte minuni noi ale lumii. Și, indiscutabil, vei rămâne cu o amintire de neuitat. Pe drumul spre capitală, veți opri la mormintele împăraților din dinastia Ming.

În ultima zi de Beijing, veți putea vizita Palatul de Vară (personal, îmi place mult mai mult decât Palatul Imperial din centrul orașului a.k.a Orașul Interzis), pentru că este mult mai pitoresc – cățărându-se pe un deal deasupra unui lac artificial… se poate face și o minicroazieră cu ceva vase tradiționale chinezești. După o tură prin hutongurile din Beijing (cartiere tradiționale, majoritatea au fost demolate pentru Olimpiada din 2008, dar au mai rămas câteva care, încet-încet, devin destinații turistice), veți ajunge la gară, de unde veți lua trenul spre Xi’an. Tren de noapte, dar confortabil.

 

Xi’an a fost capitala Chinei imperiale și capătul răsăritean al Drumului Mătăsii, dar recent a intrat în atenția omenirii datorită unor fermieri care, săpând pe un câmp, au descoperit incredibila Armată de Teracotă. Aceasta a fost construită să străjuiască mormântul primului împărat al Chinei, Qin Shi Huang – zeci de mii de artizani au fost puși să facă o replică a regatului pământesc al împăratului sub pământ, iar Armata de Teracotă urma să-l apere în subteran. Deoarece niciun soldat nu seamănă cu altul, se presupune că au fost înfățișați oameni reali – sunt statuile celor mai destoinici războinici imperiali.

Evident, nu veți rata imensa hală unde se află armata (mă rog, partea care a fost restaurată, mai sunt mulți soldați de restaurat), dar și principalele monumente din oraș, cum ar fi Pagoda Găștii (Doamne, cât m-a plouat aici!). Dar Xi’An nu înseamnă doar Armata de Teracotă. Orașul vechi este unul dintre puținele din China înconjurate de un zid de apărare și, dacă bântui prin el, vei descoperi multe locuri faine și interesante.

Dacă până acum ați descoperit comorile Chinei istorice, după un scurt zbor spre Shanghai veți descoperi China viitorului – marea metropolă de pe râul Huangpu. Veți descoperi cel mai modern și avangardist oraș al Chinei, dar și micile oaze tradiționale, cum este Grădina Yu. Dacă vreți, vă puteți urca și în turnul de televiziune – Oriental Pearl, una dintre primele clădiri din noul cartier Pudong (trebuie să vă gândiți că doar acum vreo 40 de ani, pe aici pășteau vacile …).

Va urma returul acasă, via Amsterdam.

 

Acesta este programul, pe scurt. Dar dacă vreți să descoperiți cele mai importante orașe turistice ale Chinei, aruncați o privire aici ———-> Circuit China.

Imagini China

. Orasul Interzis Beijing

Intrarea in Orasul Interzis continua sa se faca sub privirile Marelui Conducator 😉

Orasul Interzis

Una din curtile imense ale Palatului Imperial

Zona imperiala

Nu la fel de imens – zona privata a imparatului

Palatul de vara

Il indragesc mai mult – Palatul de Vara

Arhitectura chineza

Colorata arhitectura chineza

Hutong

Ulitele unui hutong din Beijing

Marele Zid Chinezesc

Un sarpe de piatra – Marele Zid Chinezesc

Armata de Teracota

Una dintre cele mai impresionante amintiri din China – Armata de Teracota

Soldati de teracota

Nici un soldat nu e la fel ca celalalt

Pudong

China viitorului – Pudong, Shanghai

Shanghai

 

Gradina Yu

O oaza de traditie in Shanghai – Gradina Yu

 

Categorii:
China

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii