Lista de dorințe Imperator – ce aventuri mai am în minte.

Imperator autostop

Dacă acum câteva zile scriam despre unele dintre cele mai mari aventuri din viața mea – prima plecare peste hotare, un adevărat salt aproape intergalactic într-o cu totul altă lume, prima mea călătorie serioasă – un circuit în Europa, singur, cu trenul timp de o lună prin Elveția și Franța (da, atunci, Franța părea pentru mulți ca fiind pe o altă planetă), în fine, primul meu „salt” transcontinental pe care nu l-am făcut cu avionul (era un pic cam scump) a fost cu ferry-ul din Algeciras, sudul Spaniei, până la Tanger, Maroc. Da, Maroc a fost prima țară extraeuropeană în care am călcat și unde mi-am dat seama cât de diversă poate fi lumea și ce frumos este să o descoperi.

Ei bine, în articolul de azi, m-am gândit să trec în revistă aventurile pe care mi le planific. Îmi place sloganul celor de la EuroLife – „aventurează-te cât pentru 9 vieți”, așa că m-am gândit să trec în revistă aventurile din minte pentru următoarele mele nouă vieți (la figurat, desigur).

Deci… Imperator’s bucket list la aventuri e următorul (evident, sunt mai multe, dar m-am limitat):

  1. Să vizitez insula Socotra – e insula aceea aflată undeva în largul coastelor Yemenului și Somaliei, cu acea floră unică în lume (căutați „dragon’s blood tree” pe Google și vă veți lămuri);
  2. Să călătoresc pe Pamir Highway și Karakoram Highway – acele șosele fabuloase care străbat munții Pamir sau extremitatea vestică a Himalayei și la altitudini de aproape 5.000 de metri (4.600 și ceva, să fiu mai precis);
  3. Să văd cascada Iguazu (am fost la Niagara și la Victoria, asta e ultima dintre cele trei mari cascade din lume). Mici și mai ales mari, cascade să fie, sunt pasionat de ele;
  4. Să merg pe o sanie trasă de câini – fie în Siberia, fie în Canada. Experiența contează, nu neapărat locul;
  5. Să vizitez triburile din Papua. Da, acele triburi au devenit faimoase pentru că practicau canibalismul (mai există cel puțin un trib, aflat în partea indoneziană, care mai practică canibalismul, dar trăiește complet izolat). În schimb, dansurile, costumele și obiceiurile triburilor din Papua merită descoperite – sunt unice și spectaculoase;
  6. Să fac o croazieră pe un iaht, fie în Grecia, fie în Croația. Știu, nu pare mare aventură, dar pentru cineva care nu știe să înoate, este;
  7. Să văd aurora boreală. Am mai vânat-o o dată, în Islanda, dar coana Aurora a fost teribil de timidă și s-a ascuns toată săptămâna cât am stat acolo. Trebuie să mă întâlnesc cu ea vreodată;
  8. Să ajung în Nauru, pentru a descoperi cum ar arăta omenirea post-apocalipsă. O aventură de Hollywood, dar foarte posibilă. Totul este să fac rost de viză;
  9. Să ajung în Insula Paștelui pentru a-i vedea pe moai. Sunt absolut convins că moaii nu o vor lua din loc în prezența mea 😊. Dar și așa, cred că e o aventură unică;

Sincer, cred că aș putea să scriu cărți întregi de locuri în care visez să ajung. Și în care cel mai probabil voi ajunge, sănătos să fiu și cumva voi ajunge. Și pentru că am ajuns la subiectul ăsta cu sănătatea, indiscutabil una dintre sperieturile pe care le ai când pleci este să nu ți se întâmple ceva.

Am mai spus-o și o spun de fiecare dată când mă întreabă cineva. Nu am făcut niciodată doi pași din țară fără să îmi iau asigurare de călătorie. Nu am mers nici până la Ruse fără asigurare. Never. Să nu spun mai departe. Și să vă mai spun un secret – în acești 28 de ani de când călătoresc, nu am folosit niciodată asigurarea. Never. Dar în continuare îmi cumpăr asigurare de fiecare dată când plec, pentru că… nu se știe niciodată. Și nu vreau să dau din colț în colț sau să scot mii sau, Doamne ferește, zeci de mii de euro din buzunar pentru cine știe ce accident.

Și că veni vorba de asigurări, să vă spun două cuvinte despre una dintre cele mai tinere oferte de pe piață – Asigurările EuroLife.

De ce mi se par faine ?

  1. În primul rând, e simplu să le iei – le poți achiziționa on-line imediat de pe telefon, tabletă, laptop, laptopul altuia, vreun display cu net din aeroport. Aici, mai precis –-> Asigurări on-line
  2. Asigurarea devine activă din momentul în care ai efectuat plata – poți fi și așezat în avion și stewardesa să zică „we are departing shortly, please, fasten your seat belts”. Deci, nu „la naiba, am uitat să fac asigurare!”)
  3. Acoperă și tratamentul dentar de urgență. Inclusiv cel mai ieftin pachet. Din nou, nu am avut niciodată nevoie (am fost la un pas de a trebui să ajung totuși la dentist în Peru, în Cuzco, dar am avut noroc că, după o pastilă de antibiotic, abcesul a dispărut ca prin minune).
  4. Ai opțiuni – cei de la EuroLife au trei tipuri de pachete – în funcție de riscurile acoperite. Voi reveni cu amănunte.
  5. Prețurile mi se par chiar foarte bune pentru ce oferă.
  6. Aveți și 10% reducere dacă achiziționați asigurarea pentru minimum două persoane în același timp.

 

De asemenea, vă ziceam că sunt trei pachete… Iată-le, în mare:

Pachetul Relaxat acoperă asistență medicală în caz de accident / îmbolnăvire, tratament dentar de urgență, transport de urgență, prelungirea călătoriei din motive medicale și repatriere în caz de Doamne ferește (inclusiv dacă ți-ai rupt piciorul).

Pachetul Echilibrat acoperă toate riscurile de mai sus, dar se adresează, zic eu, și celor care efectuează călătoria cu mașina – ai asistență rutieră, asigurarea bagajelor (inclusiv dacă mergi cu avionul, cu trenul etc.) și reducerea franșizei la mașina asigurată (știi că dacă îți închiriezi o mașină și o lovești, de cele mai multe ori, chiar dacă ai o asigurare, tot trebuie să plătești ceva – așa-numita franșiză. Pachetul Echilibrat ți-o reduce).

Pachetul Zen acoperă toate problemele de mai sus, plus anularea călătoriei.

 

Cum ziceam, găsești toate informațiile aici ––> pachete de asigurări EuroLife.

Sau, dacă preferi, pe pagina de Facebook.

 

Socotra

Arborii specifici Socotrei

Pamir Highway

Pamir Highway

Iguazu

Incredibila cascada Iguazu

Caini de tras sania

Sanii trase de caini

Triburi Papua

Triburile din Papua si traditiile lor

Yaht Croatia

Vacanta pe yaht.

Aurora Boreala

Aurora boreala

Nauru

Insula Nauru

Insula Pastelui

Insula Pastelui

 

Imagini Pixabay si Wikipedia

Categorii:
Diverse

Comentarii

  • Antal spune:

    Este mai interesant drumul de la Skardu la Gilgit decat Karakorum, care e un asfalt impecabil turnat de chinezi. Drumurile din Baltistan sunt insa artizanale, la fel si podurile.
    Iti recomand sa schimbi wishlistul 😉

    • Antal spune:

      De mergi la Iguazu, sa aloci doua zile pentru a vizita cascada. E imensa, mai ales pe partea argentiniana, unde poti lua chiar si o croaziera spre insula San Martin, aflata in mijlocul cascadei, si te poti plimba pe pistele amenajate pe marginea cascadei

  • Elvira spune:

    Of, punctele 6, 7 și 9 sunt și pe lista mea ! Restul….pisica unde știe că nu poate ajunge….miaună în surdină. Chiar și o leoaică cum sunt eu 😅.

  • Ik spune:

    Da, Socotra, și eu as vrea. Citisem ca se ocupa de ei cei din Emirate destul de mult, de când cu disoluția Yemenului. Inclusiv la transport ziceau ca sunt zboruri doar din Emirate. Nu știu cum o fi în prezent.

    • Imperator spune:

      Nu sunt zboruri din Emirate. E unul din Cairo care aterizeaza pe un aeroport militar in zona ocupata de saudit si apoi mai departe spre Socotra, dar nu e sigur – au loc multe anulari. Am citit despre unii care au ajuns asa in Socotra, dar apoi zborul a fost anulat vreo 3 – 4 saptamani si au trebuit sa se intoarca cu vasul cu ciment in Oman.

  • Demo spune:

    Eu cu asigurare si tot am platit din buzunar drumul cu salvarea etc pt ca de cele mai multe ori nu sunt acoperiate majoritatea aspectelor + trebuie sa suni cat mai repede la ei dupa incident. Ori fix asta nu poti face cand esti in spital + ca factura telefonica ar fi astronomica daca nu esti in UE…

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest