Israel redeschide granitele, dar NU si pentru Romania.

02. Vedere Tel Aviv De La Yaffa

Dupa cum anunta presa locala, Israelul se pregateste sa ridice interdictiile de zbor, dar si obligatia de auto-izolare pentru turistii israelieni si straini. Israelul a interzis toate zborurile in ultimele luni, iar oricine revenea in tara era obligat sa se carantineze timp de 14 zile – in ultimele luni, Israelul a acceptat sa primeasca doar cetateni proprii care s-au intors cu zboruri de repatriere (si din Romania, am vazut numeroase zboruri de repatriere).

Presa israeliana anunta ca Israelul va ridica interdictia de zbor, dar si obligatia de carantinare pentru urmatoarele tari: Grecia, Cipru, Muntenegru, Georgia, Seychelles si Austria. Germania si Slovenia au fost luate in considerare, dar decizia a fost ca sa nu se afle totusi pe lista.

 

Pentru cetatenii care calatoresc spre Israel venind din aceste tari – vor trebui sa efectueze un test anti-COVID cand aterizeaza pe aeroportul din Tel Aviv, sa completeze o declaratie medicala si sa semneze un angajament ca va respecta ordinele israeliene de distantare sociala cu privire la prevenirea COVID-19.

Pasagerii care vor sa paraseasca Israelul trebuie sa se prezinte cu 4 ore inainte de ora zborului la aeroport. Aici vor efectua un test COVID-19 si li se va masura temperatura. In caz ca testul iese pozitiv si/sau are temperatura peste limita admisa, nu va avea voie sa intre in terminalul aeroportului, iar compania aeriana va fi informata sa nu-l mai asteptate.

Pretul testelor COVID-19 nu au fost inca anuntate si nici ce tip de teste va fi folosit.

 

Israelul pregateste teste sa vada cum functioneaza sistemul cu oameni de afaceri si turisti care il vor testa voluntar. Ridicarea interdictiilor spre aceste tari va avea loc pe 1 iulie.

Daca va aflati in Israel si doriti sa reveniti in Romania, va recomand sa zburati spre Grecia si de acolo mai departe cu TAROM sau Aegean Airlines spre Romania. Ryanair va relua de asemenea zborurile de la Atena spre Bucuresti din iulie.

Granitele terestre cu Palestina, Iordania si Egipt continua sa fie inchise.

Sursa informatie (articolul este in hebrew, dar il puteti citi cu Google Translate)

Categorii:
Israel

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest

Destinatii