Platesti cat ar costa un magnet in Maldive si poti scapa de cheltuieli de 30.000 euro

Jacuzzi Saii Lagoon

Cred ca am mai spus-o odata sau nu, nu mai retin, dar cred ca da. De cand am inceput sa calatoresc si asta se intampla constant din 1991 incoace, nu am facut un pas in afara tarii fara sa am asigurare de calatorie. Am folosit-o vreodata ? Nu, niciodata, Nici nu vreau s-o folosesc, dar voi continua sa o fac si cand ma voi duce chiar si cateva ore undeva. Chiar si in Bulgaria.

 

Cred ca am auzit prima oara de conceptul de asigurare cand am fost la bursa in Olanda in 1991-1992. Venit dintr-o tara bananiera, inca in plin comunism (deh, puteam sa vorbim liber, dar cam atat), am ajuns in Olanda care era o cu totul alta planeta. Si am descoperit produse si servicii extraterestre de care nu auzisem niciodata si nici nu imi inchipuiam ca puteau sa existe – caruciorul de bagaje in aeroport, liftul din gara, ATM-ul de unde scoteam bani, lichidul de spalat vase, stick-ul de crema de ghete, cardul de plastic, bibliotecile cu colectia pe computer, supermarketul cu atatea produse de nu credeai ca exista asa ceva, banda de circulatie pentru biciclete, deodorantul de WC si multe, multe alte minuni inexistente complet in Romania.

Ei bine, printre aceste mii si zeci de mii de lucruri despre care am invatat, se aflau si asigurarile. Prima oara cand am mers intr-o excursie organizata de o asociatie studenteasca la Paris si organizatorii m-au intrebat de asigurare, m-am uitat ca vitelul la poarta noua. S-au lamurit ca aveam asigurare facuta de facultate pentru toata perioada in care am stat in Olanda si care era valabila pentru toate cele 12 tari membre ale Comunitatii Europene. Cand m-am intors in Romania, aparusera si la noi asigurari de calatorie, cred ca eram unul din putinii romani care isi cumparau asa ceva cand plecam, dar mi-am cumparat imediat de fiecare data fara nici un comentariu.

Cat costa o asigurare de calatorie care iti acopera cheltuielile medicale in tara in care esti plecat la Eurolife FFH. Am simulat pentru un circuit de o saptamana in Europa cu o acoperire de 50,000 euro. Stiti cat da? 27 lei ! Cat o pizza. Sau cat un magnet in Maldive. Nici macar.

I-am intrebat insa pe cei de la asigurari ce daune au acoperit ei. Mai mari sau mai mici. Si iata ce date am primit. Date reale, culese din dosarele de daune. Clienti care si-au luat vacante, dar nu au mai reusit sa plece si si-au recuperat banii platiti pe pachet, dar si oameni care au plecat in vacanta si s-au lovit de evenimente care au necesitat consult medical.

 

Pe partea de storno, adica acele asigurari care acopera cheltuielile facute in avans pentru a pleca undeva si nu mai poti sa pleci din motive medicale (si nu numai). Dau copy & paste

  • Destinatie: Maldive, despagubire achitata : 7950 euro;
  • Destinatie: Mauritius, despagubire achitata: 4388 euro (diagnosticare Covid -19);
  • Destinatie: Thailanda, despagubire achitata: 4000 euro ( diagnosticare Covid -19);
  • Destinatie: Emiratele Arabe, despagubire achitata: 4000 euro;

 

Deci s-au primit 8000 euro de la o asigurare care nu stiu cat a costat, dar sigur o frantura din banii primiti inapoi. Mai ales in perioada in care toate tarile din lume iti cereau teste anti-covid sa poti intra la ei in tara (si acum mai sunt cateva tari care cer asta, dar putine), au existat destui care s-au trezit pozitiv practic cu cateva ore inainte de a decola. Si intr-unul din grupurile mele a fost un cuplu gasit pozitiv si a ramas acasa. Aveai asigurare, primeai 100% din bani inapoi (si acum e la fel). Te zgarceai la banii de asigurare, primeai niste regrete profunde. Aveti grija insa de unde luati asigurarea cu acoperire de storno, pentru ca nu toti asiguratorii ramburseaza 100% valoarea vacantei platita.

 

Pe partea de daca te imbolnavesti sau ai un accident in destinatie.

  • Tenerife – cheltuieli medicale imbolnavire Covid- spitalizare – 12,788 euro;
  • Spania – cheltuieli medicale (accident vascular cerebral) – 18,413 euro;
  • Italia – cheltuieli medicale (traumatism picior) –  684 euro;
  • Cipru – cheltuieli medicale – 405 euro.

 

In aceste cazuri nu cred ca au avut asigurari care sa coste mai mult de 100 lei. Mai degraba ca in simularea mea, 27 lei sau pe undeva pe acolo. Si atunci, de ce sa nu dai banii cat pentru o pizza ca apoi sa nu trebuiasca sa dai 10.000 euro…

 

Asigurarile Eurolife FFH se pot face rapid si usor online (dureaza cam 5 minute daca nu ai facut niciodata si cam 2 minunte daca ai mai facut) inclusiv in coada de la Giurgiu sau inainte de a te imbarca in avion la coada de la check-in. Asigurarile se fac aici––-> Eurolife FFH 

 

ATENTIUNE: Daca introduceti codul IMPERATOR10 acolo unde scrie sa introduci un cod de discount, vei primi 10% reducere.

 

Calatorii safe sa aveti.

 

 

 

Categorii:
Diverse

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest