De obicei, fotografia de coperta de pe contul de Facebook al blogului meu este harta lumii cu tarile in care am fost. E un soi de informatie despre ce destinatii pot sa fiu intrebat – desi cred ca pot raspunde si la unele intrebari cu privire la tari unde nu am fost, dar pe care le am in “vizor”. Ei bine, de fiecare data cand actualizez harta si asta se intampla cand adaug tari noi in palmares (ultima oara a fost in martie cand am vizitat Arabia Saudita, cea de-a 137-a tara prin care am calatorit), absolut de fiecare data apar comentarii – “Dar Australia si Noua Zeelanda cand ? De ce nu ai fost acolo ?”. Pai, nu a fost sa fie, poate nu au fost prioritare, poate aveam alte drumuri. Cel mai aproape de Australia am fost cand am ajuns in insula indoneziana Flores care se afla la circa 800 km de coasta australiana. Mi-aduc aminte cand am decolat din aeroportul Ende spre Bali, ma uitam pe geam si imi imaginam ca vad coasta Australiei. Evident, nu o vedeam, e totusi departe, dar si asa, cumva am “aruncat” o privire in directia Australiei.
Ei bine, a venit momentul sa plec in Australia si Noua Zeelanda si nu oricum – sa va invit sa veniti si voi ! Va fi o calatorie plina, plina, cu numeroase experiente, cu numeroase locuri fantastice de vizitat, de la orase fabuloase (cum este Sydney) la peisaje naturale fantastice – de la Blue Mountains la Marea Bariera de Corali sau fiordul Milford. Este o aventura de 20 zile care indiscutabil nu va putea fi uitata (nici macar de mine, care am foarte, foarte multe aventuri la “bord”). Da, stiu, pare lunga, dar daca tot ajungi la capatul lumii, trebuie sa vezi cat poti de mult si mai ales “the best of the very best”. De fapt, circuitul acopera tot ce imi doresc la maximum sa vad la Antipozi, poate cu exceptia stancii Uluru, dar asta e – nu le poti avea pe toate, iar la Uluru este destul de greu de ajuns.
Dar sa va povestesc programul:
Deci, vom zbura spre Sydney din Bucuresti. Zborul va fi, indiscutabil, lung, dar nu vom schimba de prea multe ori avionul sa mai pierdem timpul prin multe aeroporturi, ci vom schimba doar o singura data – vom zbura cu o cursa Fly Dubai spre Dubai si mai departe dupa doar 4 ore de tranzit prin aeroportul de la Golful Persic, ne vom imbarca intr-un gigantic Airbus 380 (eu o numesc “Balena Cerurilor”) spre Australia. Pentru mine va fi o alta premiera – pentru prima oara voi zbura cu Emirates si cu ocazia asta o sa pot sa fac o comparatie intre compania din Dubai si celelalte companii aeriene globale cu care am zburat in viata – Air France, KLM, British Airways, Turkish Airlines sau Qatar Airways.
Programul este gandit de asa natura sa existe si optiuni – sunt de acord ca un circuit de 20 zile de-a lungul si de-a latul Australiei si Noii Zeelande poate fi obositor pentru unii, dar in anumite locatii, ai optiunea de a te relaxa si a sta in localitatea respectiva sau de a avea un program intens de vizitare. Totul este clar mentionat in programul agentiei partenere pentru acest circuit – Europa Travel
Deci, dupa lungul zbor transcontinental (sunt mai bine de 13 ore de zbor, dar nu va fie frica, sunt filme pe sistemul de entertainment al Emirates de sa zbori si 48 ore non-stop), vom ateriza dis-de-dimineata in Sydney, mai precis la 7 dimineata. Vom avea o zi la dispozitie pentru a descoperi capitala economica si cel mai spectaculos oras al Australiei. Ziua urmatoare vom merge sa vizitam Blue Mountains pentru a intra in contact in premiera cu celebra fauna australiana – de la faimosii canguri, ursi koala sau struti emu la mai putin cunoscutii diavoli tasmanieni. In plus, vom merge pe cea mai abrupta cale ferata din lume – Scenic Railway.
Australia este intinsa, iar principalele obiective turistice sunt raspandite peste tot, asa ca vom avea parte de niste zboruri interne pentru a descoperi diverse colturi ale acestei tari variate care este Australia.
Urmatorul stop – in insula Tasmania din sudul Australiei, mai precis in orasul Hobart, un orasel tipic australian cu 200,000 locuitori. Aici vom lua pulsul orasului printr-un tur pietonal si evident vom merge intr-un parc national pentru a-l vedea pe diavolul tasmanian chiar la el acasa. Daca vreti sa chill, intr-una din dupa amieze puteti ramane in Hobart, daca nu, putem merge intr-o excursie optionala spre Port Arthur o fosta colonie penitenciar fondata in 1833 si care acum se afla pe lista patrimoniului mondial UNESCO. Pe drum, sunt niste peisaje exceptionale.
Vom zbura ulterior spre Melbourne, al doilea oras ca marime al Australiei (ma rog, e o mica diferenta fata de Sydney), cunoscut printre altele ca aici are loc in ianuarie unul din Grand Slam-urile tenisului mondial – Australian Open. Dar nu pentru tenis venim aici, ci pentru a descoperi unul dintre cele mai incantatoare metropole ale Australiei. Avem 2 zile la dispozitie in Melbourne – pe langa vizitarea orasului, aveti la alegere 2 excursii optionale – pe insula Philip pentru a asista la parada pinguinilor la apus de soare cand se intorc pe tarm dupa “vanatoare” si pe Great Ocean Road, una dintre cele mai frumoase sosele de coasta din lume.
Urmeaza un salt aero-purtat spre Cairns, Australia tropicala, aflat in coltul de nord-est al tarii. In apropiere, se afla una dintre cele mai frumoase lumi subacvatice din lume – Marea Bariera de Corali pe care sigur o vom vizita. Cine vrea, poate face snorkeling sau scufundari pentru a admira faimoasa lume subacvatica, cine nu stie sa inoate sau nu vrea sa-si ude parul, poate descoperi cate ceva din aceasta lume la bordul unui vas cu fund de sticla.
Cine doreste un pic de relaxare tropicala va putea sta ziua urmatoare in Cairns, dar 100% voi lua trenul Kuranda Scenic unde pe langa peisajele de vis, vom descoperi si cultura aborigenilor australieni la Parcul National Tjapukai.
Vom reveni in Sydney pentru o ultima dupa-amiaza in Australia inainte de saltul urmator – spre Noua Zeelanda unde vom ateriza in Queenstown intr-o zona similara cu fjordurile norvegiene. Si aici nu vom rata o vizita intr-unul dintre cele mai frumoase zone montane din lume – aici s-au filmat multe scene din Stapanul Inelelor. Noua Zeelanda inseamna natura si inca una spectaculoasa, asa ca zilele urmatoare le vom petrece prin fiordul Milford, cheile raului Kawarau, Parcul National Muntele Cook sau Pestera Licurilcilor. Si daca am fost sa ii vedem pe aborigeni langa Cairns, vom asista si la un spectacol folcloric a populatiei maori, populatia bastinasa din Noua Zeelanda unde vom vedea inclusiv celebrul dans “haka” care este interpretat de nationala de rugby a Noii Zeelande inaintea meciurilor.
In plus, pentru ca Noua Zeelanda a devenit faimoasa prin celebrele filme din seria Stapanul Inelelor, vom vizita si Hobbiton, satul simpaticilor hobbiti. Vom avea o ultima zi la dispozitie pentru cumparaturi sau pur si simplu vizita in Auckland, capitala economica si cel mai mare oras al Noii Zeelande inainte de plecare. Ora de plecare a zborului Emirates va fi 21:15, deci vom avea aproape o zi la dispozitie plus dupa-amiaza precedenta in care este prevazut un tur de oras.
Zborul va fi din nou din doar 2 segmente – primul zbor spre Dubai care este cel de-al 4-lea cel mai lung zbor din lume in 2022 (Auckland – Dubai de 14,200 km, parcurs de Boeing 777 in 16 ore 40 minute. Ca idee, cel mai lung zbor din lume este Singapore – New York operat de Singapore Airlines si dureaza 18 ore 15 minute, parcurgand 15,350 km). Dar cum ziceam, Emirates este una dintre cele mai bune companii aeriene din lume, unii zic ca este cea mai buna, asa ca nu cred ca e cazul sa ne facem griji – putem dormi, manca, urmari o gramada de filme. Dupa un tranzit de 4 ore in Dubai (perfect pentru a ne mai dezmorti), vom zbura spre Bucuresti cu o cursa Fly Dubai.
Date tehnice:
Perioada de desfasurare: 23 noiembrie – 11 decembrie 2022
Viza: Este nevoie de viza pentru Australia, nu este nevoie de viza pentru Noua Zeelanda, dar este nevoie de NZeTa (New Zealand Electronic Travel Authority). Viza de Australia se obtine on-line, iar agentia Europa Travel va va spune ce si cum.
Conditii COVID: Nu este nevoie de dovada de vaccinare COVID in Australia. Pentru Noua Zeelanda trebuie sa prezinti certificatul de vaccinare cu vaccinare completa (1 doza pentru Johnson & Johnson si 2 doze pentru celelalte vaccinuri). Este acceptat orice vaccin care a fost aprobat de cel putin 1 stat in lume, deci inclusiv cele rusesti, cubaneze, chinezesti sau kazahe. Lista o poti gasi aici.
Tarif: Tarif promotional de 5999 euro pana la 31 iulie 2022. Dupa aceasta data, este posibil sa se revina la 7540 euro.
Include:
- Zborurile intercontinentale, 1 zbor intre Australia si Noua Zeelanda, 4 zboruri in Australia, 1 zbor in Noua Zeelanda, taxele aeroportuare + bagaj de cala,
- Transferuri aeroport-hotel-aeroport, transportul peste tot conform programului,
- 16 nopti de cazare cu mic dejun in hoteluri de 3 si 4 stele, cateva mese de pranz (sunt prevazute in program) si o cina traditionala in Noua Zeelanda.
- Vizitele incluse in program inclusiv biletele de intrare
- Asigurare medicala
- Ghizi locali si pe mine 🙂
Ce nu include – asigurare storno (v-o recomand din toata inima), taxa de oras (acolo unde trebuie platita), taxe foto-video la anumite obiective turistice (e posibil sa se ceara), mesele care nu sunt acoperite de program si bacsisul pentru ghizii locali – 8 euro/persoana/zi (se vor achita acolo, se poate si in dolari americani, australieni sau neozeelandezi la rata respectiva).
Pentru toate amanuntele, cititi aici ––> Circuit Australia si Noua Zeelanda
Pentru inscrieri si informatii, puteti sa-mi scrieti mie la adresa imperatortravel@yahoo.co.uk
Va astept !
Imagini Australia si Noua Zeelanda
Faimoasa Opera din Sydney
Cele mai faimoase animalute ale Australiei
Melbourne
Marea Bariera de Corali
Milford, Noua Zeelanda