Haideți cu Imperator în Antarctica! Să pășim împreună pe cel de-al 7-lea continent !

Croaziera Antarctica

Croaziera Antarctica

Am spus de foarte multe ori că nu am obiectivul în viață de a vedea toate țările. Am locuri pe care vreau să le văd și nu le-am văzut încă, sunt locuri pe care le-am văzut și vreau să le revăd, nu sunt într-o cursă în care să văd toate țările, chiar și pe alea care nu-mi spun nimic. În schimb, vreau să văd toate cele 7 continente – am fost în Europa, Asia, Africa, America de Sud, America de Nord și Oceania (chiar dacă nu am fost în Australia sau Noua Zeelandă, am fost în Papua, Fiji, Vanuatu, Samoa și Solomon, care sunt Oceania), a mai rămas unul. Cel mai greu de ajuns, dar și „cel mai extraterestru” – ANTARCTICA. Și vă invit să călcăm pe el împreună.

Știu pe cineva care a fost în Antarctica. Îl cheamă Tim și chiar mi-a scris experiența lui din Antarctica. O puteți citi aici. Și nu numai că mi-a scris-o pentru blog, dar mi-a și povestit-o. Este cu adevărat fantastică, este o altă planetă. Și omul a călătorit la viața lui, a călătorit mai mult decât mine, cred că de aproape 20 de ani trăiește în jurul lumii. Și a venit încântat. Acum mai bine de 10 ani am ajuns și eu la Ushuaia, la capătul lumii, de unde pornesc croazierele spre Antarctica (mai pleacă și din Punta Arenas, dar foarte puține). Cum prețurile sunt halucinante pe acolo, am stat într-un hostel (am dat vreo 20 de dolari – acum 10 ani) și vreo 2 nopți am împărțit camera cu o franțuzoaică abia întoarsă din Antarctica. Pot spune că era absolut incredibil ce povestea. Ziceai că o lovise cineva cu leuca în moalele capului, era „high”. Mă rog, am întrebat-o de ce stă la un hostel pârlit în Ushuaia, când a avut bani să meargă în Antarctica, și mi-a spus foarte simplu că ea nu are cine știe ce bani, dar a strâns vreo 10 – 15 ani pentru A MERGE ÎN ANTARCTICA. Și după ce a dat vreo 8.000 sau 10.000 de dolari, din câte îmi aduc aminte (hey, era 2014, de atunci prețurile la călătorii au explodat), dădea 20 de dolari și împărțea camera cu necunoscuți pentru cazarea pe „pământ”. Dar, vă zic, era „high”, era mesmerizată de ce văzuse.

După poveștile lui Tim și ale franțuzoaicei, am mers la El Calafate și Puerto Natalies, unde am văzut ghețari pe apă. Doamne, culoarea aceea albastră a ghețarilor (da, e albastră, nu e albă) este nepământeană. Mi-a adus aminte de culorile pe care le-am văzut în copilărie în filmul „Superman” – erau imagini de pe planeta de baștină a lui Superman – Krypton. Albastrul acela e pe ghețari. Și atunci mi-am promis că, la un moment dat, voi ajunge și voi călca pe Antarctica.

Ce trebuie să știți – 99,99% dintre turiștii care merg în Antarctica merg cu o croazieră. Mai există o agenție de turism care oferă tururi cu avionul (se decolează din Cape Town și se aterizează pe gheață) și dormi câteva zile în corturi bine încălzite în Antarctica). Pachetul acela costă începând cu 100.000 de dolari. Rinichii tăi nu valorează atât. Există vase de croazieră – mai degrabă vase de expediții care te duc până în Antarctica – adică, debarci acolo! Pui piciorul în Antarctica. E o expediție, nu te vei da jos din vas într-un port înțesat de magazine de suveniruri, ci vei coborî în Antarctica de pe un „Zodiac”. În plus, la bord sunt naturaliști și alți specialiști care îți vor explica totul despre acest continent fantastic. Un alt tip de croazieră este cel în care vezi Antarctica de la o anumită distanță și nu debarci. O vezi de departe. Sigur, este mai ieftină, sigur vei vedea Antarctica, dar nu ai parte de acea experiență ca să pășești pe continent. Ce vă propun eu este THE REAL THING. Să mergi în expediție și să debarci pe Antarctica, al 7-lea continent!

 

Care este planul de bătaie? Acest proiect este conceput împreună cu agenția Cruise Hub, parte a grupului Aerotravel, agenție specializată în croaziere de tot soiul – de la cele clasice în toate colțurile lumii la cele speciale – la poli, pe vase fluviale și toate formele de croaziere. Sunt profesioniști ai croazierelor pe piața românească.

Care va fi vasul de expediție – este, evident, vorba de un vas special, nu e un vas de croazieră clasic. Există o companie specializată în croaziere antarctice și arctice – se numește Quark Expeditions – și oamenii ăștia chiar asta fac – Polul Nord și Polul Sud (chiar, serios – înainte de războiul declanșat de Rusia, ei navigau inclusiv la Polul Nord, dar acum nu mai pot ajunge acolo). Dar sunt specialiști pe Antarctica, având la activ numeroase curse. Fondatorii companiei au fost primii care au dus turiști la Polul Nord, în 1991. Și de atunci, duc numeroși turiști în ambele extremități ale Planetei, în ținuturi care sunt … extraterestre – culori, cer, vânt, soare, toate sunt altfel decât le știți în mod normal. La fiecare 6 pasageri, este alocat un specialist în expediții antarctice.

Revenim la plan

  • Se pleacă pe 3 noiembrie 2025 (deci, peste 1 an – aveți tot timpul să vă pregătiți :)).
  • Se zboară la Buenos Aires, unde vom avea 2 zile full pentru a vizita orașul și împrejurimile. Un pic de tango nu strică nimănui. Apoi, încă un zbor destul de lung până la Ushuaia, la orașul de la capătul lumii, unde vom mai dormi o noapte (aici totul este „de la capătul lumii” – există trenul de la capătul lumii, farul de la capătul lumii, am mâncat într-un restaurant și pizza de la capătul lumii.
  • Ziua următoare, ne îmbarcăm la bordul vasului-spărgător de gheață World Explorer, care, cum am mai spus, e departe de vasele spartane din trecut – are doar cameră cu balcon, piscina exterioară (evident că încălzită), jacuzzi, lounge-ul exploratorilor, un teatru unde au loc prezentările despre ce vedem. Vom primi geci speciale pentru Antarctica (acestea vor fi cadou) și cizme impermeabile speciale (împrumut). La bord vor fi doar maximum 172 de pasageri (și 125 de membri ai echipajului).
  • Vom traversa strâmtoarea Drake (deh, ar fi vital să nu ai rău de mare) și apoi vor fi patru zile pline de Antarctica – două debarcări pe zi în diverse locuri (fiind o zonă foarte capricioasă din punct de vedere climatic, căpitanul va decide unde vom merge pe coasta Antarcticii în funcție de prognoza meteo) și dacă aveți chef de o amintire de neuitat, putem petrece o noapte dormind în zăpadă – evident, într-un sac de dormit. Bineînțeles, doar dacă vrei. Și dacă vrei, poți face baie în Antarctica. E o zonă cu izvoare calde și poți să faci baie. Da, în Antarctica, cea mai neobișnuită plajă.

 

Iată detaliile:

Perioada de călătorie: 3 – 18 noiembrie 2025 (adică, peste un an).

Preț: de la 14,499 euro (în funcție de cabina aleasă pe vas, sunt niște mici variațiuni de preț).

Ce include:

Zbor București – Buenos Aires – Ushuaia și retur.

Cazare la Buenos Aires – 4 nopți de cazare în hotel de 4 stele și 1 noapte în Ushuaia în hotel de 4 stele. 10 nopți la bordul vasului.

La bord:

  • cabină cu balcon, toate mesele, inclusiv băuturi alcoolice (vinul argentinian e fantastic) la cină si când este barul deschis;
  • Wi Fi inclus. Evident, în anumite zone, ar putea să nu funcționeze din cauza lipsei de acoperire;
  • debarcări pe mal cu „Zodiacul”, noapte dormită în zăpadă (la alegere);
  • prezentări oferite de specialiști;
  • geacă specială pentru expediții antarctice (o poți păstra) și cizme speciale (împrumut);
  • jurnal fotografic al expediției.

Toate amănuntele –> https://cruisehub.ro/offer/croaziera-de-grup-expeditie-in-antarctica

 

Pentru întrebări, mi le puteți pune și mie, dar și consultanților CruiseHub. Pentru înscrieri, dați-mi un mail la imperatortravel@yahoo.co.uk și la office@cruisehub.ro .

 

Da, știu, costă cât o Dacie Sandero Stepway nouă (mă refer la ea că asta e mașina mea), dar este o experiență absolut unică. Peste ea nu poate fi decât zborul în spațiul extraterestru, dar aceea este mult mai scumpă :). Dar uite-te la film si in pozele de mai jos !

 

 

Imagini croaziera Antarctica

Antarctica

Antarctica – o alta lume !

Croaziera Antarctica

 

Vas expeditie Antarctica

Acesta va fi vasul de expeditie

Quark Expeditions Antarctica

Daca nu stiti ce este un zodiac – iata barca aceasta este un zodiac. Si care ne debarca in Antarctica

Pinguini in Antarctica

 

Pinguins in Antarctica

 

Cabina Quark Expeditions

Asa arata camerele. Sunt 3 tipuri de cabine, din cate stiu, aceasta e cea mai mica

Biblioteca Quark Expeditions

Literatura la dispozitie despre lumea antarctica

La bord croaziera Antarctica

Aceasta este cea mai mare

Casa Rosada Buenos Aires

Dar pana in Antarctica, vom poposi si prin Argentina. In imagine, Casa Rosada, sediul Presedintiei argentiniene

La Boca

La Boca, cel mai colorat cartier din Buenos Aires

La Boca, cartierul colorat

 

Cartier La Boca Buenos Aires

Nu poti sa nu dansezi tango in Buenos Aires 🙂

Recoleta Buenos Aires

Cimitirul Recoleta, un adevarat oras in oras

Capatul Lumii

Ushuaia – la capatul lumii !

Ushuaia

Ushuaia – punctul de imbarcare spre Antarctica

Ushuaia mountains

Orasul este flancat de munti

Placa Romania Ushuaia

Si exista semne romanesti la capatul lumii. Sau cel putin existau acum un deceniu cand am fost la Ushuaia

Emil Racovita Antarctica

Celebrul Emil Racovita, membru al expeditiei Belgica din Antarctica

Categorii:
Antarctica

Comentarii

  • Adela spune:

    Am fost in Antractica in 2016 si este de departe cea mai frumoasa calatorie in care am fost pana acum.
    Cum platesti o caruta de bani, pleci la drm cu asteptari extrem de mari.
    Si ini era foarte frica sa nu ma trezesc dezamagita si sa plang dupa banii aia.
    In realitate experienta de acolo ne-a depasit cu mult asteptarile.
    Iar cel mai mult mi-a placut noaptea petrecuta cu cortul pe tarm (in Antarctica).
    Daca aveti posibilitatea ( de obicei se trage la sorti pt ca sunt locuri limitate) alegeti sa stati peste noapte cu cortul. Nu am dormit nici un minut. Iar timpul parca a zburat.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest