România se numără printre cele mai bune țări din lume pentru munca la distanță

Laptop

Pandemia de coronavirus și măsurile impuse pentru restricționarea contactului fizic au favorizat dezvoltarea muncii de la distanță. Din ce în ce mai multe companii și-au încurajat angajații să opteze pe cât posibil pentru munca de acasă, utilizând diverse platforme online sau aplicații pentru monitorizarea și centralizarea activității. Dacă la început munca de la distanță era considerată ineficientă și nu era pe placul multora dintre noi, cu timpul a devenit foarte apreciată. Deși munca de acasă vine cu dezavantajul limitării interacțiunii sociale are și beneficii care i-au motivat pe mulți să continue să lucreze de la distantă și când restricțiile au fost ridicate.

Flexibilitatea orelor de muncă sau confortul propriei locuințe au influențat enorm stilul de viață al multora care, pur și simplu, nu mai doresc să revină la viața de birou și caută tot felul de joburi de la distanță. Mulți angajați au ales să lucreze de acasă doar pentru a acorda mai mult timp vieții personale, care era neglijată până acum, în cazul multora, în detrimentul orelor lungi de muncă.

Munca de la distanță nu implică același nivel de stres ca cea desfășurată în birou, într-un mod supravegheat și coordonat, o mare parte din angajați îndreptând-se astfel către antreprenoriat.

Conform Indexului Nomad Digital realizat de Circle Loop, care a studiat 85 de țări pentru a identifica cele mai bune locuri din lume pentru munca la distanță în 2021, Romania a ocupat poziția a treia, fiind devansată de UK și Canada care a ocupat locul întâi. Studiul a avut la baza criterii precum cheltuielile cu chiria, costul și viteza internetului și nivelul cheltuielilor generale. Chiriile reduse pentru o locuință cu o cameră sau două, prețurile accesibile ale hainelor sau produselor alimentare, cât și frumusețea peisajelor sunt tentante pentru oricine dorește să lucreze de la distanță și să reducă din cheltuieli.

În Romania abonamentele pentru serviciile de internet sunt foarte ieftine, iar viteza mare a internetului fix o plasează pe prima poziție în topul țărilor analizate.

Creșterea digitalizării a ajutat foarte mult în acest proces de adaptare la munca de acasă, mulți începând chiar afaceri în mediul online. Vânzările online au înregistrat o creștere semnificativă în ultimii ani, motivându-i pe mulți să renunțe la joburi și să devină antreprenori. Mediul online ne oferă o piață extinsă, posibilități de promovare eficiente și flexibilitate. Să gestionezi un business de la distanță nu este deloc dificil, dacă dispui de o conexiune bună la internet și te informezi atent despre vânzările online. România este o țară în care poți pune cu ușurință bazele unei business online de succes. Poți găsi pe internet o mulțime de sfaturi și explicații care te pot ajuta să înțelegi mai bine mediul online. Spre exemplu site-ul OLX îți pune la dispoziție multe ghiduri practice despre cum să începi sau să conduci o afacere online.

Dacă te numeri și tu printre cei care vor mai multă libertate, flexibilitate și câștiguri importante, o afacere online poate fi soluția. Folosește-ți energia și pune bazele independenței tale financiare prin intermediul ofertantului mediu online. Succesul este în mâinile tale.


Destinatii