Love Hotels in Japonia – ati dormi aici ?

Japonia este o alta planeta. Nu stiu cine ar putea sustine contrariul, dar in mod sigur nu a calcat in viata lui prin arhipelagul nipon. In Japonia, nu te duci sa vezi nu stiu ce monument, desi orasele istorice sunt dragute, iar marile metropole, in special Tokyo sunt fascinante mai ales noaptea. Principala atractie o reprezinta oamenii – este un adevarat spectacol si ii vezi cum dorm, se joaca sau citesc manga in metro, mareea care traverseaza strada cand semaforul are culoarea verde, noptile la Pachinko si cantand pe muteste… Si la o societate atat de ciudata si de diferita, poti sa gasesti si locuri de cazare la fel de ciudate…

In primul rand, societatea japoneza are un deficit cronic de somn. Orele lungi de munca, urmate de orele obligatoriu de socializare cu colegii de serviciu ii fac pe japonezi ca fie cei mai nedormiti pamanteni. Oriunde gasesc cateva minute, japonezii vor dormi din greu – in metro, in autobuz, in tren, la masa de pranz intre doua feluri de mancare, in McDonald’s si in cafenele. De altfel, multi japonezi lucreaza in centru si dorm in cartierele – dormitor aflate la marginea metropolelor. Daca au pierdut trenul de la miezul noptii, s-au ars pentru ca taxi-ul este mult prea scump. Asa ca multi se duc la McDonald’s, isi cumpara un hamburger, il mananca pe jumatate si apoi atipesc sau se duc intr-o cafenea unde vor motai pana dimineata. Altii vor cauta un loc in celebrele capsule hotels, practic niste capsule SF cu dimensiuni de 2 x 1 metri, aducand cu niste cosciuge incapatoare. Aici, pretul nu este mai mare decat circa 4000 yeni pe noapte, dar majoritatea nu accepta decat barbati.

Azi voi scrie despre insa alt tip de cazare, extrem de popular in Japonia – “love hotels”. Sunt in diverse locuri prin metropole, dar in multe cazuri sunt adevarate cartiere – cel mai mare dintre ele, se gaseste lipit de catierul Shinjuku, principalul cartier de distractii din Tokyo, altul la fel de mare, in zona Shibuya… Nu sariti, sa nu credeti ca e vreun Cartier Rosu – fetele nu stau in geam, nici macar in camere. Sunt niste hoteluri in care imensa majoritate a cuplurilor care le inchiriaza sunt cupluri legale – fie sot – sotie, fie au o relatie de lunga durata. Atunci ce cauta intr-un love hotel ? Sa faca sex. De ce nu o pot face acasa ? Simplu, lipsa de spatiu. In Japonia, spatiul locativ este extrem de rar… marea majoritate a apartamentelor din blocurile-dormitor au doar cateva zeci de metri patrati pe care se pot inghesuie chiar si cateva familii. Asa ca spatiul privat lipseste cu desavarsire. Deci, cuplurile in cautare de intimidate aleg aceste love hotel-uri. Sunt extrem de multe, aparent cam 2% din populatia Japoniei folosesc saptamanal un astfel de stabiliment. Se disting si prin arhitectura lor extrem de kitsch – daca te plimbi printr-un astfel de cartier, vei vedea castele gotice, temple egiptene sau balineze, arhitectura futurista sau rococo, statui grecesti sau palmieri in fantani arteziene.

Japonezii pun mare accent pe intimitate. Iar love hotelurile trebuie sa fie cu adevarat intime. Ele nu au receptii, nu vei vedea nici un angajat cand intri in vreunul. In holul de la intrare, vei vedea doar niste poze cat se poate de sugestive cu camerele care sunt libere. Alegi camera, platesti – fie cash, fie cu cartea de credit ca la un automat de Coca Cola… si apoi camera este la dispozitia ta si a cui mai vrei tu sa fie.

Camerele sunt un maxim in luxul asteptat de japonezul maxim care se inghesuie intr-un apartament de 39 metri patrati – pe langa paturi cu dimensiuni pe care le-au vazut doar in filme, camerele au televizoare, DVD-uri, uneori si instalatii de karaoke, baie, jacuzzi, minibar cu de toate. In general, camerele se inchiriaza pentru “rest” (2 – 3 ore) sau “stay” (8 – 10 ore). Preturile sunt in jur de 4 – 6000 yeni pentru „rest” si 9000 – 10,000 yeni pentru „stay”. De altfel, pentru calatorii straini, oferta de “rest” poate fi chiar interesanta – rar gasesti conditii chiar si modeste la banii astia intr-un oras ca Tokyo. Iar love hotel-ul este un hotel de lux ! Evident, dezavantajul este ca trebuie sa parasesti camera la ora fixata si trebuie sa-ti cazezi bagajul pe undeva – dar asta se poate rezolva si prin garile de metro.

Deci, daca va ganditi sa vizitati extrem de scumpa Japonie, luati in considerare si cel putin o noapte la vreun love hotel – mai ales daca sunteti doi….

Lista de preturi. Clar, nu ?

Hotel Dan – Dan. Cine e Dan ?

Hotel Bagus

Din nou, hotel Bagus

Preturi la hotel Bagus

Hotel Aramis

 Hotel Aramis

Intrare la Hotel Aramis

Alte hotele prin Shinjuku love hotels district

Hotel Image

Hotel Stellate

La receptie – alege ce camera vrei. Sursa: fivefootway.com

Cum arata o camera. Sursa: spaciousplanet.com

[mwi-product sku=”TA016,TA001,TA014″ img_width=”200″ desc=”false” type=”add” btn_color=”blue” btn_link=”button” cols=”3″ ]

Categorii:
Asia · Cazare · Japonia

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest