PANA PE 16 IUNIE. Interdictia de zbor intre Romania si Italia, Spania, Germania, Belgia, Anglia, etc este prelungita

Tarom Blue Wizz

In fine, lucrurile s-au clarificat. Astazi la ora 15:36, ora Romaniei, Eurocontrolul a prelungit interdictia de zbor intre Romania si Italia, Spania, Germania, Franta, UK, Austria, Elvetia, Belgia, Olanda, Iran, Turcia si SUA pana pe data 16 iunie orele 23:59 (Ora Romaniei). Toate zborurile sunt anulate, in consecinta Wizz Air, TAROM, Air France, KLM, Ryanair si Lufthansa care aveau zboruri programate in perioada aceasta spre tarile cu interdictie si-au anulat zborurile si le vor comunica in urmatoarele zile catre pasagerii lor.

Sa va explic ce s-a intamplat. Pe data de 15 mai 2020 dupa orele 23:00, a aparut la TV dl. Arafat care a anuntat ca in cadrul Hotararii Guvernamentale pentru instituirea Starii de Alerta Maxima, se prelungeste anularea zborurilor catre cele 12 tari mentionate mai sus pana pe data de 28 mai 2020 orele 23:59. Dar HG-ul trebuie sa fie aprobat de Parlament – si daca guvernul anuntase anularea zborurilor pana pe 28 mai, Parlamentul a decis sa scoata aceasta data si sa lase interdictia pentru intreaga perioada a Starii de Alerta Maxima – vreun deputat chiar s-a gandit sa scoata data sau a scapat printre degete (stiind ce calitate au parlamentarii majoritari, probabil nu a sesizat nimeni), asa ca Legea votata de Parlament spune ca interdictia de zbor este valabila pe intreaga perioada a Starii de Alerta, deci pana pe 16 iunie 2020, orele 23:59 (ora Romaniei).

Aceasta dispozitie a Parlamentului Romaniei a fost comunicata astazi Eurocontrol si ROMATSA care au prelungit interdictia de zbor pana la mijloc de iunie.

In consecinta, Wizz Air va anula zeci de rute intre Romania si Spania, Italia, UK, Germania, Elvetia, Austria, Belgia, Olanda, Franta, TAROM va anula zborurile dintre Bucuresti si Italia, Spania, UK, Germania, Austria, Belgia, Olanda si Franta, Ryanair va anula zborul Bucuresti – Londra, Air France va anula zborurile Bucuresti – Paris, Lufthansa va anula zborurile Bucuresti – Frankfurt, iar KLM va anula zborurile Bucuresti – Amsterdam.  Blue Air nu va anula nimic pentru ca oricum a anuntat ca va reincepe zborurile pe 1 iulie (cred ca banuiesc ei ceva).

Cum ziceam, zborurile sunt interzise pana pe 16 iunie 2020, inclusiv. Evident, interdictia de zbor poate fi prelungita si dupa 17 iunie, poate nu pentru toate tarile, poate doar pentru cateva, dar posibiltatea exista.

 

Stiu ca nu ati primit comunicarile de la companiile aeriene. Daca aveti zboruri in aceasta perioada, veti primi notificari in urmatoarele zile pentru a reprograma sau accepta vouchere in functie de politica fiecarei companii aeriene.

Multumesc Vali Iordache si Sorin Rusi pentru clarificari !

 

Legea poate fi studiata aici – Monitorul Oficial al Romaniei

Interdictia de zbor poate fi citita aici: COVID-19 NOTAM

Categorii:
Tips & Tricks

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest