Astazi plec la Istanbul la World Tourism Forum

World-Tourism-Forum-IstanbulIn aceasta dimineata, voi fi din nou in dragul meu Aeroport International Bucuresti – Henri Coanda din Otopeni. Nu voi mai zbura peste mari si tari, voi zbura eventual peste o tara si peste o mare (Bulgaria, respectiv Marea Neagra) si voi ajunge intr-unul dintre orasele care mie imi plac extrem de mult – Istanbul. Niciodata nu m-am ferit sa zic ca Istanbul este, probabil, cel mai fascinant oras din Europa, deoarece aici se intalnesc Vestul cu Estul. De data asta, vizita mea la Istanbul nu va avea doar un caracter turistic, ci si de a participa la o conferinta – am fost invitat in calitate de vorbitor la World Tourism Forum, una dintre cele mai importante conferinte de turism care au loc in Europa (cei de la World Tourism Forum se extind si in afara Europei, organizand evenimente similare si la Dubai. Dar de ce am fost invitat la acest forum? Simplu, pentru ca organizatorii, dar si industria considera ca blogosfera de travel este din ce in ce mai importanta la nivel global, asa ca a invitat numerosi bloggeri – atat straini (inteleg ca vor fi peste 100), cat si 120 de bloggeri de travel turci (nu stiam sa existe o comunitate atat de mare, dar iata o ocazie sa ma familiarizez si cu blogosfera de pe Bosfor), dintre care opt bloggeri (inclusiv subsemnatul) vor avea discutie intr-un panel.

Cine va participa? Se pare ca dupa evenimentele din ultimul timp, Turcia vrea sa trimita un semnal puternic ca ia in serios nevoile de siguranta pentru turisti si va participa inclusiv celebrul Erdogan, presedintele si stapanul de necontestat al Turciei. Lista de vorbitori este aici si incepe, evident, cu Erdogan, dar mai sunt cateva nume grele – fostul presedinte al Comisiei Europene, portughezul Jose Manuel Barroso, ministri ai turismului si sefi de birouri de promovare turistica din cateva tari (evident, Turcia, dar si Marea Britanie, Germania, Serbia, Islanda, Ghana, Arabia Saudita etc.), CEO de retele hoteliere internationale, de la Paypal, in fine, multa lume. Deci va fi o conferinta, ma astept eu, foarte interesanta. Sunt curios cine va veni din Romania in calitate de participanti.

Si pentru ca stau pe malurile Bosforului pana duminica dupa-amiaza, evident nu voi rata ocazia sa ma plimb prin oras. Cum va ziceam intr-un articol din zilele trecute, voi incerca sa aflu ce se intampla cu securitatea in Istanbul, dar si pe litoralul turcesc, in lumina ultimelor evenimente din Turcia. Nu am niciun dubiu ca zonele turistice din Turcia sunt acum patrulate de forte importante ale Armatei (va dati seama ce security va fi la conferinta, ca vine Maria Sa Sultanul), dar voi incerca sa aflu si ce alte planuri exista ca nivelul de siguranta din Turcia sa nu mai fie cutremurat de atentate. Va voi povesti la intoarcere.

Daca mai aveti ceva intrebari despre Istanbul sau Turcia, puneti-le mai jos. O sa incerc sa le aflu raspunsul cat timp sunt la conferinta. Va multumesc!

Categorii:
Evenimente

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest