SWISS anunta lansarea curselor Zurich – Cluj Napoca cu incepere din 28 martie 2024

SWISS

Cum scriam mai zilele trecute, Cluj-Napoca este unul dintre aeroporturile din Romania cu cele mai mari sanse de dezvoltare. Se afla in al doilea oras ca importanta econonomica a Romaniei, se afla in centrul Transilvaniei si in plus, infrastructura rutiera este printre cele mai bine puse la punct din Romania – Clujul este conectat prin autostrada de Alba-Iulia, Sibiu, Deva si se lucreaza la legatura cu Oradea. In plus, exista si un proiect de modernizare – am vazut si eu santierul de pe aeroport, e drept, containerele de acum sunt departe de ideal, dar in curand Clujul va avea un aeroport modern si bine pus la punct. 

Ei bine, o stire excelenta este ca inca o companie clasica mare vine la Cluj. E vorba de SWISS (parte a grupului Lufthansa) care din 28 martie 2024 va lega Cluj-Napoca de capitala financiara a Elvetiei, Zurich. In plus, iata apar mai multe optiuni pentru zboruri transcontinentale via hubul din Zurich operate de SWISS.

In acest moment, la Cluj-Napoca opereaza nu mai putin de 4 companii aeriene legacy care ofera practic sute de destinatii prin hub-urile lor. E vorba de Lufthansa (Frankfurt), Dolomiti care de fapt e tot Lufthansa (Munchen), Turkish Airlines (Istanbul) si LOT (Varsovia). SWISS este deci a cincea companie legacy care amplifica conectivitatea globala a Clujului si a treia din grupul Lufthansa. Eu zic ca ar mai fi loc si de altii, poate din alianta Sky Team (un Air France sau un KLM de exemplu), din alianta One World e foarte putin probabil.

Pentru inceput, vor fi 3 zboruri pe saptamana – luni, joia si duminica dupa urmatorul orar

Luni & duminica

Zurich – Cluj-Napoca 11:40 – 14:40

Cluj-Napoca – Zurich 15:25 – 16:35

Joia

Zurich – Cluj-Napoca 6:50 – 9:50

Cluj-Napoca – Zurich 10:30 – 11:40

Pretul unui bilet one-way incepe de la 90 euro.

Biletele pot fi cumparate de pe site-ul SWISS.

Comentarii

 • Madalin spune:

  Speram sa si apuce sa zboare.
  Si Fly Dubai a anuntat de doua ori zboruri din Cluj, dar de fiecare data le-a scos la putin timp (saptamani) dupa anunt din sistem.
  Nu inteleg cum Fly Dubai nu a mers cu 2 zboruri pe saptamana, avand atatea conexiuni bune prin ei si prin Emirates… Iar Turkish merge bine mersi cu zboruri zilnice…

  • Mihai spune:

   Bine ca nu au venit si nici sa nu vina fly dubai.
   Pentru 100 euro si nu as zbura cu ei daca ar da 200 poate

 • Rares spune:

  Din One World, British Airways anuntase si pusese in vanzare bilete de pe Cluj pe LHR inainte de pandemie, prin 2020 – insa apoi au renuntat la ele. Sa speram ca vor reveni.

 • Mihai spune:

  Cred ca turcii sunt sustinuti puternic de guvern.
  Cistiga apoi pe zborul lung

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest