Inca o optiunea pentru Africa – Royal Air Maroc

Royal Air Maroc

Intr-unul din post-urile despre Mali pomeneam ca este destul de scump sa zbori pana in Africa. V-am prezentat pana acum Egypt Air care are preturi foarte bune din Larnaca si chiar si din Istanbul (cu ei zbor la sfarsit de an in Etiopia) si pe Afriqiah, companie libiana care acopera destule locuri in Africa la preturi bune… Astazi sa vorbim putin si despre Royal Air Maroc cu care am zburat in Mali.


La inceput despre companie. Mi s-au parut sa aibe servicii OK – avion curat, un Boeing 737 cu spatiu de picioare rezonabil, personal dragut si politicos (pe segmentul Casablanca – Bamako am avut numai stewarzi, pe zborul spre Europa, stewardeze 🙂 si mancare buna, lucru mai rar pe companiile europene – e drept, fiecare zbor avea cam 3 ore si ceva, dar si asa am primit mancare buna.

Hub-ul Royal Air Maroc este pe aeroportul Mohamed V din Casablanca care este de asemenea un aeroport OK, destul de mare (mai mare ca Otopeniul) si eficient… Prin magazine nu gasesti mare lucru, dar standardele oferte tigari – bauturi – parfumuri sunt rezonabil reprezentate… Daca vreti ceva mai sofisticat, cautati un alt aeroport.

Ce e important de stiut este ca Royal Air Maroc “acopera” foarte bine vestul Africii unde zboara practic in fiecare capitala… Aveti chef de o vizita in Bourkina Faso, pas de problemes, RAM zboara zilnic la Ouagadougou, va doriti o baie in Atlantic la Dakar, in Senegal, sunt si 2 zboruri pe zi…

In caz ca va doriti o escapade pana in Africa, nu ezitati sa aruncati o privire pe site-ul lor si sa verificati preturile Paris – destinatia dorita sau Roma – destinatia dorita… Eu am zburat de la Casablanca la Bamako cu 520 euro, iar de la Bucuresti la Roma stiti ca nu e o problema majora sa gasiti vreun pret super-bun – fie pe low-cost-uri, fie pe Tarom sau Alitalia.

Si un ultim cuvant… Daca vreti sa va duceti doar in Maroc, in general, preturile lui RAM sunt peste preturile practicate de armata de low-cost-uri care zboara din Europa spre cea mai interesanta destinatie din Africa de Nord (dupa pararea mea)… Aici aveti de ales intre EasyJet, Ryanair, Air Arabia Maroc, Jet4You si multe altele… dar aruncati totusi si un ochi pe Roma – Casablanca (ori Marrakech), uneori sunt niste super-promotii…

Site Royal Air Maroc:

Click aici

Categorii:
Tips & Tricks · Transport

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii