Desertul lui Alin Totorean

Concert pentru Alin Totorean

Il urmaresc cu admiratie de cativa ani buni, dar din pacate nu am reusit sa ne cunoastem direct niciodata. Dar asta nu ma impiedica sa il admir pe omul care s-a dus singur in cele inospitaliere locuri de pe planeta… Acest om este Alin Totorean. Si un om cu o putere si darzenie iesite din comun la o varsta atat de tanara are de trecut poate cea mai mare incercare din viata lui… Si v-as ruga sa incercam sa-l ajutam.

Cum ar fi sa urci in adierea vantului pe creasta celui mai inalt munte, sa aluneci si sa cazi pe spate in cel mai adanc abis, fara franghie de siguranta…

Aradeanul Alin Totorean, singurul roman care a traversat pe jos Desertul Atacama (Chile), cel de ani. A strabatut sute de kilometri in singuratate in Mongolia, Turcia, India, Maroc, Bolivia, Etiopia si a realizat prima expeditie romaneasca solitara a continentului Australian. A purtat numele Romaniei in cele mai neatinse locuri, si prin proiectul sau, “Descopera-ti semenii”, lansat in 2003, ne-a apropiat pe toti de culturi despre care nu auzisem vreodata. Multi dintre noi nu am avut pana acum ocazia sa il cunoastem pe Alin Totorean, dar felul in care isi povesteste calatoriile si isi prezinta colectia de fotografii pe care o imbogateste cu fiecare expeditie ma face sa cred ca suntem cu el peste tot unde merge.

Desertul pe care exploratorul, speologul, realizatorul TV, fotograful, omul, Alin Totorean il strabate, insa, acum e diferit de orice loc pe care planifica sa il viziteze. Se numeste liposarcom mixoid de grad inalt.

In luna iulie a anului trecut a fost operat la bratul drept, ca urmare a aparitiei unei umflaturi suspecte. Tumora a fost extirpata, impreuna cu o parte din muschiul biceps brahial, dar in urma examenului histopatologic, diagnosticul primit a fost de liposarcom mixoid de grad inalt, un anumit tip de cancer al tesuturilor moi. A urmat sedinte de radioterapie, iar pe 7 februarie va face a sasea si ultima sedinta de chimioterapie, la Institutul de Oncologie Fundeni. Dupa care se va putea stabili o evaluare completa si de perspectiva a starii generale de sanatate a lui Alin.

Mare parte din costurile tratamentului sunt acoperite de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, dar sunt foarte multe cheltuieli suplimentare cu deplasarile la Bucuresti, cu investigatiile medicale si tratamentele pe care le urmeaza. Alin este optimist. Nu a cerut sprijin, dar au fost prieteni care l-au ajutat si financiar, asa cum au putut.

Calatoria lui Alin Totorean continua cu demnitate, pentru ca, inainte sa cada, i-am intins o mana, aceasi mana pe care ne-ar fi intins-o si el. Alin Totorean nu e singur nici in aceasta expeditie.

Cont nr. RO49.RNCB.0016.0054.6682.0001

Titular cont: Totorean Ion
Deschis la BCR – Ag. Avram Iancu, Arad

Sau suna la 0721 363 869 begin_of_the_skype_highlighting              0721 363 869      end_of_the_skype_highlighting, 0771 503 519, 0760 257 365 pentru donatii sau orice alte informatii

Nu sunt nevoie sume mari, dar orice suma si orice gest este mare. Am reusit impreuna lucruri importante, iar acum e timpul sa o mai facem inca o data.

In plus, daca se intampla, sa fiti maine prin Arad, maine vineri, la Club Nerv are loc un concert umanitar pentru Alin.

Sursa: Campus Arad
Site Alin: wildtrack.ro

Alin Totorean

Alin Totorean

Categorii:
Evenimente

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest