Top 5 Gratis – Paris

1. Louvre.JPG

Este considerat de multi drept cel mai romantic oras din Europa, este visul a milioane de americani care doresc sa se casatoreasca (sau sa faca luna de miere) aici, este locul care a creat cateva generatii de romani care au avut un impact imens in istoria Romaniei… Manastire intr-un picior, ghici ciuperca ce-i? Bienvenue a Paris !

Parisul este, probabil, unul dintre cele mai vizitate orase din Europa, asa ca toata lumea se asteapta la preturi destul de mari… Da, este mai scump decat in Romania, dar, daca o sa te interesezi mai bine, o sa gasesti destule posibilitati de a avea o vacanta pe cinste la preturi rezonabile… In plus, exista destule atractii pe care le poti savura gratis… Si iata care sunt recomandarile mele… Nu sunt decat cinci in acest articol, dar va astept sa adaugati si voi ponturile voastre.

Louvre si Musee d’Orsay – este perla coroanei muzeale franceze si, poate, a intregii Europe… Este, de asemenea, gratuit pentru cei sub 26 de ani, permanent, iar cei mai in varsta pot intra gratuit in fiecare prima duminica a lunii si de ziua nationala a Frantei (14 iulie). Aceeasi schema e valabila si pentru invecinatul Musee d’Orsay (in cazul celor sub 26 ani, doar pentru cetatenii UE).

Capitala modei – Parisul este considerat, de asemenea, capitala mondiala a modei (Milano ar avea ceva de comentat aici!). Este foarte probabil sa n-ai niciodata bani pentru a cumpara creatii haute couture de aici, in schimb e gratis sa dai o tura in zona unde au buticuri toti marii creatori: Rue du Faubourg St. Honore sau Avenue Montaigne sunt cele mai bune locuri.

Paris Plage – daca esti la Paris in iulie-august, poate n-o sa mai ai nevoie de Coasta de Azur ca sa te bronzezi… pe malurile Senei se organizeaza, de cateva veri incoace, un mare strand… nisip, concerte gratuite, umbrele, aproape totul… de ce “aproape”? Pentru ca nu este prea recomandat sa te arunci in apele poluate ale Senei.

Notre Dame de Paris – una dintre cele mai faimoase catedrale de pe Batranul continent care au strajuit centrul Parisului de sute de ani, intrand in legenda, in istorie si in marea literatura (multumita lui Victor Hugo, si nu numai). Intrarea in catedrala este gratuita, trebuind sa platiti doar daca vreti sa urcati pe acoperis sau doriti sa vizitati tezaurul ecleziastic.

Cimitirul Pere Lachaise – poate vi se pare putin morbid sa vizitati un cimitir, dar n-o sa va mai ganditi la asta dupa ce veti fi vazut Pere Lachaise! Aici veti descoperi nu numai niste lucrari de arta remarcabile, ci si personalitati celebre: Balzac, Frederic Chopin, Jim Morrison, vocalistul trupei “The Doors”, Oscar Wilde, precum si o serie de personalitati romane: Marta Bibescu, Ana Brancoveanu, George Apostu si, mai ales, George Enescu.

1. Louvre.JPG

Piramida Luvrului

2. Rue du Fauborg.jpg

Un window shopping, ceva ?

3. Paris Plage.jpg

Paris Plage

4. Notre Dame.JPG

Notre Dame de Paris

5. Pere Lachaise.JPG

Cimitirul celebritatilor – Pere Lachaise

Categorii:
Franta · Top 5 gratis

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii