Cele mai… instagramabile locuri din Paris

. Turnul Eiffel Paris

Acum câteva luni, o colegă a venit la mine să-mi zică că merge la Paris pentru câteva zile, într-un city break. Mă așteptam să mă întrebe ce să vadă, unde să stea, întrebări obișnuite, dar întrebarea ei a fost „care sunt cele mai instagramabile locuri din Paris”. Wow. Asta da întrebare. I-am spus câteva și, când s-a întors, mi-a zis că sfaturile mele au fost excelente. De ani încoace, Instagramul a explodat. Și, odată cu el, dorința de poze cât mai „tari”, unice, cât mai interesante, pentru a le pune pe Instagram. Acum vreo zece ani, când lucram în Ucraina, eram surprins să văd că, în weekenduri mai ales, locurile frumoase din orașe erau asaltate de duouri – fotograf & fotomodel (de cele mai multe ori, atât fotograful, cât și modelul erau fete) – care făceau poze cât mai artistice (da, într-un caz am văzut și modelul dezbrăcându-se cu dezinvoltură, pe undeva printre ruinele unui castel polonez de lângă Lviv). Am întrebat dacă erau fotomodele profesioniste, răspunsul a fost nu – poate, unele și-ar dori să intre în lumea fotografiei de modă / artistice și aveau nevoie de portofoliu, altele pozau doar de plăcere. Și încă nu apăruse Instagramul, iar telefoanele cu selfie-uri erau abia la început.

Dacă te uiți pe Instagram (mă rog, depinde ce conturi urmărești), poți descoperi mii de conturi cu poze excepționale, care te fac să te gândești unde ți-e bagajul. E drept, unele sunt photoshopate la greu și, când ajungi acolo, nu recunoști locul, altele sunt făcute cu drona, care, din nou, sunt doar artistice, nu și relevante, pentru că niciodată nu o să zbori pentru a admira ce a pozat drona, dar fotografia artistică de călătorie continuă să se dezvolte și să convingă cât mai mulți oameni să se pună în mișcare și să vadă locuri. Și acesta e un lucru bun 😊.

Dar hai să revin la subiectul articolului… care sunt cele mai… instagramabile locuri dintr-un oraș atât de fain și charismatic ca Parisul.

 

Turnul Eiffel – deși contemporanii construcției lui au spus că este oribil, o insultă la adresa Orașului-lumină, mărețul turn a supraviețuit dorinței de demolare și celor două războaie mondiale, devenind simbolul de netăgăduit al Parisului. Personal, îmi place turnul, are o siluetă elegantă și, deși este evident disproporționat de înalt, comparativ cu restul Parisului, se integrează perfect. Sau poate că sunt eu prea obișnuit cu el 😊

Ei, care sunt cele mai instagramabile locuri de pozat turnul?

Unul este cel clasic, de la Trocadero, de pe terasa de lângă Muzeul Omului. Poți găsi acolo diverse unghiuri și colțuri interesante, dar mai există un loc interesant, cu turnul ieșind dintre clădirile clasice ale Parisului, pe Rue de L’Universite. Check it out 😊. De asemenea, caruselul de lângă Sena, cum cobori de la Trocadero, e un loc fain pentru fotografii cu multe like-uri 😊.

Montmartre – vechiul cartier boem al artiștilor parizieni este un cartier delicios pentru fotografi. Aproape fiecare colț este instagramabil. Clădirea La Maison Rose este în mod particular foarte fotografiată, fiind… roz.

Pe malul Senei, la bouquinistes. Bagă un filtru sepia și vei avea imagini de secol XIX 😊. Pe lângă cărțile interesante pe care le poți găsi (dacă vorbești bine franțuzește), este un crâmpei din Parisul de acum câteva secole.

Luvru – te poți juca la infinit cu piramida aia modernistă din curtea vechiului palat regal. Găsește unghiurile care trebuie și vei avea poze instagramabile.

Jardin du Luxembourg – vrei niște poze cu o grădină fabuloasă à la française în mijlocul urbei? Grădina palatului Luxembourg este ideală – într-o direcție, poți fotografia palatul clasic, în stilul palatelor franțuzești, în cealaltă direcție, apare silueta Turnului Eiffel.

Cimitirul Pere Lachaise. Pare un pic cam funebru, dar asta e. Unul dintre cele mai instagramabile și mai puțin vizitate locuri din Paris este cimitirul „de protocol”, unde sunt îngropați oameni de seamă ai Franței și nu numai. Dacă o să cauți bine, o să găsești personalități ale culturii române – de la George Enescu (da, compozitorul național se odihnește în Paris) la Martha Bibescu, de la Ana Brâncoveanu la Elvira Popescu, George Apostu și Nicolae Penescu, ultimul, ministru de interne al României înainte de funesta perioadă comunistă. Cu atâtea personalități aici, cimitirul Pere Lachaise este o colecție de opere de artă în aer liber și unul dintre cele mai instagramabile locuri din Paris.

Macarons, crepes, café au lait și croasanți. Pe orice terasă din Paris 😊

 

Și dacă dai o fugă la Paris pentru poze mai mult sau mai puțin instagramabile, aruncă-ți un ochi pe ofertele Blue Air. Spre deosebire de alte companii low-cost care zboară la Beauvais, aeroportul low-cost al Parisului, aflat destul de departe de oraș, Blue Air are zboruri și spre principalul aeroport parizian – Charles de Gaulle, la prețuri mai bune decât Taromul, cu conexiuni excelente spre Paris, dar și spre Disneyland.

Cele mai bune prețuri afișate acum sunt de 40 de euro (one-way), aici fiind inclus și bagajul de cabină de 10 kg (nu ai nevoie de mai mult pentru un city break, excepția fiind dacă îți propui să faci cumpărături serioase, dar atunci îți cumperi un bagaj de cală pentru retur), inclusiv în luna iulie.

 

Pentru developare poze digitale există iFoto – Laboratorul Foto Online.

blueair-logo
Categorii:
BlueAir · Franta

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest