Top 5 gratis Andaluzia

Imagini Andaluzia: Santa Cruz Sevilla

Reincep populara rubrica “top 5 gratis” – ce poti face gratis cand te afli intr-un oras sau zona din Europa si din lume. Iar astazi m-am gandit sa scriu despre o regiune care mie imi place in mod deosebit – provincia Andaluzia, din sudul Spaniei, o zona unde influentele europene si arabe se intrepatrund, creand o arhitectura citadina, dar si rurala, de vis. In Andaluzia se afla numeroase orase superbe – de la cele de pe “triunghiul de aur al Andaluziei” – Sevilla, Córdoba, Granada, la unele mai putin vizitate, dar care merita cu prisosinta: Cádiz, Jérez de la Frontera, Málaga, Ronda si lista ar putea continua la nesfarsit…

Dar hai sa vedem ce putem face moca in Andaluzia…

  1. Archivo de las Indias Sevilla – la doi pasi de Catedrala si Alcázar se afla fabuloasa arhiva a intregului comert purtat de Spania si coloniile sale americane. Pe langa arhiva care e foarte interesanta pentru istorici, cladirea este fabuloasa.
  2. Museo de Bellas Artes Sevilla – Poate al doilea muzeu de arta al Spaniei ca importanta dupa faimosul Prado din Madrid, muzeul este gratuit pentru cetatenii Uniunii Europene :). Gracias, Europa!
  3. O parte din Alhambra Granada – Alhambra este, probabil, unul dintre cele mai frumoase exemple de arhitectura islamica din lume. Si evident ca, pentru a o vizita, trebuie sa platesti serios (in jur de 12-15 euro, daca retin bine). Si totusi exista o frantura din Alhambra are se poate vizita gratis… De la intrarea oficiala, ia-o in jos spre Hotel Alhambra Palace (poti sa-l vizitezi gratis, merita J), dar inainte de palat e o alee care te duce spre o fantana si o poarta gigantica in stil maur. Continua-ti drumul pana la palatul lui Carlos al V-lea si tot drumul pana acolo (inclusiv o frumoasa panorama a Granadei) este gratuita.
  4. Zona veche – Sevilla, Córdoba si Granada au toate cartiere istorice, absolut superbe: Santa Cruz, zona de langa Calleja de las Flores si Albaicín… Pierde-te pe ulitele stramte, minuneaza-te la vederea arhitecturii zonei si, mai ales, arunca o privire in patio, gradinile interioare intotdeauna pline de flori si vegetatie!
  5. Numeroase atractii sunt gratuite duminica (nu toata ziua insa): Catedrala din Sevilla, Muzeul Picasso din Málaga, sau Alcazaba, palatul maur din Málaga. Atentie, Torre de Oro din Sevilla, care adaposteste un muzeu naval, este gratuit martea.

In plus, daca aveti sub 25 de ani si sunteti studenti, nu uitati acasa carnetul de student international – ISIC. Veti putea intra la mai multe atractii (inclusiv Alcazarul din Granada) gratuit sau la preturi semnificativ mai mici!

Imagini Andaluzia

Obiective turistice Andaluzia: Arhivele Indiilor.JPG

Arhivele Indiilor

Imagini Andaluzia: Santa Cruz Sevilla

Santa Cruz, cartierul vechi din Sevilla

Imagini Andaluzia: Albaicin, panorama din Alhambra

Albaicin, panorama din Alhambra

Albaicin Andaluzia

si de aproape

Impresii turistice Andaluzia: strada florilor Cordoba

Calleja de las Flores din Cordoba

Imagini Andaluzia: Patio andaluz

Patio andaluz

Imagini Andaluzia: Turnul de aur

Torre del Oro

Categorii:
Spania · Top 5 gratis

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest