Nou la Imperator Travel Shop: Lacat aprobat TSA pentru SUA

Lacat de bagaje pentru SUA

Incet-incet, aducem din ce in ce mai multe produse in magazinul de accesorii de calatorie Imperator Travel Shop si, incepand de astazi, puteti sa cumparati de aici un produs esential daca aveti de gand sa calatoriti in SUA – asa-numitul lacat TSA (“TSA lock”) care este singurul lacat acceptat de autoritatile din Statele Unite sa il puneti pe bagaje… Orice alta incuietoare poate fi sparta in mod discretionar.

Putin istorie – dupa atacul din 11 septembrie 2001, Statele Unite au intarit masurile de securitate in cazul transporturilor, in general, al zborurilor, in particular… Unii spun ca masurile sunt destul de paranoice, probabil au ceva dreptate, dar, in mod cert, trecerea prin sistemele de securitate din aeroporturile din State nu este deloc o placere. De aceea si evit tranzitul sau calatoriile in SUA. Iar tot acest aparat urias de securitate numit TSA (Transportation Security Administration), creat dupa 11 septembrie, a venit si cu ideea ca cei de la securitatea aeroportuara sa poata sa deschida bagajele calatorilor la discretie – asa a aparut “TSA lock”.

Ce este “TSA lock”? Este un lacat ca orice lacat, dar care poate sa fie deschis de controlorii de la TSA cu o cheie speciala. Daca nu ai un lacat TSA, autoritatile aeroportuare americane au dreptul sa sparga orice tip de lacat sau incuietoare pe care o ai pe bagaj, pentru a verifica continutul. Asa ca exista destui care se trezesc acasa cu geamantanul spart si nu stiu de ce (daca mai treci si printr-un tranzit prin vreun aeroport din Europa de Vest, poti avea nesansa ca lucrurile din bagaje sa-ti fie “vamuite” de asemenea).

Acesta este “TSA lock” – “lacatul TSA pentru SUA” care este disponibil, incepand de azi, pe Imperator Travel Shop. Aveti la dispozitie doua variante: un lacat cu cheie sau cu cifru dintre care sa alegeti!

 Lacate TSA pentru SUA in oferta Imperator Travel Shop

Lacat de bagaje pentru USA

Lacat TSA cu cheie

Lacat de bagaje pentru Statele Unite

Lacat TSA cu cifru

Categorii:
Diverse

Comentarii

 • akafix spune:

  F. util. Eu am patit-o in 2005 cand aveam o valiza din alea rigide cu incuietoare. Au fortat-o si na-m mai putut ss inchid ca lumea. Pana la urma, norocul meu ca mi-am luat o valiza serioasa din Chicago. N-a fost insa prea placut sa treabuiasca sa leg valiza cu banda adeziva ….

 • akafix spune:

  n-am si s-o
  , desigur

 • Radu Marian spune:

  Stimate Imperator,daca e posibil, va rog sa ma informati unde in Cernauti se pot schimba RON in HRYVINE
  Nu am de gand sa ma duc in bazar, vreau sa vad orasul si sa schimb bani pentru acest scop.
  Stiu ca nu e nici un impediment in a schima $ sau Euro, dar eu doresc sa schimb RON.
  Mii de multumiri.
  Radu

  • Imperator spune:

   Nu mi-aduc aminte sa fi vazut vreundeva ca schimba leii in hrivne. Sunt multe case de schimb, poti sa intrebi, dar afisat nu e decat rubla, dolarul si euro. Sau la granita, intreaba. Nu e nici o casa de schimb, dar or fi oameni interesati

   • Claudiu Lazar spune:

    Eu am schimbat euro si dolari la casa de schimb chiar in incinta bazxarului 😀 De asemenea am retras hrivne de pe cardul romanesc Raiffeissen (au sediu in cladirea mare de la intrarea in bazar). Pe acest card aveam lei romanesti, transformati acolo in hrivne la un curs corect + 2% comision. Deci se poate, si pare mai bine asa, deoarece la granita ti se cer oricum tot felul de taxe („traditia” denumesc ei mita) si completezi o serie de hartii… Trebuie sa declari TOTI banii pe care ii ai asupra ta, dar formularul e cam ambiguu – in sensul ca acolo scrie ceva genul „ce valuta aveti asupra dv.”- iar eu am declarat banii, mai putin ceva hartii fara valoare mare in hrivne (am considerat ca asta nu e valuta) si am avut probleme din cauza asta, m-au tinut vreo 4 ore la declaratii, etc. Pana la urma mi-au confiscat suma nedeclarata. Nu cred ca mai calc pe acolo 🙁

 • Vlad F. spune:

  Interesanta treaba si utila. Mie mi-au spart lacatul valizei (cu cheie), pe Fiumicino, in 2011, dupa un zbor Cluj – Roma (Wizz Air), nici azi nu stiu de ce. Nu mai era pe valiza la primiri bagaje.

 • Nicky spune:

  Interesanta treaba, pe deasupra e bun sa-l folosesti si pe la hosteluri sa-ti inchizi lucrurile. Un lacat e bun sa-l ai la tine!

 • Patty spune:

  Stie cineva cum pot seta acest lacat?…Ma tot chinui de ceva vreme si nu imi iese…:))

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest