Istanbul – Kuala Lumpur la 496 euro de Craciun si Anul Nou… dar e o mica problema !

Saudi Airlines.jpg

Un vechi proverb spune ca omul gospodar isi face iarna car si vara sanie. Omul cu computer la cap isi ia biletele de avion de Craciun si Anul Nou cand gaseste niste super-preturi chiar daca afara sunt 30 de grade si calendarul spune ca inca n-am trecut de Solstitiul de Vara. Asa ca m-am gandit sa va semnalez o oferta, deja traditionala a celor de la Saudi Airlines – cam de Craciun si Anul Nou, baga bilete din Istanbul spre Kuala Lumpur la sub 500 euro ! Anul acesta, vad ca pretul este 496 euro ! Un pret chiar bun mai ales in mijlocul sezonului de mega-varf cand mii si mii de europeni se indreapta spre Asia de Sud Est in cautare de „sun, sand and…”, ma rog completati voi !

Exista diverse combinatii inca disponibile fie inainte, fie dupa Craciun si Anul Nou, jucati-va pe site-ul Tripsta si veti gasi numeroase combinatii ! La dus conexiunea e beton, ai aproape 3 ore (nici prea mult, nici prea putin), totul e OK. Problema e la intors – avionul Saudi Airlines aterizeaza pe aeroportul din Jeddah la ora 19:10 si cursa spre Istanbul decoleaza a doua zi dimineata la ora 10:05. Ar fi o seara minunata prin Jeddah, problema este ca iti trebuie o viza de tranzit, iar tu, ghiaur necredincios primesti cu mare greutate viza de Arabia Saudita (tara cunoscuta in mod oficial drept „Regatul Protector al Celor Doua Locuri Sfinte”). Sincer, nu stiu cum se ia o viza de tranzit de Arabia Saudita ca sa poti iesi in oras si dormi undeva la vreun hotel.

Desi Arabia Saudita este un stat super-bogat, aeroporturile sunt de lumea a 3-a, hai de lumea a 2-a. Nu am fost pe acolo, dar cine a fost si ce am mai citit pe net mi-au spus ca raposata Baneasa si-ar fi gasit un loc de cinste in panoplia aeroporturilor saudite. Wifi este din cand in cand si costa, nu prea ai unde sa te intinzi, mancarea este cel mult mediocra, in fine. Dar totusi, daca nu iti pasa ca te vei plictisi de moarte intr-un aeroport de 2 lei timp de 15 ore, atunci gandeste-te serios la oferta. Si da un telefon la Ambasada Arabiei Saudite de la Bucuresti, poate, poate, Allah se va indura de tine si vei primi o viza de tranzit.

Cum spuneam, pentru a te uita la conexiuni si eventual achitiziona biletul, uite-te aici.

Si sa nu uit ! Fetelor, daca prin Kuala sau Bangkok ati mers in pantaloni scurti, cand zburati cu Saudi sau in tranzit, renuntati la a va arata vreo bucatica cat de mica de piele… Infasurati-va de nadejde ! Acum, nu e obligatoriu sa purtati o abaya (cum este daca intrati in Arabia Saudita !), dar e obligatoriu sa fiti cat mai infasurate si eventual si cu ceva pe cap… nu de alta, dar tinerii sauditi se vor uita la voi de parca ar vrea sa va manance !

 33. Istanbul - Kuala Lumpur.jpg

Cum ziceam, aveti destule optiuni si nu neaparat in zilele astea

34. Saudi Airlines.jpg

Dar, returul prin Jeddah este cam lung !

(Apropos, legea saudita spune ca poti sta in aeroport daca ai un timp de tranzit de sub 18 ore si zbori cu Saudi Airlines !)

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii