Încă un pont – wi-fi fără costuri suplimentare prin toată lumea via Fon de la Telekom

Fon de la Telekom - Toronto.jpg

Aţi auzit de Fon? Eu nu, până zilele trecute, când mi-au zis prietenii de la Telekom. Dar, după ce am citit diverse materiale despre ei, mi s-a părut foarte tare, mai ales pentru unii ca mine, care au nevoie destul de des de conexiune la Internet… şi vorba aia… degeaba ajungi într-un loc frumos, dacă nu ai net să share-uiești poza pe Facebook! 🙂

Dar hai să vă spun care e treaba. Fon a fost fondată de un băiat din Argentina, Martin Varsavsky pe numele lui. Omul a creat tot soiul de companii (una vândută chiar lui Deutsche Telekom, acum mulţi ani), iar ultima idee este să creeze cea mai mare comunitate wi-fi din lume. Principiul e simplu – dai un pic din wi-fi-ul tău de acasă şi accesezi altele, câteva, de prin lume. Câteva, adică vreo 13 milioane de puncte de wi-fi. Fon există de la sfârşitul lui 2005 şi se tot extinde, se extinde, se extinde şi, iată, a ajuns şi în România, în parteneriat cu vechii prieteni ai lui Varsavsky de la Deutsche Telekom.

Bon, care e ideea? Simplu – trebuie să ai Internet fix acasă (sau la birou) de la Telekom, dar şi un router wireless Huawei HG 658. Dacă îndeplineşti aceste condiţii, te bagi pe pagina lui Telekom la “Administrare Fon” din My Accountşi activezi opţiunea “Telekom Fon”. Poți face lucrul acesta și sunând la 1234 sau dacă mergi într-unul din magazinele Telekom. Din acel moment (primeşti user şi parolă pe loc), tu o să share-uieşti un pic din netul tău (nu mai mult de 2 MB/secundă şi nu la mai mult de 2 utilizatori). Apoi, dacă descarci aplicaţia gratuită Fon (atât Iphone, cât şi Android), telefonul tău va descoperi imediat unde este un Fonspot. O vei vedea pe telefonul tău oriunde vezi o reţea wi-fi al cărei nume începe cu “Fon” – gen FON_FREE_INTERNET, Fon Wi-fi etc.

Cum ziceam, cei de la Fon susţin că au vreo 13 milioane de Fonspot-uri în toată lumea. Dacă vrei să-ţi faci o idee pe unde sunt, aruncă o privire pe harta lor. O să vezi că te duce direct la Madrid pentru că Fon este din Madrid şi, evident, acolo s-au dezvoltat foarte mult. Dar uită-te, sunt câteva spoturi şi în Bucureşti, şi vreo 2.000 în toată ţara, şi, în mod indiscutabil, de când Telekom Romania a început proiectul cu Fon, vor fi mult mai multe. Dar, în principiu, cele mai folositoare sunt cele din străinătate, aşa că pur şi simplu tastezi localitatea unde vei merge şi vezi pe unde e oportunitate de Internet gratis.

A… şi să nu uit: opţiunea Fon este, de asemenea, fără costuri.

 

 

 

 

 

 

Etichete:
· ·
Categorii:
Noutati

Comentarii

 • Doina spune:

  Yessss !!! Multumim, Imperator.

 • andrei spune:

  de 2 luni ma amagesc cei de la Telekom ca imi trimit 2 recivere HD, au adus pana la urma unul SD. Nici cu schimbarea pachetului de servicii tv nu e usor, din pachet S in L inca nu au reusit sa puna in aplicare. Ii sun sa ii intreb ce se intampla, imi spun ca vor reveni ei cu un telefon si…..asteapta…….

 • Florin spune:

  Să știți că și alții au „inventat roata”… cu Wi-fi Free !
  Eu sunt abonat UPC și folosesc cu succes serviciul ăsta (adică UPC Wi-fi Free) de 2 luni.
  Abia aștept să ajung și în străinătate (în țările unde activează UPC) pentru a-l testa și acolo 🙂

 • BaciuViorel spune:

  Salut te rog frumos tr si mie pe mail o aplicatie pentru android vreau si eu net gratis se poate ? multumesc frumos

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii

Pin It on Pinterest