Ce să faci în Bali pentru o experiență Eat Pray Love

image (26).png

Mulți dintre voi știți că îmi place Bali foarte-foarte mult. De multe ori, când sunt întrebat care este cel mai frumos loc pe care l-am vizitat, spun Bali (deși aș putea nominaliza alte 547 de locuri superbe :)). Nu am mai fost de ani în Bali, dar Maria a fost recent și mi-a trimis articolul de mai jos… Maria este adepta vacanțelor exotice cu scopul de a se armoniza și a evolua spiritual, mental fizic și emoționalși scrie pe blogul My Exotic Dream https://myexoticdream.net/

Insula Bali este cunoscută ca destinația exotică favorită pentru iubitorii de spa-uri, yoga și de temple hindu. Natura, oceanul, cultura și religia fac din acest spațiu un loc sacru cu o vibrație înaltă.

Se spune că, la origine, pe această insulă au fugit din calea unui război regii, preoții si artiștii unei vechi societăți. Aceasta este doar o legendă. Dar dacă ajungi acolo, s-ar putea să o crezi.

Numită si Insula Zeilor, este o fărâmă hindusă într-o mare islamică.

În această destinație evadează mulți oameni, de toate felurile, căutând distracție, relaxare, sporturi extreme, regăsirea de sine, iubire etc. De cele mai multe ori, le și găsesc. Dar o mică parte din oameni nu găsesc nimic pe placul lor acolo, nu am înțeles niciodată de ce, probabil este doar energia locului, cu care ei nu rezonează.

Cu alte cuvinte, poți găsi cu siguranță ceva pe gustul tău în Bali, ai de ales între muuulte tipuri de activități și experiențe. Și dacă ești în căutarea unei experiențe pentru mintea, trupul și sufletul tău, te invit să ții acest minighid pe aproape.

IMG_2931.JPG

În primul rând, trebuie să te hotărăști cu cine călătorești pentru o astfel de experiență. Există trei variante:

 1. Să mergi Singură/Singur – The true Eat Pray Love experience.

2. Să mergi într-un retreat organizat, împreună cu oameni care au interese comune cu ale tale și care se află acolo cu același scop, acela de a se regăsi, a se armoniza, reconecta. Eu merg regulat în astfel de vacanțe, dacă doriți să aflați mai multe despre acestea, puteți citi pe blogul meu.

3. Împreună cu persoana iubită sau cu prietenii – Hmm, nu știu ce să zic despre această variantă. Poți merge cu persoana iubită dacă sunteți cu adevărat pe aceeași lungime de undă la acest capitol. Poți merge și cu o prietenă/ un prieten. Dar cu cât mai puțini, cu atât mai bine. De ce? Pentru că, atunci când îți dorești o experiență de acest gen, trebuie să ieși din zona ta de confort. Plus că nu vrei deloc stres în jurul tău.

În al doilea rând, trebuie să alegi zona în care mergi. Bali nu este mare, dar este fooooarte aglomerat. Centrul spiritual și artistic al insulei este Ubud, care se află aproximativ în centru, dar unde nu ai plajă. Îți poți împărți sejurul în două părți, câteva zile în partea de S-V și restul în Ubud. Sau, dacă nu, poți alege doar Ubud și să îți rezervi o zi sau două pentru un trip spre plajă. Nu vă speriați, în Ubud oceanul este înlocuit de piscine superbe cu deschidere către junglă sau orezării.

Și acum, câteva activități care să îți aducă acea stare din Eat Pray Love sau, mai bine spus, acea conectare cu sinele:

 

Practică Yoga în cele mai frumoase locuri

 

IMG_3110.JPG

Bali este un loc renumit pentru această practică, în Ubud găsești nenumărate studiouri . Cel mai cunoscut, însă, este The Yoga Barn. Acolo poți găsi diferite clase pe care să le încerci, diverse tipuri de yoga, meditații, cursuri etc. Este un loc foarte frumos, în care se strâng turiștii pasionați de acest domeniu.

Dacă dorești să practici yoga alături de expații din Bali, îți recomand să încerci Radiantly Alive.

 

Vizitează temple ascunse de ochii turiștilor

IMG_0479.JPG

Bali, supranumit Insula Celor O Mie de Temple, îți poate oferi nenumărate lăcașe de cult, cu o arhitectură spectaculoasă. Pe lângă cele comerciale, îți recomand să le vizitezi pe următoarele:Sebatu Temple, unde poți participa la ritualul de purificare cu apă, Batukaru Temple , Goa Gajah și Besakih Temple – cel mai mare templu din Bali.

 

Participă la un ritual tradițional, alături de localnici

 

Balinezii au o ritualitate ca nicăieri în această lume. De exemplu, o femeie dintr-o familie tradițională își petrece 70% din timpul său pregătind, făcând sau curățând după un ritual. O familie trebuie să facă aproximativ 50 de ofrande pe zi, acestea fiind plasate peste tot, pe străzi, în fața casei, în fața curții, la intersecții, peste tot. Le veți observa, cu siguranță.

Ritualurile principale sunt cele pentru Full Moon sau Dark Moon. Dar ritualuri au loc aproape zilnic, trebuie doar să vă bazați pe sincronicitate, să întrebați un localnic sau un expat și să asistați la unul.

IMG_0850.JPG

IMG_1671.JPG

 Vizitează un vindecător pentru purificare și armonie

IMG_1688.JPG

În Bali, oamenii merg mai întâi la un vindecător și doar apoi la medic. Acești oameni, care sunt considerați purtători ai spiritului vindecării, te pot ajuta atât pe plan fizic, cât și emoțional sau spiritual. Desigur că sunt iarăși nenumărate variante, unii mai comerciali, cum ar fi Ketut din Eat Pray Love, alții autentici, de care nu afli printr-o căutare pe Google. Eu vă pot recomanda cea mai tânără Preoteasă Hindu, Ida Resi Alit, care, după un impas din viața sa, s-a trezit cu harul vindecării și al purificării. Dacă vă hotărâți să o vizitați, vă va face un adevărat ritual de purificare cu apă, dar, atenție, trebuie să vă programați cu ceva timp înainte.

 

 1. Savurează o plimbare cu bicicleta prin orezării

Este o experiență minunată, în care poți savura ambianța satelor balineze și verdele crud al orezăriilor. O plimbare relaxantă prin aceste împrejurimi ale Ubudului te vor face să te simți cu adevărat binecuvântat. Poți opta pentru un tur organizat.

IMG_2408.JPG

 1. Lasă-te purtat de energie prin ecstatic dance

Aceasta este noua modă în materie de spiritualitate și dans. Nu este un stil, deoarece nu există reguli. Trebuie doar să te lași dus de energia creată în acel spațiu datorită muzicii și oamenilor. Trebuie să dai drumul tuturor inhibițiilor și să intri în stare, este oarecum o stare extatică, asta dacă reușești să te lași dus de flow. În Ubud, cel mai cunoscut loc pentru o astfel de experiență este tot Yoga Barn. Puteți vedea și acest video, nu-i așa că observați cât de diferiți suntem și cât de greu ne este unora să dăm drumul inhibițiilor?

 

 1. Răsfață-te la spa

Bali este una dintre cele mai cunoscute destinații pentru spa-uri. Acesta poate fi un avantaj sau un dezavantaj. Majoritatea au prețuri mari și este destul de greu să găsești niște servicii bune, dacă nu vrei să plătești sute de dolari pentru câteva ore la spa. Iar pe cele OK la prețuri decente nu le găsești online. Dar este un must-do dacă vrei o adevărată experiență Eat Pray Love în Bali. Eu îți pot sugera să cauți live în zona în care ești și să găsești ceva pe placul tău. Știu că Maya Spa este un loc superb, la fel și Ayana, dar care este în sudul insulei. Pe acest site puteți găsi un top al spa-urilor, dar atenție că majoritatea sunt scumpe.

 

 1. Vizitează galerii de artă și pictează

În Bali, este o abundență de pictori și artiști locali, ce sculptează în piatră și lemn. Peste tot, pe marginea drumului, veți vedea grădini pline cu opere de artă, zei și zeițe sculptate în piatră, adevărate opere de artă, ce pot fi achiziționate la un preț foarte mic. Dar în lipsa unui transport pentru așa ceva, te poți plimba și te poți delecta în galeriile de artă din Ubud, unde vei găsi picturi deosebite. Poți păși în ateliere și te poți alătura artiștilor, creând propria ta capodoperă.

 

 1. Asistă la răsăritul soarelui în vârful unui vulcan

Vulcanii sunt repere spirituale ale balinezilor. Aceștia sunt în număr de trei și sunt implicați în religia și cultura oamenilor, în viața lor de zi cu zi. De exemplu, balinezii nu folosesc punctele cardinale ca noi, pentru ei reperele sunt vulcanii, deci ei se vor referi la un anumit loc în funcție de aceștia. Doi dintre ei sunt activi și se pot vizita,

însă vă recomand Mt Batur, deoarece este cel mai ușor, din câte am înțeles. Ușor însemnând că va trebui să ajungi la baza sa în jurul orei 4:00 dimineața și să urci timp de două ore până în vârf. Dar îți vei începe ziua odată cu soarele, într-unul dintre cele mai frumoase locuri. Este o experiență ce merită trăită. După ce ai asistat la răsărit, turul mai durează cam o oră jumătate-două, iar apoi începi coborârea. Este destul de obositor, dar îți recomand din tot sufletul să trăiești asta (vei mânca un ou fiert la aburul vulcanului:P ). Atenție: va trebui să vorbești cu un șofer sau cu un ghid local să îți programeze transportul astfel încât să ajungi la timp la baza vulcanului, de unde va trebui să angajezi un ghid. Detalii poți găsi în articolul meu despre această aventură.

IMG_2637.JPG

 1. O noapte de salsa împreună cu expații din Bali

Aceasta va fi cu adevărat o experiență ca în filme, atunci când turistul nimerește într-un local secret unde au loc cele mai tari petreceri. Ei bine, da, sunt astfel de locuri și în Bali, dar eu vă voi povesti despre niște localuri din Ubud. Aici se strâng de câteva ori pe săptămână localnicii și expații, pentru a dansa salsa și pentru a socializa. Aceste întâlniri nu au loc întotdeauna în același loc, de aceea trebuie să afli. Dar eu îți pot da un mic ajutor, care este valabil pentru această perioadă cel puțin, pentru viitor va trebui să te împrietenești cu oameni noi și să afli. Luni și joi: Indus; Miercuri: Jazz Cafe; Vineri: Havana Club; Sâmbătă: Laughing Buddha. Eu cred că va fi o experiență foarte frumoasă J.

                     Eu îți urez o călătorie minunată atât în exterior, cât și în interior!

Dacă dorești să citești povestea mea și să afli mai multe despre acest gen de vacanțe în locuri exotice, vizitează www.myexoticdream.net

 

Dacă ai întrebări, nu ezita să mă contactezi : Maria, www.myexoticdream.net

IMG_3191.JPG

Comentarii

 • Man spune:

  Serios, mi-e greu sa citesc articolul asta cu atat de multe dezacorduri intre subiect si predicat!

 • Ali spune:

  Subscriu. Ma zgarie pe urechi formularea la persoana a 2-a care iti dicteaza o reteta (fa aia, danseaza acolo, lasa-te purtat de energia X etc.) care aduce cu articolele din revistele glossy (7 pasi pentru buze pefecte, 5 trucuri cu care il vei seduce pe EL, 100 de lucruri de facut pana mori and so on). Pacat altfel de informatie care e chiar ok.

 • alex spune:

  au aparut profesorii de gramatica.. Articolul e f ok, ia incercati sa scrieti VOI ceva si eu analizez, sa vedem cum o dati ))

 • Ali spune:

  @Alex, eu nu am o problema neaparat cu gramatica ci indeosebi cu stilul folosit, care e enervant (cel putin pentru urechile mele, poate pentru altii nu o fi asa). Si repet, informatia din articol e ok. Iar comentariul meu ar trebui luat drept critica constructiva.

 • Ana spune:

  Faptul ca ai pretentia ca un blogger ROMAN sa scrie corect romaneste nu mi se pare o asteptare exagerata, ci de bun simt, asa ca ma alatur „profesorilor de gramatica”. Trebuie sa-ti asumi si criticile atunci cand publici un articol cu greseli pe un blog foarte citit ca cel al lui Imperator.

 • Gancea Oana spune:

  Oameni buni chiar sunteti de toata jena…In loc sa-i urati de sanatate acestui minunat om care prin bunavointa , fara interese ascunse ne ajuta enorm cu aceste informatii pretioase , ne da pas cu pas , mura in gura cum se spune pe romaneste informatii extrem de utile, voi veniti sa aruncati cu noroi. Nu va obliga nimeni sa intrati pe site-ul lui Imperator atata timp cat nu va sunt satisfacute cerintele . Imi pare rau , dar trebuie sa va spun ca faceti parte din categoria romanilor carcotasi, romani care nu vad nimic pozitiv in munca unui OM, romanii care nu ne fac cinste.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest