Hotelscan – un agregator de site-uri de cazare

01. Hotel Scan - alege

Cred ca multi dintre voi ati auzit de Skyscanner, Hipmunk sau de site-uri similare (numite si metasearch) pentru biletele de avioane. Principiul lor de functionare e simplu: daca intri pe un metasearch, acesta iti gaseste cele mai bune oferte cautand printre zeci (sau mai multe) site-uri on-line si, teoretic, vin cu cel mai bun pret descoperit. Skyscanner nu vinde niciun bilet de avion, el de fapt te directioneaza la un alt site care vinde efectiv bilete si pentru care garanteaza ca e cel mai bun pret de pe piata. Din ce traiesc metasearch-urile? Din comisioanele cedate de vanzatori. De exemplu, daca Skyscanner te trimite spre vola.ro si iti cumperi bilet, vola.ro ii plateste un comision lui Skyscanner.

Ei bine, exista astfel de servicii si in gasirea unei cazari. Da, toata lumea a auzit de Booking, unii mai folosesc Airbnb, dar sa stiti ca exista zeci si zeci de astfel de site-uri. Ei bine, Hotelscan.com este un astfel de serviciu… el verifica preturile pe mai bine de 100 de site-uri (inclusiv Booking si Agoda, adica cele doua site-uri care le folosesc si eu), iti ofera cea mai buna solutie si apoi poti sa iti achizitionezi cazarea de pe site-ul vanzator. Pretul este acelasi ca si cum ai fi intrat pe site-ul respectiv, ceea ce iti alege Hotelscan este de fapt site-ul cu cel mai bun pret. Cum ziceam, poate fi Booking, poate fi Agoda (pe care eu il folosesc mai des cand ma duc in Asia), poate fi Hotels.com, poate fi orice altceva.

Evident, cand faci o cautare pe Hotelscan iti apare automat si harta zonei (ce imi place la Hotelscan este ca harta iti apare de la primul click, nu trebuie sa dai clic de nu stiu cate ori sa verifici unde este fiecare hotel, cum e cazul la Booking), dar si niste criterii pe care ti le poti stabili chiar tu – cum ar fi pretul, stele, tipuri de cazare (hotel, pensiune, etc.), precum si alte criterii.

Hai sa va arat cum functioneaza. Faci clic aici.

 01. Hotel Scan - alege

Sa zicem ca vrem sa mergem un weekend la Budapesta, candva prin octombrie. Ma rog, vad hoteluri pana la aproape 1.500 euro / noapte, asa ca setez ca as vrea sa nu fie mai mult de 50 euro.

02. Hotel Scan - Budapest

Imi apare urmatorul ecran – vezi hotelurile cu pretul cel mai bun, preturile la diversi furnizori, dar si nota primita de la cei care au stat in ele. Hai sa zicem ca alegem Casa de la Musica Hostel – costa 18 euro la BudgetPlaces, dar vedem ca e 28 euro pe Booking, Agoda, Venera si Hotels. Facem clic pe Casa de la Musica.

 03. Hotel Scan - Casa de la Musica

 

Vezi unde este pe harta, preturile de la cei mai buni furnizori (cum ziceam, Budget Places), poze, servicii. Apesi pe “vezi oferta”

 04. Hotelscan - alege

Ajungi pe BudgetPlaces, de unde poti sa-ti iei cazarea la 18.01 euro.

 

 

Categorii:
Tips & Tricks

Comentarii

 • Paul spune:

  Multumesc de site. Chiar acum sunt in cautare e hotele in Las Vegas, Los Angeles si New York…
  Harta din dreapta chiar e foarte buna…. e super chiar. Iti usureaza munca.

  PS: Intre timp m-am uitat si la Hipmunk, si am facut o verificare. I-am dat Rapid City (RAP) – Las Vegas (LAS), pentru ca am nevoie de avion in 2 octombrie pe ruta asta. Si rezultatul mi-a dat asa: Skyscanner – 134 $ cel mai ieftin. Iar Hipmunk – 321 $ aceeasi ruta si aceeasi data. A uitat sa includa compania Allegiant-Air, companie low-cost din SUA. Probabil ma insel eu, si a inclus alte low-cost-uri pe care Skyscanner nu le are…

 • victor spune:

  Din pacate nu vad toate agregatoarele toate site urile si tot timpul. Iar anumite ofere sau programe personalizate nu se vad decat pe site ul mama ex. Genius de la Booking.com. In general eu folosesc trivago dar verific si cu hotelscan si hotelcomined

 • stoicovici florentina spune:

  Multumesc,mutumesc,multumesc !

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii