momondo, site-ul care rascoleste mii de site-uri pentru cele mai bune preturi la avioane si nu numai

momondo

Sunt convins ca multi dintre voi ati auzit de momondo, dar pentru ca presupun ca nu chiar toti, m-am gandit sa va povestesc un pic despre acest site care va ajuta sa gasiti cele mai bune oferte de bilete de avion, dar nu numai, si ma refer aici la hoteluri si la inchirieri de masini. Dar sa povestesc un pic despre momondo si cum functioneaza.

In lume, exista mii si mii de agentii de turism on-line care vand bilete de avion. Ele se numesc OTA. Pentru multi, pare ciudata urmatoarea situatie: desi biletele de avion se cumpara “in real time”, ele pot avea preturi diferite. Sunt multe explicatii – fie respectiva agentie on-line are un deal special cu vreo companie aeriana, fie a achizitionat mai multe locuri cand au fost promotii, fie exista o diferenta de timp intre momentul cumpararii de catre voi si cel al achizitionarii de catre ei, fie ca obtin tarife din alte tari (o sa vedeti, fix acelasi bilet de avion poate costa diferit in China, fata de cat costa in Chile), fie ca percep comisioane diferite, cert este ca preturile pentru acelasi bilet de avion variaza de la o agentie on-line la alta.

De aceea, unii s-au gandit sa creeze un site care sa nu vanda bilete de avion, ci sa caute prin ofertele agentiilor de turism, dar si prin cele ale companiilor aeriene si sa indrepte cumparatorii fix spre acel furnizor care ofera cea mai buna oferta. Ei nu primesc niciun comision din partea voastra, ci din partea agentiei de unde veti cumpara biletul. Un astfel de serviciu se numeste in jargon stiintific “meta-search engine”, iar unul dintre cele mai de succes meta-search-uri din lume se numeste momondo.

Momondo nu exista de azi, de ieri. S-a lansat in 2006, deci anul acesta sarbatoreste 12 ani de existenta, in capitala Danemarcei, Copenhaga. Cum ziceam, astazi este un site global, dovada si faptul ca este disponibil in mai bine de o duzina de limbi, inclusiv in romana.

Cum functioneaza? Simplu… pur si simplu intri pe site-ul momondo. Cei care au auzit de momondo il stiu doar pentru avioane. Dar sa stiti ca poate cauta, dupa fix aceleasi principii, si hoteluri, si masini de inchiriat. Trebuie sa apasati unul dintre taburi (vezi poza)

Momondo

 

Hai sa alegem avioane, ca astea ne intereseaza de cele mai multe ori. Sa vedem o destinatie oarecare. Sa zicem Bangkok :). Si hai sa zicem ca mergem in curand, sa urmarim ce preturi gasim. Ne iese o anumita optiune (Aeroflot la 506 euro – e un pret bun,  nu as zice wow, dar e ok pentru o perioada cand vremea in Thailanda este excelenta !). Dar ce e interesant este ca, simultan, ne apar toate variantele pe plus / minus trei saptamani. In caz ca sunteti flexibili, puteti economisi niste bani.

 

Am ales cel mai ieftin bilet. E drept, calatoria dureaza cam mult, dar daca n-avem chef de stat prin aeroporturi, momondo iti da si cea mai rapida optiune… e drept, nu e si cea mai ieftina, asta ar fi fost minunat. Cum ziceam, Momondo nu iti vinde bilete de avion, ci te redirectioneaza gratuit catre cel mai ieftin furnizor. Cei de la momondo sustin ca motorul cauta in mii de site-uri de agentii on-line si companii aeriene, iar in cazul de fata unul dintre cei mai ieftini furnizori a fost identificat ca fiind Go To Gate. Stiu, puteti sa-mi spuneti ca aveti multe experiente de pe diverse site-uri cand initial aparea un pret mai mic si, daca te apucai sa-ti faci rezervarea, vedeai ca pretul creste. Problema asta (generata in general de tot soiul de bug-uri) este cunoscuta de cei de la momondo, iar o echipa masiva de ingineri softisti asta face constant – munceste sa avem cu totii certitudinea ca pretul anuntat pe site-ul momondo este acelasi cu cel de pe site-ul furnizorului. Dar sa facem click si sa ne ducem direct pe site-ul furnizorului direct Go To Gate.

Momondo

 

Si apoi… zburati 🙂

Voi aveti vreo experienta de cumparat bilete cu momondo? Cum a fost?

 

Categorii:
Tips & Tricks

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii