BREAKING NEWS: Incepand de azi, cetatenii romani pot obtine e-visa pentru India

01. Taj Mahal - Agra, India

In ultimii ani, tot v-am anuntat despre intentia Indiei de a introduce e-visa. Evident, in dulcele stil indian, proiectul a fost dezbatut, razdezbatut, a stat prin tot soiul de comitete, comitii, ministere, pana la urma i-au dat drumul. Au fost incluse niste state, apoi alte state, dar romanii inca nu. Habar n-am de ce, probabil si pentru ca suntem statul cu cele mai nazi cerinte pentru a emite viza din Uniunea Europeana (ma rog, noi nu vrem turisti straini ca ne deranjeaza). Ei bine, incepand de azi, minunea s-a intamplat si romanii pot obtine e-visa pentru India. Nu mai trebuie sa mergeti la nici un consulat.

Cum era pana acum ? Aplicai on-line, tipareai hartiile si in plus era musai sa te deplasezi personal la consulatul din Bucuresti chiar daca erai din Damaroaia sau Sighetul Marmatiei.

Care este noua modalitate de obtine a vizei.

Intri pe site-ul E-Visa India. Aplici on-line (inclusiv cu poza). Completezi tot ce trebuie completat, apoi platesti on-line (carte de debit sau credit), primesti un document de confirmare cu numarul e-visa si zbori spre India.

Atentie – trebuie sa aplici pentru e-visa cu cel putin 4 zile inainte de data sosirii in India (eu recomand ceva mai in avans). Viza obtinuta este valabil 30 zile si nu poti obtine mai mult de 2 astfel de vize pe an. Se plateste taxa de viza  de 48 dolari + 2,5% comision bancar.

E-visa nu poate fi folosita decat in cazul in care intrati in tara prin urmatoarele aeroporturi: Ahmedabad, Amritsar, Bengaluru, Chennai (Madras), Delhi, Gaya, Goa, Jaipur, Kochi, Kolkata, Lucknow, Mumbai, Hyderabad, Thiruvananthaparum, Tiruchi, Varanasi. Daca vreti sa intrati in India printr-un punct de frontiera terestru, trebuie sa iei viza de la Consulat / Ambasada.

Atentie – pasaportul trebuie sa fie valabil cel putin 6 luni si sa aibe cel putin 2 pagini albe pentru stampile si viza. Trebuie sa aveti bilet de avion pentru a demonstra ca veti iesi din India in max 30 zile (fie inapoi spre tara sau o terta destinatie). De asemenea, trebuie demonstrat ca aveti destui bani (nu stiu exact ce inseamna asta, dar probabil daca le aratati vreun card la cerere, e OK).

In fine, iata si viza de India s-a simplificat 🙂

PS: Multumesc lui Dragos ca m-a instiintat !

Etichete:
Categorii:
India

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii