BREAKING NEWS: Incepand de azi, cetatenii romani pot obtine e-visa pentru India

01. Taj Mahal - Agra, India

In ultimii ani, tot v-am anuntat despre intentia Indiei de a introduce e-visa. Evident, in dulcele stil indian, proiectul a fost dezbatut, razdezbatut, a stat prin tot soiul de comitete, comitii, ministere, pana la urma i-au dat drumul. Au fost incluse niste state, apoi alte state, dar romanii inca nu. Habar n-am de ce, probabil si pentru ca suntem statul cu cele mai nazi cerinte pentru a emite viza din Uniunea Europeana (ma rog, noi nu vrem turisti straini ca ne deranjeaza). Ei bine, incepand de azi, minunea s-a intamplat si romanii pot obtine e-visa pentru India. Nu mai trebuie sa mergeti la nici un consulat.

Cum era pana acum ? Aplicai on-line, tipareai hartiile si in plus era musai sa te deplasezi personal la consulatul din Bucuresti chiar daca erai din Damaroaia sau Sighetul Marmatiei.

Care este noua modalitate de obtine a vizei.

Intri pe site-ul E-Visa India. Aplici on-line (inclusiv cu poza). Completezi tot ce trebuie completat, apoi platesti on-line (carte de debit sau credit), primesti un document de confirmare cu numarul e-visa si zbori spre India.

Atentie – trebuie sa aplici pentru e-visa cu cel putin 4 zile inainte de data sosirii in India (eu recomand ceva mai in avans). Viza obtinuta este valabil 30 zile si nu poti obtine mai mult de 2 astfel de vize pe an. Se plateste taxa de viza  de 48 dolari + 2,5% comision bancar.

E-visa nu poate fi folosita decat in cazul in care intrati in tara prin urmatoarele aeroporturi: Ahmedabad, Amritsar, Bengaluru, Chennai (Madras), Delhi, Gaya, Goa, Jaipur, Kochi, Kolkata, Lucknow, Mumbai, Hyderabad, Thiruvananthaparum, Tiruchi, Varanasi. Daca vreti sa intrati in India printr-un punct de frontiera terestru, trebuie sa iei viza de la Consulat / Ambasada.

Atentie – pasaportul trebuie sa fie valabil cel putin 6 luni si sa aibe cel putin 2 pagini albe pentru stampile si viza. Trebuie sa aveti bilet de avion pentru a demonstra ca veti iesi din India in max 30 zile (fie inapoi spre tara sau o terta destinatie). De asemenea, trebuie demonstrat ca aveti destui bani (nu stiu exact ce inseamna asta, dar probabil daca le aratati vreun card la cerere, e OK).

In fine, iata si viza de India s-a simplificat 🙂

PS: Multumesc lui Dragos ca m-a instiintat !

Etichete:
Categorii:
India

Comentarii

  • Maria spune:

    Merci, forte folositor

  • CRINA spune:

    O astept de muuuuult ……viza…
    Si as mai vrea sa gasesc si alte destinatii….ceva cu Goa, Kerala.etc. nu numai ‘triunghiul de aur’….

  • Imperator spune:

    O sa scriu si despre Goa si despre Kerala, dar am fost mai demult.

  • adelina spune:

    E o procedura mai usoara, insa nu imi place ideea cu 30 de zile…Daca vreau sa stau mai mult de 30 de zile ce se intampla atunci??

    • Imperator spune:

      Trebuie sa te duci la ambasada si sa urmezi un alt proces pentru perioada mai lunga. Banuiesc ca trebuie sa aduci mai multe documente si invitatii, fiind ca probabil nu va mai fi considerat drept turism.

  • adelina spune:

    Da, am citit pe site mai devreme…dar din punctul meu de vedere e la fel de complicat ca si inainte….daca vrei sa depasesti aceste 30 de zile…Multumesc pt raspuns.

  • Nadir spune:

    Pentru mine a fost destul de dificil sa obtin visa in urma cu un an. Gresisem o chestie banala pe formular si in aceeasi zi nu puteai depune de doua ori cererea – trebuia sa treaca cel putin 24 de ore de la tiparirea formularelor. Mai erau si altii in aceeasi situatie iar unii isi pierdusera chiar si avionul.

  • Florin E. spune:

    Salut! Intentionez sa plec la Goa in Decembrie 2016, ma intereseaza cum pot obtine viza. Localitatea detine plaje bune pentru turisti? Multumesc anticipat.

    • Imperator spune:

      Citeste articolul si vei afla cum se ia viza. Goa nu este o localitate, este un stat federal. Daca te referi la localitatea Old Goa, nu are nici o plaja pentru ca nu se afla la mare, ci pe un rau. Parca n-am vazut nici o plaja la raul respectiv.

  • florin spune:

    Tocmai mi-am luat bucuresti-goa cu flydubai 246 euro. preturile sunt in oferta si incep din noiembrie….

  • Vladimir spune:

    Ma tenteaza si pe mine, dar ai vazut ca are o steluta care zice ca e parte a unui pachet turistic si ca daca nu prezinti cazare si „alte servicii turistice” rezervate, iti refuza imbarcarea? Ce vrea sa zica cu asta? Oricum mai sunt cateva destinatii Etiopia, Maldive, Bangladesh si altele la 340 EUR!

  • florin spune:

    Nu mi-e prea clar ce ar fi dar cred ca as putea face niste rezervari de cazare pe vreun site….ulterior sa anulez daca as vrea sa calatoresc in alta parte….

  • Viorel spune:

    Salutare. In ce masura se poate completa formularul pentru viza on-line daca inca nu am biletele de avion si rezervarile pentru cazare? Le voi avea in cateva zile, dar pentru a castiga mai mult timp in procesarea cererii pentru viza, ma gandeam sa aplic inainte sa intru in posesia lor, fiind oarecum si in criza de timp. Formularul cuprinde chiar in primele randuari informatii de genul ‘Expected Date of Arrival’. Daca eu ajung cu 1 zi mai taziu decat data trecuta in formular ce se intampla?

  • Marius spune:

    Salut,

    Foarte simplu și rapid de luat viza acum.
    Aplicat vineri seara în jur ora 19, poza făcuta cu telefonul și modificata sa aibă dimensiune corecta, poza pașaport și apoi salvat ca si pdf (obligatoriu), taxa de aproape 50$ si atât!
    Sâmbăta pe la ora 16 am si primit „Granted”.

    Nu-ti cere bilete de avion, rezervare hotel, doar o adresa unde stai (folosești orice adresa de hotel din India).

    Succes!

  • dorin spune:

    buna ziua,
    stiti cu cine as putea vorbi despre viza online pt india ?
    mulumesc
    dorin
    0740319340

  • Lara spune:

    Buna! Foarte binevenite informatiile. Deci, daca suntem intr-o alta tara decat Romania, putem
    aplica online pt viza India??? Si daca vrem sa stam mai mult de 30 de zile, ce documente sunt necesare? Multumesc anticipat!

  • Lara spune:

    Multumesc mult! De la tine aflam informatii mai bune decat de pe unele site-uri de specialitate👍👍👍

  • Alexandru spune:

    „Salut,

    Foarte simplu și rapid de luat viza acum.
    Aplicat vineri seara în jur ora 19, poza făcuta cu telefonul și modificata sa aibă dimensiune corecta, poza pașaport și apoi salvat ca si pdf (obligatoriu), taxa de aproape 50$ si atât!
    Sâmbăta pe la ora 16 am si primit „Granted”.

    Nu-ti cere bilete de avion, rezervare hotel, doar o adresa unde stai (folosești orice adresa de hotel din India).

    Succes!
    Marius 18 aprilie 2016 18:11”

    S-a mai modificat ceva de atunci? Voi merge si eu prin martie, probabil, cazarea o voi avea asigurata la cineva (deplasare de serviciu) si nu vroiam sa ma complic sa mai fac eu rezervari, daca dau direct adresa hotelului ar fi ok ? Sau ma risc aiurea…
    Biletele de avion incerc sa le iau inainte, nu cred sa fie asta problema. Din ce inteleg e-visa e mai ieftina decat viza normala (50$ vs 455 ron la ambasada), daca a mai luat careva e-visa recent poate confirma, eu la ei oficial pe site nu am gasit nimic in acest sens…

    Multumesc!

  • Alexandru spune:

    Deci, nimeni nu a mai aplicat pentru viza care sa mai si citeasca pe aici ? 🙂

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest