Oare pana pe 30 martie 2016, vom intra pe lista tarilor care pot obtine e-visa pentru India ?

01. Taj Mahal, Agra, India

In ultimul an si ceva, am tot scris despre viza indiana. Indienii s-au prins mai acum vreo 2 – 3 ani ca motivul pentru care nu au atat de multi turisti cat ar avea potential este problema vizei. Ca orice in India, obtinerea vizei era un proces extrem de birocratic pe care ii facea pe multi sa renunte. Am trecut si eu prin procesul asta chiar asta iarna – aplicatie on-line, apoi o printezi, atentie ca poza incarcata sa fie fix cu aia printata, dus la ambasada, interviu cu un consul sictirit care te intreaba ce dracu cauti la el in tara si in fine, doua saptamani de asteptat… ti-o da, nu ti-o da. Si cum reducerea birocratiei in sistemul de stat indian este o Fata Morgana eterna, niste minti ceva mai luminate de prin guvern au zis – hai sa facem un sistem de e-visa. Evident, datele limita au fost incalcate de mai multe ori, dar, in fine, dupa numeroase chinuri ale nasterii, India cea IT-izata are in fine un sistem on-line care functioneaza. Asta e bine… ce nu e bine este ca Romania nu este inca intre tarile care pot aplica on-line pentru viza si inca trebuie sa treaca pe la consulul cel sictirit ca romanii vor sa lase niste dolari prin tara lui.

Ei bine, pana in acest moment, cetatenii din 113 tari pot aplica on-line. Romania nu este printre aceste 113 tari. Veti gasi insa tari generatoare de turism de masa cum sunt Micronesia, Antigua & Barbuda, Nauru sau Tuvalu. Ei, acum sa nu credeti ca suntem singuri in situatia asta – nici cehii, elvetienii sau italienii sunt in aceeasi barca. Ce spune guvernul indian este ca introduc noi tari in „valuri”. Ultimul val de tari a fost la 15 august 2015 si a cuprins 36 tari. Dar responsabilii indieni spun ca pana la 31 martie, vor mai adauga inca 37 de tari si sa speram ca printre ele se va afla si Romania (vor fi 150 de tari in total).

Pana atunci, aruncati o privire pe sistemul indian de e-visa si sa speram ca pana la primavara, romanii vor intra si ei pe lista celor care pot aplica pentru o viza indiana on-line. Trebuie sa precizez ca ar trebui sa aplicati cu minimum 4 zile inainte de a calatori in India si ca se poate intra doar prin punctele de frontiera din aeroporturi, nu si cele rutiere sau feroviare. Pe lista se afla 16 aeroporturi inclusiv Delhi, Mumbai, Varanasi, Trichy si altele.

Etichete:
·
Categorii:
India

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest