Companiile aeriene ale lumii: Kenya Airways, mandria Africii

Kenya Airways

Continentul african nu este prea faimos pentru companiile sale aeriene. Dimpotriva, de-a lungul deceniului, Africa si-a castigat o reputatie de continent unde nu e bine sa zbori, pentru ca nivelul de siguranta a zborurilor este la pamant… cum, de altfel, ajungeau mult prea multe avioane operate de companiile aeriene de pe continent. E drept, in ultimii ani, parca, parca situatia s-a mai imbunatatit, nu mai aud prea des de accidente ale companiilor aeriene africane (sau poate mass-media europeana le ignora), dar si asa, nu sunt prea multe companii de pe continentul negru pentru care sa bagi mana in foc cu privire la siguranta si servicii. Cum zic, nu sunt multe, dar sunt, totusi, cateva. Si una dintre cele mai bune si mai sigure companii aeriene din Africa este compania nationala a Kenyei – Kenya Airways, iar sloganul sau mi se pare foarte nimerit – „Pride of Africa” – „Mandria Africii”.

Am zburat cu Kenya Airways in 2006, cand am fost in Kenya pentru safari. Am zburat cu ei de la Londra la Nairobi, un zbor lung, pe timp de noapte (da, am traversat Sahara de sase ori, niciodata pe zi!), dar imi aduc aminte ca am dormit tun si mancarea a fost buna. Desi mancarea de companie aeriana este cam standard, nu stiu, parca am simtit gustul Africii, avea ceva interesant in meniu…

Cum a ajuns Kenya Airways o companie de top in Africa? Simplu… a fost privatizata. Guvernul kenyan a vandut-o acum vreo 20 si ceva de ani, nu in intregime, continua sa fie actionarul cel mai mare (cu doar 25% din actiuni), dar conducerea si o buna parte din actiuni au fost cedate companiei olandeze KLM (acum, o buna parte din companie este detinuta de compania franco-olandeza Air France/ KLM, iar asta se vede la Kenya Airways).

Kenya Airways nu este o companie mare, are doar 46 de avioane (ma rog, se afla pe locul 4 in Africa, dupa numarul de locuri disponibile), dar a fost acordata o atentie deosebita calitatii produsului. Chiar si din punctul de vedere al businessului, Kenya Airways a urmat tendintele mondiale si si-a adaugat in  portofoliu doua companii low-cost intr-un continent unde astfel de companii sunt niste rara avis. Kenya Airways detine compania low-cost kenyana Jambojet si o buna parte din compania low-cost tanzaniana Precision Air.

Cum ziceam, Kenya Airways este partial detinuta de KLM, asa ca, in mod evident, este membra a aliantei globale Sky Team. Deci, daca esti membru Flying Blue (programul de fidelizare al Air France / Tarom / KLM), atunci poti acumula mile si beneficia de avantajele de rigoare si pe Kenya Airways.

Flotila este destul de noua si de moderna. Este si destul de standardizata (ceea ce este de dorit si Taromului nostru), au numai avioane Boeing (si cateva Embraere pentru distante scurte, unde Boeing nu are o optiune). As vrea sa subliniez ca au sapte avioane Boeing 787 – Dreamlinerele acelea foarte sexy… J

De ce merita luat Kenya Airways in considerare? Simplu, este o optiune foarte buna (si sigura, as sublinia inca o data) daca vrei sa mergi in Africa. Nairobi este unul dintre cele mai importante huburi africane (in mod cert, este centrul aviatic al Africii de Est) si de aici poti zbura oriunde in jur. Kenya Airways opereaza in cateva destinatii din Europa de unde ai putea zbura in Kenya – Paris, Amsterdam si Londra. In Africa, zboara cam in fiecare tara cat de cat, mai putin in cele lovite de razboaie… Sa alegi zborul cu alta companie in Nairobi poate fi o optiune buna daca vrei sa te misti si in tarile din jur – Tanzania, Uganda, Rwanda, dar si Mauritius sau Madagascar.

Pentru mai multe informatii, aruncati o privire pe site-ul Kenya Airways https://www.kenya-airways.com/

Kenya Airways este reprezentata in Romania de catre Regional Air Support, reprezentant general pentru Romania pentru zeci de companii aeriene din intreaga lume si parte a APG Worldwide, cea mai importanta retea de companii GSA din aviatia mondiala. Regional Air Support / APG Romania va fi prezenta la targul de turism de la sfarsit de februarie, din Bucuresti.

 

Categorii:
Companii aeriene

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest