Hip Trip editia a 4-a aduce incepand de azi 15 filme de calatorii si 2 candidati la Oscar

Afis HipTrip

Hip Trip

A venit noiembrie, iata ca a venit si Hip Trip editia a IV-a. Ce e Hip Trip ? Cred ca cei care sunt si cinefili si pasionati de calatorii. Este festivalul de filme de calatorii, singurul din tara si unul din putinele din Europa, ajuns, iata, acum la editia a IV-a. Anul acesta, Hip Trip aduce 15 filme de calatorii – cam jumatate filme artistice si cealalta jumatate documentare. Focusul editiei de anul acesta este Asiei, la festivalul fiind filme din Thailanda (cu care se deschide festivalul, nominalizarea Singapore-ului la premiul Oscar pentru cel mai bun film strain), India si Tibet. De asemenea, dintre filme am remarcat un film despre uciderea balenelor in Faroe, dar cum carnea acestora ii pot imbolnavi pe localnici, despre un trib uitat de lume prin Amazon, dar si despre viata trepidanta a curierilor pe bicicleta din Lausanne.

Dar hai sa va dau amanuntele. Festivalul debuteaza din seara aceasta cu filmul singaporezo-thailandez Pop Aye, restul fiind prezentate pana duminica in cele doua cinematografe ale cinematecii – Union si Eforie. Programul complet al festivalului il puteti gasi aici , iar biletele pot fi cumparate  pe www.eventbook.ro și în reteaua de parteneri Eventbook sai direct de la cinematograf

Am avut marti seara o conversatie cu Catalin Olaru, critic de film si selectionerul festivalului Hip Trip in cadrul emisiunii mele saptamanale de pe Canal 33 – va invit sa o urmariti pentru mai multe amanunte despre festival si filme si de asemenea sa aveti un weekend cinefilo-calator.

Interviu Catalin Olaru, Hip Trip

 

Etichete:
Categorii:
Evenimente

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest