Un loc fain de stat pe litoralul bulgăresc – Hotelurile Prestige din Nisipurile de Aur

Hotel Prestige curte interioara

Se apropie sezonul cald (dacă mă uit afară, e deja primăvară când scriu aceste rânduri), așa că mulți dintre voi vă gândiți și la concedii sau poate la weekenduri pe litoral. Și cum astă-toamnă am ajuns și eu după mulți, mulți ani pe litoralul bulgăresc, m-am gândit să vă sugerez să aruncați o privire și aici – adevărul este că vara de multe ori ajungi mai repede la Nisipurile de Aur decât în zona sudică a litoralului – dacă o iei pe la Ruse, urmează șosele aproape pustii pe teritoriul Bulgariei și poți ajunge la Varna și apoi în Nisipuri imediat.

Dar în recomandarea de azi o să vă povestesc despre hotelurile Prestige. Vedeți că, de fapt, sunt două Prestige unul lângă altul (inutil să spun că sunt sub același management și sunt practic complementare). Unul este Prestige Deluxe (mai la deal), iar cel din vale se numește Prestige Hotel & Aquapark – în mod normal anul acesta, ele vor fi „unificate” să se transforme într-un soi de mini-resort în mijlocul Nisipurilor de Aur. O să mă întrebați dacă sunt pe malul mării – nu sunt, mai faci vreo 200 – 300 de metri pe jos, dar pentru prima oară anul acesta vor închiria o porțiune de plajă care să fie în exclusivitate a clienților Prestige. Ambele hoteluri au trecut printr-un proces de modernizare. Deluxe-ul a fost gata încă din 2019, iar cel din vale – Hotel & Aquapark mi s-a spus că va fi complet modernizat în iarna asta (probabil, lucrările sunt în toi).

Și că veni vorba despre schimbările care erau programate pentru anul acesta, înainte de a merge acolo în septembrie, am studiat comentariile celor care au stat în hotel de pe booking. Principalul reproș era că restaurantul e cam mic – evident, l-am ridicat în discuția cu gazdele de la hotel și mi-au spus că, în planul de modernizare pentru sezonul 2020, va fi o schimbare majoră și la restaurant – va fi mutat din actuala locație, care este cam mică, în Hotel & Aquapark, unde va fi un restaurant amplu și faimos.

Dar să las planurile (la care bănuiesc că se lucrează chiar în aceste zile) și să vă spun ce am observat

Camerele sunt largi și curate, iar mobilierul, cel puțin în Deluxe, unde am stat eu, era nou și modern. Cum ziceam, tocmai fusese renovat în ultimul an și anul ăsta se renovează și cealaltă aripă. Are minibar, birou și un pat confortabil și am fost întâmpinat cu fructe pe masă și cu prosoapele în formă de lebădă. Am avut camera spre curtea interioară, unde se află piscina, dar noaptea era liniște – nu este nici pe departe un party hotel, este un hotel de relaxare, cu multe facilități pentru familii cu copil.

Că vorbeam de piscine, cel puțin zona Deluxe există două piscine – una exterioară, destul de mare și cu câteva elemente de aquapark (gen tobogan), și una interioară, acoperită. Ultima mi se pare supertare pentru că te poți arunca în apă și în caz că mergi în extrasezon sau când marea, sau apa din piscina exterioară, este prea rece, ai la dispoziție piscina acoperită (care e fix lângă recepție). Anul trecut, orarul piscinei mi s-a părut cam scurt (adică, de la 9:00 la 18:00), am discutat subiectul cu cei de la hotel, care au zis că se gândesc ca în 2020 să o prelungească măcar până la 20:00, dacă nu până la 22:00. Să sperăm.

Parcarea – românii au fost pățiți de destule ori în Bulgaria cu mașini care au dispărut din stațiunile de pe litoral. Și eu cunosc pe cineva care a rămas fără mașină în Bulgaria, și nu pe litoral, ci pe la Plovdiv, dacă îmi aduc eu bine aminte. La Prestige, există o parcare amplă unde pot sta până la 220 de mașini cu pază 24 din 24, 7 din 7. Și că veni vorba, cam jumătate din mașinile pe care le-am văzut parcate erau cu numere de România J. De altfel, românii reprezintă cel mai mare grup de turiști din Bulgaria, iar prin Nisipurile de Aur aproape peste tot puteai plăti în lei și mulți comercianți vorbeau românește. Și la Prestige există personal din Republica Moldova care vorbește românește, în caz că aveți nevoie de vorbitori de română.

Există, evident, și program de distracție – personal am asistat la un mic spectacol de muzică și dans în recepția lui Deluxe, dar party-uri „adevărate” au loc în hotelul din vale. Într-una din seri era anunțat un White Party, dar eram cam varză și nu am mai ajuns. Pe lângă piscină, există, după cum bine vă așteptați, animatori și salvamari – ultimii, cam plictisiți pentru că nu prea aveau de muncă J. Tot din 2020, s-a promis un program mai variat și mai spectaculos, odată cu „unificarea” celor două hoteluri.

Cum ziceam, hotelul este gândit pentru familii cu copii. Evident, există un Kids Club (care din 2020 ar urma să fie mai mare) cu personal care să aibă grijă de cei mici și, cum ziceam,  există vreo două tobogane și alte jocuri de piscină. În plus, fix lângă piscină este o cameră cu autoservire de unde poți lua înghețată și dulciuri bulgărești la discreție.

Cum ziceam, hotelul nu este exact la plajă, dar poate nu e un lucru chiar așa de rău. În Nisipurile de Aur nu există niciun hotel literalmente pe plajă – între plajă și primul rând de hoteluri se află magazine / restaurante și o promenadă. De obicei, cam toată lumea se plimbă pe acolo, iar noaptea în plin sezon e un du-te-vino continuu, așa că e posibil (nu sunt sigur, nu am stat în niciun hotel „din prima linie” în Nisipurile de Aur) să fie gălăgie. Cel puțin la Prestige, era liniște. Liniște de să te odihnești profund. Plaja nu este chiar departe (când am ieșit din recepție, GPS-ul îmi indica fix 450 de metri până la plajă), iar în cazul hotelului „din vale” sunt probabil vreo 200 de metri, iar în 2020, Prestige va închiria o secțiune de plajă unde clienții hotelului vor avea șezlonguri / umbreluțe gratuite. Nu știu exact unde va fi, dar probabil în apropiere de hotel – de fapt, hotelul este plasat undeva în plin centru – când cobori scările spre promenadă / plajă, ajungi fix în buricul Nisipurilor de Aur.

Mâncare – ca la all inclusive – multă, iar în cazul ăsta, destul de variată. E destul de variată și pentru vegetarieni, meniurile de prânz și seară s-au schimbat în fiecare zi (trebuie să spun că am stat 2 zile, deci nu pot zice cât de variat e dacă stai o săptămână), într-un cuvânt, mâncare bună. Au fost și destule tipuri de desert pentru pasionații de dulce.

 

Per ansamblu, o experiență faină și încă o dată am descoperit cu jale că bulgarii sunt la ani-lumină distanță față de noi în ceea ce privește turismul…

 

Pentru mai multe informații, aruncați o privire aici ––> Hotel Prestige.

Imagini Hotel Prestige Nisipurile de Aur

Hotel Prestige Camera Hotel Prestige

Asta a fost camera mea

Vin bulgaresc

Intampinat asa cum trebuie 🙂

Hotel Prestige Nisipurile de Aur

Cam asa arata alte camere

Golden Sands Hotel Prestige

 

Hotel Prestige curte interioara

Curtea interioara cu principala piscina

Piscina

Piscina „mare”

Tobogane acvatice

Cu tobogane

Tobogane Hotel Prestige

 

Tobogane

 

Piscina Nisipurile de Aur

 

Piscina cealalta

Mai exista si o alta piscina – mai linistita 🙂

Piscina acoperita

Dar si una interioara pentru zilele mai reci

Plaja Nisipurile de Aur

O parte din plaja de la Nisipurile de Aur. Nu stiu care va fi cea a Prestige, dar in mod cert, va avea nisip 🙂

Pool Bar

Revenind la hotel, exista si un bar langa piscina

Dulciuri

Si camera cu pacate dulci… si acces la spa

Restaurant

Cum ziceam, noul restaurant va fi in alta parte. Dar iata cum arata si ce avea cel din 2019

Restaurant Prestige Nisipurile de Aur

 

All inclusive

 

Dulciuri all inclusive

Ufff, pacatele mele !

All inclusive Bulgaria

 

Spa

Are si spa

Spa Hotel Prestige

Din pacate, nu am incercat … poate altadata

Kids club Hotel Prestige

Ai copii ? Nici o grija, exista si un Kids Club

Dansatoare exotice

Mini-spectacol la receptie. Party-urile mai mari sunt la hotelul „de jos”

 

Categorii:
Bulgaria · Europa

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest