Masuri de protectie COVID-19 luate pe Litoralul bulgaresc. Exemplu de la Prestige Hotel & Aquapark din Nisipurile de Aur

Intrare Prestige

Asta-toamna am fost invitat intr-un scurt infotrip la Nisipurile de Aur la Hotelul Prestige. Reveneam dupa 16 ani in Nisipuri, asa ca eram foarte curios sa vad cum arata – sincer, nu mi-am adus aminte multe lucruri de data trecuta, cand tot asa, am fost in viteza. Dar am descoperit un complex de hoteluri faine, cu oferte variate si aflat aproape de plaja. Iar Nisipurile de Aur – o statiune linistita (e drept eram la mijloc de septembrie, la final de sezon), dar foarte bine pusa la punct – totul arata impecabil si totul era deschis desi erau destui de putini turisti).

De atunci, am ramas in contact cu cei de acolo, urma sa ma duc in mai (urmau sa deschida la 1 Mai pentru romani), dar a venit epidemia si am ramas acasa (zilele trecute, am sarbatorit 3 luni de cand nu am mai iesit din Bucuresti, un record personal – mda, negativ). Si pentru ca Prestige Hotel & Aquapark s-a deschis pe 17 iunie, si cum am citit tot soiul de informatii contradictorii cu privire la legislatia cu privire la unitatile de cazare in 2020, i-am rugat sa-mi scrie concret – care sunt masurile luate de ei pentru a evita problemele epiemiologice si care cel mai probabil sunt implementate pe tot Litoralul bulgaresc. Evident, cel mai dificil este sa gasesti balanta potrivita intre masuri restrictive si nevoia oamenilor de a se simti bine si in vacanta, dar sper ca a fost gasita. Mai jos, reiau ce am primit de la ei.

 

ANGAJATII – sunt dotati cu tot echipamentul de protejare al oaspetilor – manusi, masti, viziere. Exista dispensere de dezinfectant peste tot, iar angajatii cand au inceput lucrul, toti au facut teste COVID-19. Aceste teste sunt repetate la fiecare 14 zile pentru toti angajatii

 

CAZARE, CHECK IN si CHECK OUT  

Au fost instalate ecrane de protectie de plexiglas intre receptionist si turist, indicatoare pe podea cat inseamna 2 metri si inregistrarea are loc cu precadere in perioada orelor 12:00 – 14:00. Sunt date proritar acele camere care au fost eliberate cu 24 ore inainte, doar in caz ca e cererea foarte mare, vor fi date camerele eliberate in dimineata respectiva. La receptie, vor putea fi maximum 4 persoane (sau o familie) odata, iar in caz ca exista un numar mare de noi oaspeti, s-a asigurat un lobby in aer liber unde acestia pot astepta sa fie invitati pentru formalitati. Mobila din lobby (atat interior, cat si exterior) a fost repozitionata in asa fel incat sa fie asigurata distantarea sociala.

Procedura de check-in (cazare) a fost scurtata la minimum, iar indicatii cu privire la servicile hotelului vor fi date prin telefon, sunand din camera.

Toate suprafetele din lobby unde exista contact (mobila sau butoanele lifturilor) sunt dezinfectate la fieare ora.

 

CAMERE

Toate spatiile de cazare sunt curatate si dezinfectate zilnic, cu o atentie marita la suprafetele de contact. Aerisirea are loc prin deschiderea geamurilor, iar fiecare oaspete va primi un set de masca si manusi daca doreste sa le foloseasca. Dezinfectarea se face cu aparate generatoare de abur (nebulizoare), iar suprafetele de contact cu lampi bactericide.

Filtrele sistemelor de aer conditionat sunt curatate cu bactericide dupa plecarea fiecarui oaspete. Dupa plecarea din hotel a oaspetilor, camerele vor fi curatate si dezinfectate pentru cel putin 4 ore. Cum scriam mai sus, se vor prioritiza camerele care au fost eliberate cu 24 ore inainte in caz ca e posibil. Spalarea / calcarea lenjeriei, prosoapelor, etc se va efectua la temperature mai ridicate decat in mod normal.

 

RESTAURANTE, BARURI, BUCATARII

Alimentatia oaspetilor se va face in zonele deschise ale hotelurilor. Programul restaurantelor va fi prelungit cu o ora fata de anul trecut pentru a reduce aglomeratia. Bufetele sunt dotate cu geamuri de plexiglas si mancarea va fi pusa de bucatari (cu echipament de protectie) in farfurii – dar bufetele vor fi mentinute.

Distanta intre mese este de minimum 1,5 metri si fiecare masa si scaun sunt dezinfectate dupa plecarea fiecarui oaspete. Automatele de bauturi vor fi deservite de barmani, iar oaspetii se vor putea servi personal doar in cazul alimentelor pre-ambalate.

In cazul spatilor inchise, s-au creat fluxuri intr-o singura directie pentru oaspeti toate semnalizate cu indicatoare.

Produsele vor fi receptionate doar de angajati special desemnati care vor verifica termenele de garantie, calitatea, originea, numerele de loturi. Produsele vor fi pastrate in echipamente frigorifice profesionale. Toti angajatii din bucatarie vor fi imbracati in costume de protectie si vor fi testati de COVID-19 la 14 zile.

 

PISCINE, ZONE DE REPAUS, ANIMATIE

Piscinele sunt dezinfectate constant, nivelul de hipoclorit de sodiu fiind mai ridicat in sezonul 2020 fata de alti ani. La fiecare 10 zile, are loc o analiza micro-biologica a apei, iar rezultatele pot fi cerute de la receptie. Dezinfectarea are loc zilnic pentru fundul piscinelor, dar si gratiile scurgerilor si filtrele de nisip.

Sezlongurile si umbrele vor fi plasate la o distanta mai mare. Sezlongurile nu vor avea saltele, iar dezinfectarea va fi efectuata dupa plecarea fiecarui oaspete. Toate programele de animatie si distractie vor avea loc exclusiv in aer liber in jurul piscinelor

 

SPATII COMUNE

Toate filtrele sistemelor de aer conditionat vor fi dezinfectate lunar.

Hotelul are un la dispozitie un cabinet medical cu dotari complete si poate oferi servicii medicale 24 ore din 24 (in cabinet sau in cea mai apropiata policlinica)

 

Cam acestea au fost informatiile transmise. De asemenea, fotografiile sunt recente, facute dupa redeschiderea din 17 iunie – m-am gandit ca cele facute de mine anul trecut nu mai sunt relevante

Pentru mai multe informatii si rezervari, va invit sa aruncati o privire aici ——> Hotel Prestige Nisipurile de Aur

Imagini Hotel Prestige Nisipurile de Aur

Intrare Prestige

Bine ati venit !

Receptie Prestige

Receptia

Receptie Prestige

 

Restaurant Prestige

Restaurant

Servire Restaurant Prestige

Bufetul

Restaurant Prestige

 

Bar Prestige

Bar

Piscina Prestige

Piscina

Categorii:
Bulgaria

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii