Pasionat de fotografie ? Ce-ar fi ca in vara asta sa-ti oferi un workshop de fotografie cu Romania Photo Tours

Workshop fotografie Sibiu Ora albastra

Nici o secunda nu am afirmat ca sunt un fotograf. Intotdeauna in domeniul asta, ma recomand ca sunt un pozar. Dar am un respect deosebit pentru fotografi si pentru cei care au aceasta pasiune. Pentru ca fotografii sunt de fapt niste artisti, sunt de multe ori pictorii secolului nostru – oameni iubitori de vizual, dar si dornici sa il transmita mai departe. De-a lungul timpului, am calatorit uneori alaturi de oameni pasionati de fotografie (nu numai fotografi profesionisti) si m-au uimit “ochiul” si cum pot descoperi cele mai bune unghiuri. Si cum ies aceste mici lucrari de arta numite fotografii. Si sincer, ii admir.

Dar pentru a face fotografii bune, evident, trebuie sa exersezi, sa inveti, sa descoperi. Da, sigur, poti sa inveti on-line, da, poti sa-ti iei carti, poti participi chiar si la cursuri de fotografie, da, si acestea sunt folositoare daca te pasioneza, dar cred ca daca ai o baza minima de cunostiinte in ale fotografiei mi se pare ideal sa te duci in tururi de fotografie – aici inveti de la altii, inveti de la ghid, inveti din experienta. Cineva pasionat de fotografie (din nou, fara sa fie profesionist si sa traiasca din fotografie) imi spunea ca cel mai mult a invatat din photo-tururi.

 

Am fost si eu odata intr-un photo-tour prin zona Pestera (cea de langa Bran – Moieciu, dar pe partea cealalta de munte). Peisaje uimitoare si o experienta super-interesanta si folositoare. Chiar am invatat multe, desi eu am avut dezavantajul ca ceilalti din grup erau mult mai avansati si eu nu prea stiam nici notiunile de baza. Dar am invatat repede si cred ca mi-a folosit. Dar atunci am invatat si ce e diferit intre un tur obisnuit turistic si unul de fotografie. Daca turul turistic te duce sa vezi diverse obiective turistice sau sa ai diverse experiente, turul fotografic te duce in locurile unde poti suprinde cele mai frumoase fotografii – fie de peisaje, fie de portret. Turul fotografic nu este alert – trebuie sa stai mult timp – sa astepti lumina potrivita, sa astepti personajele potrivite, sa-ti potrivesti cadrele. Anul trecut am fost in Nepal – eram in paralel cu un tur fotografic – noi, am fost intr-o zi la top 3 temple si le-am vizitat pe indelete, ceilalti au ramas doar in Pashupatinath toata ziua, pentru a surprinde momente, traditii si portrete.

 

Am avut prilejul sa cunosc in ultimele zile pe cineva care face astfel de tururi fotografice in Romania. Il cheama Daniel Rosca, este de profesie ghid de turism si are ca pasiune si fotografia. De de 10 ani organizeaza excursii culturale dar si tururi fotografice pentru pentru straini, fiind un pasionat de fotografie. Este un mix as zice eu perfect – poate sa-ti povesteasca si despre istorie, geografie, povestile locului, dar si despre diafragma, focalizare si sa te duca la momentul potrivit in cele mai bune locuri.

Cu ajutorul unei finantari europene Daniel a infiintat agentia de turism Romania Photo Tours, oferind tururi si workshop de calatorie si a organizat tururi fotografice prin cele mai fotogenice zone din Romania – Ardeal, Maramures, Bucovina, Apuseni, Delta si alte locuri. Principalii lui clienti erau veniti de peste mari si tari – inclusiv de peste Ocean si daca ne uitam pe TripAdvisor are numai note de “exceptional” . Fara exceptie. Printre clientii lui Daniel s-au aflat castigatori ai premiului Pullitzer, dar si fotografi si editori de la National Geographic. Nu zic mai multe, asta spune totul.

 

Acum ca turismul international stagneaza peste tot datorita restrictiilor de tot felul, Daniel ofera pasionatilor din Romania workshopuri de fotografie in zona Sibiului dar si in alte zone din tara. De ce Sibiu? Pentru ca este o zona extrem de variata, cu “de toate” pentru un fotograf, este accesibila si pentru ca de cativa ani, Sibiul este casa lui Daniel. Asa ca stie si acele stradute si zone complet neturistice, dar teribil de fotogenice.

Pe langa fotografiile cu care pleci acasa, indiscutabil vei invata mai multe despre fotografie – fie din ce iti va explica Daniel, fie din ponturile celorlalti participanti (grupuri de 2-8 persoane). Turul se adreseaza pasionatilor de fotografie de nivel incepator si spre mediu care doresc sa invete mai multe despre fotografie.

Daca iti doresti sa participi in viitor la un workshop fotografic, iti sugerez sa te inscrii pe grupul de Facebook Ture Foto in Romania

 

Pe grup vor fi postate workshopurile organizate in urmatoarele saptamani si luni. Primele workshopuri sunt planificate in 16-19 si 23-26 iulie si au preturi promotionale. Asa ca da join 😉

Imagini Workshop fotografie – Sibiu si zona adiacenta

. Workshop fotografie Sibiu

Strazile din Sibiu

. Workshop fotografie Sibiu Piata Mica Workshop fotografie Sibiu Workshop fotografie Sibiu noaptea Workshop fotografie Sibiu Blue Hour Workshop fotografie Sibiu Ora albastra Workshop fotografie Cisnadie Workshop fotografie Biertan Workshop fotografie Transfagarasan Workshop fotografie Carpati Workshop fotografie arat plug Workshop fotografie caine ciobanesc Workshop fotografie stana Workshop fotografie turma oi langa Sibiu

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest