Cum sa mergi ieftin in India & regiune

Ideea de low cost airline a devenit familiara pentru multa lume in Romania – aparitia lui Blue Air, Wizzair, Germanwings & co i-a adus pe zeci de mii de romani la bordul avioanelor pentru prima oara in viata, iar preturile practicate au revolutionat felul in care romanii calatoreau prin Europa. Dar pentru multi, singura directie a low cost-urilor este Europa… Ei bine, nu e, ce ziceti de un low cost spre India ?

Acum cativa ani, micul emirat Sharjah si-a evaluat sansele sa devina un hub aviatic. Nu prea avea. Emirates a facut din Dubai AEROPORTUL Orientului Apropiat. Alte emirate se alaturau cursei, avand in spate miliarde de dolari de pompat in aeroporturi si companii aeriene – Abu Dhabi cu Etihad sau Doha cu Qatar Airlines. Sharjahul e un emirat mic si relativ sarac, se afla in umbra bogatului Dubai… Asa ca s-a gandit sa faca un low cost airlines. Era singura solutie – asa s-a nascut Air Arabia !

Astazi, Air Arabia are 2 huburi (celalalt deschis anul acesta e la Casablanca, in Maroc) si zboara catre 60 de destinatii din 30 tari. Ce e bine de stiut este ca Air Arabia opereaza pe 2 aeroporturi destul de aproape de Romania – Atena si Istanbul (atentie, nu din Ataturk, pe cel pe care aterizeaza Taromul sau Turkish Airlines, ci de pe aeroportul Sabiha Gokcen, aflat in zona asiatica). De aici zbori spre Sharjah si de aici mai departe spre India, Nepal, Sri Lanka, Pakistan, Iran si restul Orientului Apropiat, dar si in Nairobi, Kenya. Pretul ? Pai in general un dus-intors Europa – India este in jur de 300 – 350 euro – taxe & bagaje incluse. Daca mai pui inca 100 si ceva cu Taromul spre Atena sau Istanbul, ajungi pe la 500 euro…

Destinatiile in India ? Pai zboara cam in fiecare aeroport cat de cat: – nu mai putin de 13 (nu e numar cu ghinion !). Jaipur, Delhi, Mumbai, Kochi, de la nord la sud, Air Arabia zboara peste tot.

Ce e de bun augur, este ca dupa Air Arabia au mai aparut inca 2 low costuri in zona care vor tine competitia aprinsa si preturile scazute… Inshallah !

Unul e Al-Jazeera Airlines (a nu se confunda cu mult mai faimoasa televiziune) care opereaza din Istanbul, dar din pacate doar in Mumbai in India. Hubul prin care schimbi este de data aceasta Kuwait.

A doua aparitie, de data aceasta de data recenta este Fly Dubai – zboara prin Dubai si are ambitii mari. Sa ajunga si sa-i intreaca pe Air Arabia. Inca nu zboara in Europa, nici in India, dar vor incepe in curand. Desi au inceput anul acesta, au deja la activ 9 destinatii (intre care si Djibouti si Khartoum in Africa), iar in decembrie mai adauga inca 2 – Kathmandu si Bahrain… Sunt de urmarit.

Deci, daca visul vostru este India, sa nu credeti ca e ingrozitor de scump sa ajungeti acolo. Un low cost prin Golf si in cateva ore ajungeti sa gustati un curry la mama lui acasa.

Categorii:
Tips & Tricks · Transport

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest