O escapada de Rusalii ?

Da, stiu, e naspa rau… anul asta e cum nu se poate mai prost – din 11 zile – sarbatori legale, doar 4 vor fi realmente sarbatorite pentru ca toate celelalte pica in weekend. Si cum la noi nu e ca in majoritatea tarilor europene ca zilele libere care cad in weekend se raporteaza in general lunea, ramanem la mare distanta tara cu cele mai putine sarbatori legale din aceasta parte de lume. Asa ca daca prindem vreo zi libera, eu zic s-o folosim la maximum.

Pastele este peste cateva zile asa ca daca nu v-ati aranjat nimic pana acum, probabil acum e cam greu, deci oportunitatea urmatoare pica fix de Rusalii, o zi libera aparuta in premiera anul trecut. Asa ca hai sa aruncam o privire pe niste destinatii interesante care pot veni la preturi rezonabile.

Taromul pare cam foarte ocupat in zilele din jurul Rusaliilor – multe destinatii sunt anuntate ca “sold out”, iar altele sunt la niste mega preturi. Ce e mai rezonabil: Bucuresti – Amsterdam (plecare joi, intoarcere marti) la 167 euro, iar daca nu puteti sa va mai luati vreo 2 zile, atunci plecare sambata, retur marti e la 183 euro. O destinatie inedita, dar foarte interesanta este Riga – plecare vineri, retur marti costa 173 euro. Un pret nu tocmai rau mi-a aparut si pe Tel Aviv (daca poti sta o saptamana, plecare miercuri, retur marti e doar 218 euro).

Hai sa trecem la low-cost-uri. Wizz-ul are doua oferte, pomana fara lumanare: Bucuresti – Catania la 61 euro (cu tot cu bagaje, plecare vineri, retur luni) pentru o “gura” de Sicilia, iar daca va simtiti romantici, Venezia la sfarsit de mai este perfecta – nici prea cald, nici prea frig si probabil un cer senin fara nori… iar pretul nu e decat 86 euro (cu tot cu bagaje, plecare vineri, retur luni). Din pacate, destinatiile consacrate nu sunt prea ieftine – Barcelona de exemplu te loveste cu un pret de 161 euro (cu tot cu bagaje, plecare vineri, retur luni).

Blue Air ofera si el vreo 2 destinatii mai putin vizitate, dar care merita. Din pacate, Dublin-ul e cam scump – 190 euro, dar Larnaca e la 140 euro. Weekend prelungit in Roma ? 94 euro nu mi se pare o avere si sunt 2 zboruri pe zi (dimineata si seara). Recent destinatia Viena a devenit extrem de competitive si ieftina dup ace Blue Air si Air Niki au intrat in forta, asa ca poti face Rusaliile in Capitala Austriei, platind doar 80 euro (plecat vineri seara, retur marti seara).

Easy Jet are doar 2 zboruri din Romania, la Madrid si Milano. Vrei la Madrid de Rusalii ? Costa 129 euro cu bagajele incluse. Window shopping prin Milano ? Aici e mai ieftin, doar 67 euro cu tot cu bagaje.

Daca insa chiar vrei la Dublin, Aer Lingus are un pret o idee mai bun – 177 euro, dar trebuie sa pleci joi noaptea si sa te intorci marti seara.

Deci, unde mergeti ?

Nota: Preturile de mai sus au fost verificate marti, 30 martie la pranz. Dupa cum stiti, exista o buna sansa ca ele sa varieze de la ora la ora 🙂 De obicei in sus, dar se poate si in jos….

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii