Cozy Corner Guest House Singapore – un hostel pentru stomacul vostru

Asta vara am fost in turneu prin Asia de Sud Est. Am fost si prin Kuala Lumpur si prin Hong Kong si prin Bali, dar si prin Singapore… Si cum Singapore nu are vreun bloc de genul Chiungking Mansions din Hong Kong, cea mai ieftina optiune sunt hostelurile… si dupa destula cautare, am reusit sa pun mana pe o camera la Cozy Corner, unul din hostelurile din Singapore…


Singapore este o enclava in Asia de Sud Est. Intr-o regiune caracterizata de preturi mai mult decat prietenoase, Singapore are preturi similare cu Europa de Vest sau Statele Unite. Iar hotelurile sunt scumpe rau… normal pentru un stat cu o suprafata atat de mica. Asa ca pentru backpackeri, ai doar cateva optiuni si acestea sunt hostelurile care se afla in general in zona Little India – Bugis.

Nu neg ca initial am vrut sa stau la Sleepy Sam’s. Din pacate, nu au raspuns la nici un mail in care ceream sa rezerv o camera (vara e cam plin de turisti prin Singapore), asa ca am optat pentru Cozy Corner… m-a atras si faptul ca se afla la doi pasi de mers pe jos de la statia de metro Bugis, deci un avantaj in plus.

Ce sa va zic despre Cozy Corner ? Este tipul standard de hostel de calatori la pret redus. Ai internet moca (dar, din bun simt, nu poti sta prea mult pentru ca mai asteapta si altii), camerele au aer conditionat functionabil, camerele si asternuturile sunt curate. Vrei sa platesti minim absolut ? Exista si camere comune – 15 dolari singaporezi (8 euro) de 6, iar cel mai ieftin posibil este sa dormi pe acoperis… Exista destule paturi pe acoperis, sub cerul liber si sunt extrem de populare (cand am ajuns pe la miezul noptii, toate paturile erau ocupate de o multime pestrita – de la chinezi batrani in pijamale albe, lungi ca niste jalabia pana la backpackerite italience aproape mumificate de la zacutul la plaja, dormind in bikini :).

Camera noastra a fost o tripla (eram 3)… Avea baie proprie, era ok. Dar principalul dezavantaj (sau poate pentru unii care nu au prea multi bani un avantaj) este ca hostelul este fix deasuprau unui restaurant chinezesc gen cantina – si chiar daca nu apreciezi bucataria chinezeasca, te vei satura doar inhaland mirosurile specifice acestei bucatarii… Deci, inca un avantaj – nu mai dai banii pe mancare .

Un alt avantaj – baietii de la receptie sunt o mina de informatii despre Singapore… Singapore on the cheap… Si nu in ultimul rand, hostelul este foarte bine plasat… poti sa mergi pe jos pana in zona coloniala sau cheiul cu restaurante si baruri, vis-a-vis de hostel, gasesti mall-ul Bugis, iar daca treci prin mall, gasesti si piata cu ieftinituri (ceasuri de 2 dolari singaporezi, printre altele). Sa nu uit sa mentionez din nou despre statia de metro Bugis prin care ai legatura directa atat cu aeroportul Changi, cat si cu Raffles Place, centrul orasului – nici macar nu schimbi prin vreun interchange.

In caz ca ajungeti ca backpackeri prin Singapore, puteti sa-i contactati la: https://www.cozycornerguest.com/index.html

Hostelul cu restaurant chinezesc la parter…

Ai parte si de un bun venit calduros

Camera de bagaje

Camera tripla 🙂

Iar acoperisul este chiar artistic

Categorii:
Asia · Cazare · Singapore

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii